automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vanad fotod
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Pildil Ülo Tõldmaaker, mootorratta hilisemast saatusest teab Valeri Kirss täpsemalt rääkida. Minuteada seisis see mingil ajal Pikaveres, kus ta ära rüüstati.
Lingin siia ühe netist leitud pildi vähemalt minuteada päris haruldasest masinast. Minu arusaamade kohaselt peaks tegemist olema GAZ-410ga, ehk GAZ AA/MM baasil kallutajaga.

Pilt pärit 50-datest ja ilmselt Rakvere linnast, autoriks Rakvere fotograaf Aleksander Veevo. Piltide nettirpiutajast aimu pole.

Samas albumis ka muud vanatehnikat.

[Pilt: t760_PICT0758.jpg]

Ja link albumile: http://www.snap.ee/user/sarapuu/album/al..._aastatest

http://www.muis.ee/portaal/museaalview/1181909

spetsiaal-Pobeda? omavalmistatud?
Vanast taksost ümberehitatud rahavedamise auto, aastad 1963-64 vanemate inimeste mälu järgi.
Vabandan suurte piltide pärast.


[Pilt: piffid.gif]
[Pilt: ake.jpg]
[Pilt: akf.jpg]
[Pilt: akg.jpg]
[Pilt: akh.jpg]
Saime muuseumi ühe portsu Tartu katsereremonditehase nr 3 pilte, neid saab näha albumist http://album.ee/album/318557/50289593. Kõik võiksid lisada siia täiendavat infot nende fotode kohta, kuna allkirjadega on nagu on ... Erilist huvi pakuksid aga alltoodud piltide objektid, võidusõidu vallas pole mingi asjatundja.
Kolmandal pildil on sportauto Tartu-1 (kui õigesti mäletan). Oli nii pildimaterjali kui ka kirjasõnaga kajastatud raamatus "Mootorisport".
Ka vormel oli vist Tartu-nimeline.
Kolmas ja neljas pilt Tartu-1 ja Tartu-2.
Teisel pildil peaks olema purilennukite vints. Sellest on siin foorumis kunagi juttu ka olnud aga ei leia üles. Purilenduritel on vist oma foorum, nad ehk teavad täpsemalt. Vrdl Tšehoslovakkia vints: http://www.airportnitra.sk/en/content/gliding .
http://www.purilend.ee/
See on Ridali lennuklubi. Küsi sealt täpsemaid andmeid, kindlasti tunnevad nad ka mehi pildil. Lisan ühe pildi Kuusiku lennuväljalt 67-nda aasta suvest.
Meenus, et "Kullo" noortekeskuses oli mõni aasta tagasi purilennuring, mida juhendasid kaks teenekat purilendurit. Ehk saab sealtkaudugi pildi kohta andmeid. Urmas Uska oli seal ringijuht ja teda võib sealt ilmsalt praegugi leida. Lendasid nad Kuusikul, mida praegu kutsutakse Rapla lennuväljaks.
Teisel pildil purilennukite ulestombamise vints HERKULES. Vanem, plekist kerega mudel.

Lp. Aavu pildil HERKULES 3 , juba plastikust kerega
Artikkel 1978a. nr.11. ajakirjast Za Ruljom.Panen siia selle ajakirja originaal-
keeles,vast ei ole suur keeleseaduse rikkumine.Arvan,et enamus huvilisi saavad aru kui ei,siis tõlgivad ise.Huvitav muidugi,kes on need UNIC klubilised
Moskvas seal tsikliga pildil ja see naine? Andke teada.
nendest vanadest aegadest peaks olema juttu Unic - Moto ajakirjades "Tempo". Pildil on Puchiga ilmselt Kivimäe Antsu abikaasa, ka Viljandi kandis olla ühel proual Puch olnud.
Esiplaanil tõesti Reet Kivimäe, taga Raivo Ots (AJS) ja Rainer Jakobson.
[Pilt: 377359_1646856308938_1762854616_809631_905625945_n.jpg]

Mis bussiga on tegu (alumine "romu")
Tegemist peaks olema PAZ-652-ga.
Võibolla keegi ei tea,et ta on kunagi lehes olnud.Kes on need ratsanikud?
See hägune foto ajalehest Noorus 1982.
Ajalehte "Noorus" ei ole olemas olnud. Oli sellenimeline ajakiri.Pildi all vasakul nurgas olev logo viitab ilmselt ajalehtede "Noorte Hääl" ja "Molodjozh Estonii" ühisele fotonäitusele "Noorus '82". Kas sellest pildist midagi välja lugeda saab, on kül kahtlane.
(16-12-2011, 00:02 AM)Kroomtiib Kirjutas: [ -> ]Võibolla keegi ei tea,et ta on kunagi lehes olnud.Kes on need ratsanikud?
See hägune foto ajalehest Noorus 1982.

Tõenäoliselt pilt mõnest tolleaegsest hooaja avaüritusest - koguneti Tallinnas vabaduse väljakul, raekoja platsil ja ka postimaja ees on üks kogunemine olnud. Siis sõideti koos kuhugi linnast välja, soojendati ennast lõkke ääres ja sõideti koju tagasi. 80ndate alguses toimus selliseid suht sageli. Mul on sellest ajast üsna palju nii pildi kui filmimaterjali, kuid nende avaürituste materjalid ei ole veel internetti jõudnud.

Kui kedagi huvitab, siis allolevalt lingilt saab näha nii pilti kui filmi ühest 1981a. (auto)motoüritusest:
http://www.jogevamc.ee/pictures/pp/htmls...php?show=2