automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 354 `64
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4
Tegemist on 1964a. Jawaga, mille mu vanaisa 1964 ostis ja kuni 1987 sõitis, seejärel seisis kaks aastat ja viimane sõit oli 1990a. Peale seda kuni 2005.10.31. seisis ratas maja taga räästa all. Vahepeal 1974 vahetati mootor välja. Ilma ühegi katteta seismine oli näha roosrest ja samblast mis seal peal kasvas.
Mina küsisin Jawa endale ja on kindel plaan taastada, kuna endal kogemust polnud siis kuulasin targemaid. Alustasin juppideks lahti võtmisega ja värv on terasharjaga maha võetud(hiljem sain teda, et klaaskuuliprits on ka olemas), kõik puhastatud detailid on roostemuunduriga üle pintseldatud. Kuna kroomi jaoks raha pole võtan praegu amordikatetelt liivapaberiga vana roostes kroomi maha ja pärast arvatavasti lasen pulbervärviga hõbedaseks värvida.

Dokumendid on olemas. Kahjuks pole vanust piisavalt. Sad
esmalt õnnitlen masina soetuse pärast.

ma ei soovitaks sul seda kroomi seal eemaldada ja siis pulbervärviga maalida. Selle tulemusest on siin juttu olnud - kohutav.
OOta kannata äkki saab ikkagi kuidagi kroomdetailidele näpud taha või kannatad rohkem ja teed eeltööd ise (vana kroomi eemaldamine) ja lased ikka kroomida.
juppide osas leiab ikka, kui väheke otsida. Kõige rohkem nähakse kuigi vaeva velgede, summutite ja leegitorudega, kuna need on tavalielt väga viletsas olukorras ja tuleb ringi vahetada uute vastu.


Mul on korviga Jawa 350/354 62. aasta masin. Seis on enamvähem sama mis sul, aga on ka plaanis asi töökorda seada.

Jõudu tööle!
Mul müüs vanaisa korvi kunagi ammu maha, muidu oli ka korviga, praegugi veel väike hammasratas küljes, et rohkem jõudu oleks.
Raporteerin siis üle pika aja oma tegemistest.
Olen natuke uurinud oma ratta kohta ja leidnud et piraka peal on küll mudeliks märgitud 354 aga enamus pulkadest on 360 pealt, ei tea kas see on tehasest nii tulnud või pikkade aastate jooksul lihtsalt välja vahetatud.

Praeguseks kõik mis värida vaja värvitud. Värviks sai veoaotovärv Standox hausfarbe 393 gloss. Ostsin selle AS Benefitist -üks tuttav töötab seal. Värvi kulus umbes poolteist liitrit ja pool liitrit krunti ka. Hind oli suht täpselt 1000kr.
Lisaks veel ostetud paar spraid - Hammerite smooth black erinevate pulkade ülevõõpamiseks ja ka läbipaistev lakk.
Hetkel tegelen esiamotidega, puudu on simmelringid ja siis üks varras, pildil nr.18 http://www.mz-b.de/360/360_26.htm .Varda keermepoolne ots on nimelt ära murdunud, minu süü.

Nüüdseks tagumised amordikatted täitsa läikima hõõrutud, plaan neile mitu kihti lakki peale lasta, on kellegil kogemust sellega, et kuidas vastu peab või välja näeb.

[attachment=25536]
[attachment=25537]
[attachment=25538]
Tervitused

Projekt on vahepeal raha pärast aeglustunud aga eks sellest saab üle, pregu on üks Opel müügis, müün selle maha ja saan vajalikku muretsema hakata.
Vajalik:
Esiamordi simmelringid
Üks varras esiamordist
Üks ratas(kogu jooks)
Väljalasketorustik
Kummipuksid tagaamortidele
Mutrid, poldid, seibid
ja veel palju palju

Argo1974 võtan sinuga lähiajal ühendust(kui Opel maha müüdud ja raha olemas) siis oleksin vägagi huvitatud nendest Jawa 354/360 summutitest mis sul müügis on(kui veel on), ja eks siis võtaks selle jooksu ka ära.
On tekkinud ka paar küsimust:
Mis värvi peaks tegema detailid mis ei ole kerevärvi(tagumised jalatoed)?
Kas tihend karterikatete ja küljekarpide vahel on väga oluline?

Ootan vastuseid, arvamusi, pakkumisi.

