automoto.ee foorumid

Täielik versioon: Vanad autod Eesti filmides
Hetkel vaatad foorumi nuditud versiooni, mida on ehk hea lugeda läbi aeglase ühenduse. Samuti peaks foorumit nii vaadates olema elu lihtsam ka igasugustel mobiiltelefoniga netis surfajatel.
Leheküljed: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
ETV nÀitab juba pikemat aega vanu Eesti filme. Ja neis vÔib aeg-ajalt mÔnda huvitavat autot nÀha.

NĂ€iteks:
Elu tsitadellis (1947) - Wanderer W23 vÔi W24 kabrio (siis polnud veel muidugi mingi uunikum)
Me olime 18-aastased (1964-65) - ĂŒks enne-1945 buss ja veokas (Opel Blitz?); filmiti Kuressaares, nii et arvatavasti kohapealt pĂ€rit.

VÔi ka:
Aeg maha (u 1974, mitte P. PÀrna film) - sÔjaaegne/-eelne Ford sanitaarbuss (furgooniga vÀikeveok), filmimiskohta ei tea

Sel laupÀeval tuleb KeskpÀevane praam (1967), kui on vÔimalust, siis vaadake (vÔi teab keegi Àkki niisamagi öelda).
Seal sĂ”idab praamile ka ĂŒks veoauto, minuarust sadulveok, hiljem lĂŒkatakse sellega veel ĂŒks pĂ”lev masin merre. Ma olen filmi vaadates alati mĂ”elnud, mis marki ja mis aastast see veokas on? Ei tundu vene oma olevat. Ja mis tast saanud on? Kui vĂ”tted tehti Eestis, siis vaevalt masinat kusagilt kaugelt siia tooma hakati.
MÀlu jÀrgi samasuguse veoka pilti nÀgin kevadel Riia Automuuseumi fotostendil, seisi ja roostetas kusagil. Pildil kommentaare juures polnud, et mis ajal ja kus.
Paar huvitavat masinat on filmis veel. MĂ€lu jĂ€rgi vist nĂ€iteks ĂŒks varajane RAF vms.
See film on tĂ”eline autohuvilise paradiis. Seal on varast 60-ndate tehnikat ikka tĂ”elises kĂŒlluses: Laz-buss, invaliidiauto, Zil-164 jne. Üle parda lĂ€heb seal aga masinaid hulgaliselt: BensiinipĂŒtt (Zil-164), puuvillakoormaga varajane GAZ-53, siis veel Gaz-69 ja valge GAZ-21. Muidugi...kui ĂŒle parda minevaid masinaid jĂ€lgida, siis pole neil ei mootoreid ega kĂ€igukaste.

Igatahes mul on kaval plaan see film videosse vĂ”tta. Muide, filmi stsenaarium ilmus ka raamatuna koos mĂ”ningate piltidega filmist, ĂŒhes kaadris on ka veidi seda mainitud sĂ”idukit. TĂ”enĂ€oliselt on tegu mĂ”ne trofeemasinaga. See jĂ€i aga pardale ja ei lĂ€inud mere pĂ”hja hoiule.

Asp.
Kui ma nĂŒĂŒd midagi segamini ei aja, siis vilksas mingil ajal kaadris ka too ETKVL-i tehastes ehitatud vĂ€ikeveok (mingis filmis ma olen seda igatahes nĂ€inud).

Kunagi ma vÔtsin ka paar lÔiku filmist videosse. Aga pausi pealt seebikaga tehtud foto ei kannataks vist skanneerimist vÀlja.
ETKVL-is ehitatud vÀikeveok - mÔtled seda:

http://www.kodu.pri.ee/ta/lwf6.jpg

[Pilt: lwf6.jpg]
Ma olen sellist masinat muuseas oma silmaga nÀinud. Kui ma ei eksi, siis 88 vÔi 89 Viljandis olnud vanasÔidukite kokkutulekul...

Asp

Paulll

Tsitaat:Niimoodi kirjutas: Aspelund
Ma olen sellist masinat muuseas oma silmaga nÀinud. Kui ma ei eksi, siis 88 vÔi 89 Viljandis olnud vanasÔidukite kokkutulekul...

