automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jawa 350/360 1971
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4
Mõni aasta tagasi puuris/hoonis küll Tõukur mulle Planeta Spordi silindri. Andsin kolvi kaasa, selle järgi tegid. Väga hea sai.:-)
Suhtlesin ka Tõukuriga. Tahtsin just seda jawapoe kvaliteeti uurida. Hind tuleb täpselt sama aga ise teha lastes on sõitmist palju ja ootama peab ka.

1) viin silindrid mõõtmiseks - saan teada mis kolvid võiksid sobida.
2) ostan kolvid ja viin puurimisse/hoonimisse
3) faasin aknad "põlveotsas"

Noh äkki sõidab selle suve veel kuidagi ära... Talvel on küll kapitaalne masina ülekäimine vältimatu.
Mis süüte te sellele jawale peale panite ? Ja kas pidite väntvõlli koonuseks tegema vms ? Tahan enda masinale ka peale panna Smile
http://jawamarkt.cz/en/electric-2-2/elec...-top-price-

Kaks asja tuli minu rattal teha:

1) Vända otsas tift (või oli poolkuu?!) tuli pisemaks teha. Muidu ei läinud otsa.
2) Kaant tuli seest pisut freesida. Mul hakkas vastu käima... Minu rattal ei istu kaas muidgi perfektselt peal ka.

Lisaks panin relee vahele. Väljasuretusnuppu ei kasuta. Võtmest süüde välja lihtsalt. Süüte ja elektriga pole ühtegi jama olnud.

Ma tehnilisest poolest ei teagi mis ta täpselt on. Ideekohaselt võiks juba muutuv süütenurk ka asjal olla. Programeeritav. Smile Aga toimib küll.
Kust leida jawa 360 workshop manual? Kulub marjaks ära kui teha asju nii nagu neid peab... Rolleyes
(28-03-2012, 21:23 PM)Erik Kirjutas: [ -> ]Kust leida jawa 360 workshop manual? Kulub marjaks ära kui teha asju nii nagu neid peab... Rolleyes

http://www.scribd.com/doc/6824084/Jawa-W...-model-354
Kas kõikidel 6v jawadel käib + massi?
Tagumiste amortide paranduskomplekte ka saada on? 4paari amorte on ja kui uued "simmerid" leiaks saaks äkki kaks paari päris häid.

Amorte lahti võttes jooksis üks pooleks. Mutter oli amordi seest lahti pääsenud. ... ja ma mõtlesin, et miks tagumised amordid kehvad on.Rolleyes
Väike plaan on teha sõit Põlvamaale. Läheks tekitaks positiivseid emotsioone endale ja teistele. Smile

http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=4&t=72092

Endal ratas armetus seisus (nagu ikka) aga ehk saab asjad selleks ajaks rohkem korda. Plaanis siis umbes ~800km sõitu. Heameelega läheks mõne teise sarnase võrriga koos. Tuled kampa? Marsruudi mõtleks siis juba koos välja, sest äkki on keegi poolelt teelt liitumas... (palju pisikesi ja huvitavaid peatuseid. sõit kiirustel kuni 90-100km/h)

Erik
Väljasõit oleks muhe. Bikeri foorumi kuupäevadega samal ajal toimub ka Laidoneri sõit. Osavõtt sellest on 240€ aga maantee on ju kõigile avatud.

Ise mõtlesin, et lähen 29. lõunaks Viljandisse ja reisin nendega koos(vb kusagil grupi taga) Pühajärvele. Põhimõtteliselt jõuaks sealt edasi Mustjärvel ka.
Kuna palju enam sõiduilma ei näe, siis vaikselt mõtlen järjekordsele remondile, mis uue ratta plaani jälle aasta edasi lükkab. Smile Plaan oleks jõuda sinnamaani, et veermik saaks paremaks. Hetkel jookseb nii "koera" kui ka "Xi"...

Igasugu soovitusi kodusteks mõõtetöödeks kuulan heameelega! Samas võib ka muhedalt pajatada igasugu väänamistest. Cool

Arusaadav, et esmalt peaks rattad rohkem sirgu ajama (millise piirini?) vahetama kiigel puksid/võlli ja üle vaatama kahvlilaagri...
hakkasin doonormootorit "tegema" aga no kuidagi ei saa vända küljest hammasratast lahti. mitu tõmmitsat puruks tõmmatud. tuli ega haamer ei võta. ei teagi palju suurest tampimisest mootorrisse veel resurssi jäi. Sad

kellel hea tööriist käepärast võiks proovida hammasratta maha võtta. muidu tallinnas aga järgmise nädala olen paides. võlgu ei jää!
Olen olnud sama probleemi ees ja lõpuks lõikasin hammaka neljast küljest relakaga maha, et könt läbi laagripesa karterist välja mahuks. Edasi pikilõiked vastaskülgedel köndi sisse, et pinged maha võtta. Lisaks tegin paar plekist abidetaili, et relaka äralibisemisel karterit ega väntvõlli ei kahjustaks.
Ja tõmmitsaga pinge alla veetud hammasratta füüsiline mõjutamine ka tulemit ei anna? On ka paar juhust olnud, kus tekib tunne, et tõmmist hakkab kohe purunema aga kolks ja on tulnud. Seni. Vastu silmi võib ka saada Wink
On löögi ka pingeall saanud. Proovisime siin ühe foorumikasutajaga ka koos aga ei julgenud tema tõmmitsat juppideks lasta. Ma nüüd proovin mugandada veel ühe tõmmitsa ja siis selle venima tõmmata ja suure haamriga peale. Siis vaatab edasi.

võibolla mõni töökoda ka aitaks...
Osta poest ilma õlita külmaspreid.
Paned tõmmitsaga pingealla, lased hammasratta kuumaks ja võlli külmaks.
Odavaim variant on närimiskummi eemaldaja.
hammasratta sain streetmoto abiga maha. aitas kvaliteetne tõmmits+tuli+haamer.

edasi tuleks välja mõelda, et kas leiab 15mm sõrmega uued kolvid või sihib nõellaagrite poole...
Mida sul siin mõelda on Big Grin
Paneb ostukuulutuse ja vaatad, kas saad või ei. Mina usun, et kolbe ikka liigub, kepsupuksidega võib kitsam olla..
Ma saaks loovutada oma varudest 2 sõrmepuksi ning 2 kolbi, kuid kolvid on erineva alumise servaga. peaks olema 0 rem.
Sõrmed on mul ka olemas, kuid need on veidi roostega koos ja arvatavasti kasutuskõlbmatud.
Mõne huvitava vahetuskauba vastu.

Jõhvis on ka kolbe saada, sõrmemõõtu kahjuks ei taibanud kontrollida.
Letihind oli 12€ tükist.
Palju aastaid möödas ja jawa ikka sõidab. Sai poistega vaieldud, et kas veel "nokka tõmbab"?



Hetkel on plaan lisaks teha 634 jõuosa ja 360 ülekandega kompott-mootor. Maccaroni jawa sai eeskujuks ja muidugi jawa 362 mille reklaamil võimsad 28hp @ 10:1... Sellest califoriniast sooviks üldse detailsemat infot leida.

Uurimist ja puurimist jagub.
Lehti: 1 2 3 4