Preguseks nägemist!
Tore, et asjad edenevad.
Sumpsid müüsin kahjuks juba maha ... leegitorusid on aga veel alles. Tagaratta panin sinu jaoks kõrvale ... kui tarvis, anna teada. Esiamordi simmereid võid ka saada, ühest (4tk) amordi-kummipukside komplektist võin ka loobuda ... ja kuskil on mul veel tutikas ümar spidokas, mille võru on kahjuks natuke muljuda saanud ... kui midagi meelde tuleb, mis tarvis, siis pane PN.
Väikse hammasrattaga ei soovita ilma korvita sõita ... kui tahad, siis leian ka uue 17-se ketihammaka ...
Terv.

Nimelt tekkis selline küsimus et kuidas puhastada seda alumiiniumi mis on Jawa pidurite kattel(ei oska seda õigesti nimetada).

See tehtud selliseks poorseks(vasardatud?) et millegiagi väga ligi ei pääse, nühid üle pooride ja kasu ei miskit

Lisaks on mul puudu veel üks paar juhi jalatugede kumme.

Igasugune abi on oodatud.

Taros
Jalaraudade "kumme" saad jawa esindusest. Tartust saad ka vajadusel läbi Autoringi (Lõunakeskuses) (jawa esindusest Tallinnas) tellida.
Seda ratta katet ongi raske poleerida.pasta kätte ja julma nühkimist käsitsi. Saab nii palju kui saab. Uut ostes ei ole nad ka just "helkivad". Kurtnas oli neid ikka paljudel saada uusi.
Neid katteid olen mina ka mitmeid erinevaid näinud. Seega ei esmalt kontrollida, kas sul on õige kate, ning siis alles poleerida seda. Muidu saad topelt tööd.
Räägid äkki värvimisest lähemalt. Täitsa ilus värv on. Endal tuleb ka see ette võtta.
agent007 Kirjutas:Räägid äkki värvimisest lähemalt. Täitsa ilus värv on. Endal tuleb ka see ette võtta.

Värviga on asi lihtne kui on kompressor ja püstol kohe võtta, mis seal ikka nii suurt rääkida, esimestes postides on päris palju kirjas.
Mina kasutasin nii krundi kui ka "päris" värvi juures 1,4mm düüsi mis on sellele veoauto värvile täitsa hea.
Värvi koostis tuleb segada ikka selle järgi mis antud, mul oli see 3osa värvi, 1lahustit ja 1 kõvendit(3:1:1)
Värvimise ajal vaata et kõrval olevad pinnad oleks puhtad, muidu keerutab püstol tolmu üles ja see võib jääda värvile.
Krundi kiht võiks õhuke olla, jääb siledamaks.
Peale kruntimist tuleks pinnad veel korra üle siluda, kas töökinda või umbes 600-se kuiva paberiga.
Siis värvida, ja jäällegi jälgida et tolmu ei lendaks.
Minul jäid alguses pinna peale mullid, ei tea kas need olid valest koostisest või oli viga püssis.
Siis tõmbad veel liivapaberiga üle, seekord siis märjalt u 600 veekindel paber.
Ja värv peale.
Lihvimist võib muidugi mitmeid kordi teha, et pinnad veel siledamaks jääksid.

Endal ka küsims:
Kas on kuidagi võimalik eelmaldada hallitus jalaraudade "kummidelt"? Leidsin täitsa uued, ainult et seisnud kummid. Hallitus on valge ja "ilusti" mustri vahel kinni.
Lisaks on ära kõdunenud sõel kütusekraani otsast(paagi sees).
Lugesin siin teiste tegemisi ja leidsin, et on võimalik osta valmis juhtmestik või koostada lasta. Kas selline võimalust ka minu Jawale on?

PS. Andke andeks kui liiga mõtetu küs. on, ei ole seda enne uurinud.

terv.
Juhtmekomplekti on Barose JAWA poes müügil. Kvaliteet pole neil kahjuks suurem asi - seega tuleb natuke endal vaeva näha ja otsad korda teha (parajaks lõigata ja üle joota), siis saab täitsa asja.
vanunud ja halliks keeranud kummipindasid on muide võimalik mustaks saada ka lihtsal mäk-gaiveri teel  -  täiesti suvalise 55-kroonise musta aerosool(nitro)värviga :-) , jalatugede puhul soovitaks mingit siidmatti . väga vastupidavalt katab ja jätab viimistletud, värske mulje (paksult muidugi ei tohiks värvi  lasta ja tähtis eeldus on et pind peab olema ikkagi korralikutl alt pestud/puhastatud ja mõnikord võib isegi vajada mingi keemiaga kerget vahetult  eelnevat "ülesärritamist", nt atsetoon, nitrolahusti vms).