Asp

Aga see muuseum on elab praegu? Ja see vaikeveok terve ja kus praegu asub?
Selle veoki konstruktori perekonnanimi oli muide Kits. Nii on mĂ€rgitud Shugurovi autoajaloos. Initsiaalideks on mĂ€rgitud V. A. Masinat oli alates 1967 toodetud ETKVL Autobaasis, nagu siin ennist mĂ€rgiti mĂ”nikĂŒmmend- seega Ă€kki mĂ”ni ongi elanud meie pĂ€evini. Seda enam et kabiin ei roosteta: oli tehtud klaasplastist.
Auto jÔuallikaks oli ZAZ 966 mootor, millega olevat saavutatud kiiruseks kuni 84 km/h
Nii kirjutab ETKVL-i 25. aastapÀeva album:
ETKVL kaubiku, ET-500 kandevÔime on 500 kg, mootori vÔimsus 26 hj. Auto ehitati Eesti NSV 25. aastapÀeva auks ETKVL-i metallitsehhis.

Sellist tahaks kĂŒll oma silmaga nĂ€ha...
Mul on hea meel, et selline teema siin tÔstatati.:bounce
Olen alates 1996. aastast ajanud Land Rover\'ite jÀlgi Eesti(NSV) ja NSVL filmides.
Senise uurimistöö tulemused on olnud suht tagasihoidlikud ja nÀhtaval aaddressil:
http://www.landrover.ee/est/ajalugu/filmis/filmis.htm

Loodan, et ehk on siinsed lugejad oma kullipilguga mÀrganud veel mÔnes linateoses seda maailmakuulsat maasturit liikumas. :eureka
Hea oleks, kui leiaks kusagilt mÔne \"sanpshot\'i\" nende kahe minu poolt loetletud filmi kohta,kus autod ka nÀha on.
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: TAR
ETKVL-is ehitatud vÀikeveok - mÔtled seda:

Jah, sellist mÔtlesingi.
VĂ€hemalt ĂŒks selline ET-500 on ka alles ja Virumaa Unic Klubis restaureeritud. Oli vĂ€ljas 1997 Linnahallis nĂ€itusel Vana ja Uus. Kahjuks pole korralikku pilti. Ja ma ei julge öelda, kas kabiin oli tĂ€pselt samasugune, sarnane igatahes kĂŒll.
Kus ta praegu asub, ma ei tea. Aga selle saab ĂŒle kĂŒsida.
Kuidas siis rahvale \"KeskpĂ€evane praam\" meeldis? Igatahes ainuĂŒksi vana RAF-10 ja Laz-695 tasusid vaatamist.

Muide, lisaks ennesĂ”jaaegsele veoautole, mis pĂ”leva GAZ-53Fi praamilt minema lĂŒkkas, oli ĂŒhes kaadris veel ka miski ennesĂ”jaaegne kabriolett.

Lisaks oli filmi alguses nÀha veel mÔningaid juppe kunagisest Virtsu kitsarööpmelisest raudteest.

Asp,
videos praamiga

Ets

Vat ma mÔtlesin ka mis auto see kabriolett oli.
Mis selle vĂ€iksema bussi mark oli. HĂ€sti ĂŒmmargune selline.

:???
Tsitaat:Niimoodi kirjutas: Aspelund
Asp,
videos praamiga

Millal siis sampshot\'e analĂŒĂŒsimiseks/arutamiseks nĂ€ha saab?:???
Jah, ET-d seal filmis siiski polnud. Ja see, mis 97 nÀitusel kÀis, oli kirjas kui 1965 a. ET-600.

Aga film oli lahe. HĂ€mmastav kui nostalgiliseks kasvĂ”i see vana kumer Laz vĂ”ib teha. Pole juba aastaid ĂŒhtegi sĂ”itmas nĂ€inud. Aga esimestes klassides sai sellisega veel mĂ”nikord ekskursioonidel kĂ€idud, kĂ”ik poisid tahtsid esimesena sisse saada, et tagumise rattakoopa peale kĂ”rgematele istmetele istuma pÀÀseda.

MillegipÀrast tundub mulle, et veoauto vÔis olla Àkki Steyr. VÔib-olla sellepÀrast, et esiosa meenutas natuke seda:
[Pilt: Steyr22036-38.jpg]
Otsisin netist, aga ĂŒhtegi sarnast pilti ei leidnud. Huvitav, et kui teistel autodel olid numbrid nĂ€ha, siis sellel polnud ees ĂŒldse numbrimĂ€rki.
Ainus, mis seda veokat identifitseerida aitaks , oli autokolonni number 16. 1 oli vist Tallinn ja 8 kolonn oli Viljandis, aga 16? Saaremaa autobaas?

Pisike bussiköks oli aga kas RAF-10 vÔi siis vÀga varajane RAF-977.

Asp.
Leheküljed: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Teemale viitavad URL-d