automoto.ee foorumid

Täisversioon: Otsin oma velole osi.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tegemist siis Köln-Lindenthalis tehtud veloga.Mure selles et soovin ta taastada aga ei tea kui originaalne se velo on.Endal ta seisnud soojas juba 5a.Ja kust oleks vöimalik osi saada.Uurisin et mis aasta aga ei saanud sotti.Lisan siis ka pildi.

[Pilt: p5091430.jpg]

[Pilt: p5091448i.jpg]
Küsimus, et mis osi vaja on. No sadul on meesteratta oma ja pakiraam nõukogude perioodist, ratastest ei saa selle pildi järgi aru mis nad on. Muu paistab vähemalt õigest ajajärgust olevat. Meie suurim jalgratta spetsialist Valdo on hetkel foorumist eemal, saabub peagi ja oskab ehk midagi kosta. Minul sellise rattaga pistmist pole olnud, silte on nähtud ja liikunud neid "ALLrighte" meil ilmselt on. Muidu valmis rattajuttu alati ajama, aga mitte praegu, hetkel on hoopis tsiklimured....Rolleyes
Sooviksin pakiraami ja porikaid ja juhul kui tal ka mingi lamp on tehasest siis ka seda.Lisan veel möne pildi.

[Pilt: p5091439.jpg]

[Pilt: p5091437.jpg]

[Pilt: p5091438.jpg]

[Pilt: p5091440.jpg]

[Pilt: p5091443.jpg]

[Pilt: p5091442.jpg]
Sadulat ja kell on ka poolik.
Tagarumm teb valvsaks, kui seal ZIF kirjas, siis asi vale , ka kuuliga määrdenippel viitaks nõuk. päritolule. Lambid olid üldiselt lisaseadmed, meenub ainult Miele tehas, kellel oma lambid, vb ka mõned teised. Ka pakiraamid üldiselt lisadena. Mis porikatel viga ?
porikad veits krussis aga neist saab asja.aga kust saaksin osta öiged veljed.ah ja vaatasin siin valdol oli ühel velol kleidi vörk tagumisel rattal et kust vöi millest seda teha.asi on veits seisma jäänd aja puudusel aga peaks osad vähemalt kroomima viima ja raami värvima lähiajal.
Meil kasutatud veljed olid peamiselt standartsed haakmantelrehvide veljed, saksa ja eesti ja ka teiste maade omadel sageli ühesugused. Nii et velgi leiab ikka, iseasi kust koralikke leida, parem variant oleks algselt värvi all olnud, neile pole rooste nii kurjalt mõjunud kui kroomitutele. Leida kõige lihtsam vanavara- ja krami laatadelt, nii Eestist kui ka mujalt, alates Lätist. Saab ka tellida Saksamaalt interneti teel.
Algseid, ennesõja kleidivõrke enam naljalt ei leia, küll pakutakse lääne pool hulgaliselt pealesõja võrke, nendel on võrguosa vähem ja kummipaela rohkem. Olen näinud ka käsitsi heegeldatud kodutöö võrku, nii et võimalusi on.
(16-05-2009, 17:20 PM)columbia Kirjutas: [ -> ]... vaatasin siin valdol oli ühel velol kleidi vörk tagumisel rattal et kust vöi millest seda teha.

Saksa vanatehnika laatadelt saab üsna lihtsalt 1940-50ndate DDRi toodangut, kui väga veab, siis ka 1930ndsate toodangut. eBays eriti ei liigu, võrgus käiv seltskond on need kohalikele huvilistele ca 5 a. tagasi maha müünud. Aga mitte-võrguinimestel on neid seal palju Smile

Seega tuleb ette võtta pikk sõit, ei muud... Saksa keel muidu kauplemisel ka abiks, igatahes Alam-Saksimaa Bockhorni laadal üldiselt inglise keelega midagi teha polnud...
(16-05-2009, 21:17 PM)kass Kirjutas: [ -> ]Meil kasutatud veljed olid peamiselt standartsed haakmantelrehvide veljed, saksa ja eesti ja ka teiste maade omadel sageli ühesugused. Nii et velgi leiab ikka, iseasi kust koralikke leida, parem variant oleks algselt värvi all olnud, neile pole rooste nii kurjalt mõjunud kui kroomitutele. Leida kõige lihtsam vanavara- ja krami laatadelt, nii Eestist kui ka mujalt, alates Lätist. Saab ka tellida Saksamaalt interneti teel.

Rant- ehk haakmantlite veljed kadusid Saksamaal ja mujal "suures Euroopas" umbes siis, kui ümaraprofiilsed veljed keskelt "vaoga" profiiliga asendusid ehk ca 1930 või mõni aasta varemgi. Kuna Saksamaal ja mujal "suures Euroopas" oli värvi all olev velg miskipärast palju rohkem levinud kui Eestis, siis värvi all olnud keskelt "vaoga" rantmantlivelge (meil 1930-41 põhiline levinud) naljalt ei leia. Mina pole igatahes kohanud.

Ümaraprofiililisi (vanematüübilisi) aga Saksa laatades kui mitte just lademes, siis ikka leiab üsna kergelt. Tean omist kogemusist.

Keskelt "vaoga" rantmantlivelgi valmistati aga nt Hiinas veel ca 15-20 aastat tagasi, äkki leiab sealtpoolt? (Ma usun, et ka sellel Allright'il on sellised all olnud.)