EnnBee! see "meetod"  ei ole soovitatav kasutada silepinnaliste kummidetailide juures

"vana jawa" on ikka tõeline iludus (minu arvates tšehhi inseneering on üleüldse filigraanne ja jäänud üleilmselt kaardistamata küllap lihtsalt WWII ja hilisema nõukogunduse tõttu, jawa mootorrattad on ainult jäämäe tipp)
Kummist detailide puhastamiseks kasutasin tugevate harjastega harja,õliste käte pesemiseks mõeldud vahendit või pesupulbrit ja loomulikult sooja vett.Ja siis pesed nagu ikka harjaga pesema peab.Pärast detailide kuivamist vaata mis nägu jäävad,võid siis silikoniga veel üle lasta.Tulemus peaks OK olema.
Tervitused

Projekt oli vahepeal soiku jäänud, aga nüüd sain natuke vahendeid, et asja edasi arendada.
Tellimise koha pealt kogemisi ei olnud ja seega tellisin prooviks amordi simmelringid. Tellisin tartust autoringi kaudu. Need tulid ilusti kohale(3 päeva). Hind oli 130kr tükk. Nüüd tahakski küsida mis hinnaga need otse Tallinnast ostes on?
Lisaks ostsin veel poleerimisvaha(75kr), poleerimisketast ei olenud kahjuks saada.
Ja lasin uued võtmed teha(145kr), vanad on nii kulunud et varsti on pooleks.

Taros
Väga kõva pill Wink

Mul sugulasel on samasugune. Taastas temagi, paar aastat tagasi. Minu arust on need "vanad" Jawad ilusaimad, viimased 634 ja 638 on nagu liiga IZilikud, kõrged ja kandilised.

Vot selline jutt kah veel, et isa juures peaks mul olema 2 vana Jawa 350 silindrit, isegi kaitsemäärde all veel, pakendis. Iseasi kas mu isa nende müügist ka huvi tunneb.
selle várvimise kohapealt votaks korraks sona.Nimelt kui soov saada eriti hea tulemus siis proovi nii et varvi peale lase 2 kihti laikivat lakki...siis vota 600-1500 marg liivapaber ja ornalt lihvi pind siledaks..seejarel uus kiht lakki ja seda kuskil 4 kihti nii.Ja siis poleeri ara ja vaata mis juhtus...Big Grin
Väikevend1 Kirjutas:selle várvimise kohapealt votaks korraks sona.Nimelt kui soov saada eriti hea tulemus siis proovi nii et varvi peale lase 2 kihti laikivat lakki...siis vota 600-1500 marg liivapaber ja ornalt lihvi pind siledaks..seejarel uus kiht lakki ja seda kuskil 4 kihti nii.Ja siis poleeri ara ja vaata mis juhtus...Big Grin

Kindlasti tuleb nii väga korralik aga ma arvan, et mul on suuremaid probleeme.
Täna proovisin siis esimest korda poleerimist. kohe aeguses tuli suur tagasilöök, nimelt kukkus üks plekk maha, värvi tuli päris palju maha ja natuke läks mõlki ka, õnneks suht varjatud kohtades. Ei tea mis sellega ette võtta.
Paagi sain ilusti poleeritud, see võttis kohe niivõrd teise ilme, et karp jäi lahti.

Nuputasin natuke ja tekkis selline küsimus:
> Kas ette 18" ja taha 16" jooks näeks väga kole välja?
Komlplekteerisin natuke ja minu arust sobib lehviku(suure) esiporika alla 18" väga hästi, isegi paremini kui 16". On kellegil kogemusi sellise lahendusega?

>Kas kellegil on pakkuda tagatule tihendit?

Puudu on mul veel selline varras mis pildil(allpool) märgitud nr.18. Kui kellegil on üle siis võiks teada anda. Abi oleks ka sellest kui keegi ütleks selle varda nimetuse.
>Mis on jupi nr.18 nimetus?

Kataloogi järgi käib õhufiltri katte ja külkekarbi vahele tihend. On see tihed väga vajalik, pilte vaadates tundub et paljudel seda ei ole.

terv.
Lehti: 1 2 3 4