automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 354 rattad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

EdW

Tere jälle üle pika aja.

Nimelt võtsin jälle käsile oma vana ( 1960 a ) Jawa taastamise. 2 põhilist probleemi vajavad lahendamist : veljed ( roostes) ja sadul ( lihtsalt läbi).
Tekib küsimus milline variant tuleks soodsam ( ja ehedam) , kas taastamine või uue ostmine. Baroses on kõik osad kenasti olemas. 1 ratas (rehv, velg, kodarad, trumlid) maksab 2500 EEK . Samas võiks ju vahetada ainult velge ja kodaraid ( trumli jätaks vana, vahetaks vaid piduriklotsid). Oskate öelda palju selline lõbu maksaks ( ja kes selle ära teeks)
PS. sama jutt ka sadula kohta.

Ette tänades
Ma millalgi käisin seal Baroses kraami toomas, siis sai ka sadula kohta päritud. Vastuseks sain, et sadul maksab 700 eeku. kahjuks 354 sadulat sees ei olnud, aga ma vaatasin 360 oma, mis minus küll positiivseid emotsioone ei tekitanud. Nende Türgi juppidega on üldse vist nii, et kõik sobib kinnituste ja muu poolest, aga väljanägemine on originaalist teinekord erinev ja kvaliteet paistis olevat ka selline alla Ankara keskmist.
Velgi vaatasin ka, need nägid üsna normaljonksid välja.

Seega ma arvan, et sadul tasub kas korda teha või korralik originaal otsida.
Sadula kohta võin soovitada Tepingu firmat Viimsis,lasin kunagi ammu oma Pannoniale seal sadula teha,töö on korralik,samas kardan et hind läheb üle selle Türgi 700-kroonise.Eks neid tegijaid on muidugi veel aga ise olen seal käinud ja vajadusel lähen ikka sinna.
Ps.Mu sõbral selline kahepoolene,kogu aeg on 70 sees!
kui sadula põhi(plekk) on korralik siis soovitan lasta taastada. Ise lasin oma 559 sadula pärnus korda teha(uus pärisnahk + korrastamine) ja maksma läks see jakobsoni ning kvaliteet väga hea. Olen näinud ka neid türgi omasid - minuarvates on need parajad vufflid, kuid kui originaali pole siis ajavad asja ära!

EdW

Kas vana velje kodaraid on võimalik tervelt kätta saada...ja neid ka hiljem kasutada