automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kodutehnika remont
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38
Peale  viie aastast korraliku teenimist  andis otsad meie pere pesumasin . Masin on valmistatud kellegi Robert Boschi poolt ja küljelt laetav . Peatsest rikkiminekust hakkas märku andma üha  tugevnev undamine tsentrifuugimisel , mis pani mind arvama ,et viga peitub pesutrumli laagrites . Minu arvamust kinnitas  30€ eest  ka töökojas meister  ja nentis ,et laagri vahetus on võimalik ainult koos trumli vahetusega , mis läheb maksma 260€ . Mõtlesin ,et kui läheb juba nagu nii uue  masina ostmiseks ,siis vaaatan õige järgi mis karul kõhus on .  Tagasihoidlik küsimus oleks, kas keegi on üritanud  omavoliliselt laagreid vahetada . 
30 euri vigase laagri tuvastamise eest- see ju röövimine, aga asjast ka. Paar kuud tagasi tegelesin odavama otsa whirlpooliga, millel sama häda- laager läbi. Paak on kokku sulatatud, mitte klambritega, seega trumlit seest kätte ei saa. Samuti on ka laager paagi sisse valatud. Laagrit eraldi vaheteda pole võimalik. Õnneks selgus, et paagil on 7a garantii ja vahetati kogu sisu tasuta välja.

Sinu omal tundub, et vähemalt tagumine laager välja peaks käima. Kas paak pooleks käib, et trummel kätte saada
Mõni aasta tagasi õnnestus jäätmejaamast sebida tasuta ka mingi pealtlaetav ja veaks oli krigisev laager.Kiskusin karu kõhu lahti ja kohe oli kuulda,et krigin tuleb mootorist.Mootor muidugi kokku needitud ja remondimeister oleks raudeslt uut mootorit pakkuma hakanud,aga kiskusin mootori laiali ja 1euri eest uus laager ja käib tänaseni.Kui masin kokku pandud järelikult peab ka lahti käima ja ärgem unustagem,et remondi meistrid on lihtsad montöörid kes oskavad kruvi keerata eriti esinduste omad.
(10-01-2015, 18:45 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]...ja ärgem unustagem,et remondi meistrid on lihtsad montöörid kes oskavad kruvi keerata eriti esinduste omad.

Ärgem unustagem ka seda, et remondimees töökojas peab ka vastutama oma töö eest ja lähtub tehase remondijuhistest (laieneb ka autoremonti) Kui mootor on kinni needitud ja tehase arvates ei pea enam lahti käima, siis remondimehel töökojas on targem seda mitte teha. Kodus võib igaüks teha oma asjadega seda mida heaks arvab. Ja kui masin pärast remonti koos ei püsi, siis saab ka süüdistada iseennast ja uuesti teha. Nii lihtne see ongi.
Senini on õnnestunud küll laagreid vahetada.
Kui mõnel masinal on trumli kest kokku liimitud siis olenevalt materjalidest on võimalik erinevate võtetega asi lahti võtta.
Raskem juhus on see, kui laager on võllil kõvasti kinni.
Seal ju plastik vetrub ja löömisega peab ette vaatama.
Kõige hullemal juhul tuleb laagril separaator vähelt välja nokkida ja kuulid välja õngitseda.
Laager läheb aga ikkagi lekkiva tihendi pärast läbi ja uus tihend kindlasti kah panna.
8 aastat järjepidevalt (saatnud imikueast suuremaks saamist kahel põnnil ja mõnda aega kolmandalgi) töödanud Samsungi pesumasin andis oma väsimusest samuti märku undamisega tsentrifuugimisel.

Masin sai lahti harutatud, trummel välja võetud, laagrid ja kaelustihend vahetatud. Laagrid tulid laagripoest, erimõõdus kaelustihend (välismõõt 50,55, Samsungi eripära) laekus kohalikust kodumasinate remonditöökojast. Aega kulus ca 4 tundi. Nüüd vuriseb ja suriseb nagu pea-aegu uus. Kulu remondile ca 30 eurot.

Selle konkreetsel masinal on laagrid pesukolu plastikkesta sisse valatud alumiiniumrõnga sees. Plastist kolu oli kinni klambritega, selle avamine seega lihtne. Ühe laagri hävimise põhjustas lekkiv kaelustihend, mis võimaldas veel tungida esimesse laagrisse. Selle laagri kättesaamine võttiski kõike rohkem aega. Teisega oli kökimöki.

Erilisi tööriistu vaja ei olnud, vahepeal oli vaja kahe mehe tõstejõudu. Pisut silikooni oli vaja panna plastkolu poolte vahele, et see kindlasti pidama jääks.
Ma ei usu, et ka see Robert B. toode eriti erineks. Seal paistab olevat metallist pesa laagrite jaoks, seega on eelduses vahetamiseks olemas.

Kui siia masina margi paned, siis äkki leiab keegi remondijuhise ka.

Ahjaa... herr Kroomtiib meie foorumist elatub selliste asjade parandamisest, vajadusel küsi temalt nõu.

A.
Kui on küsimusi kodumasinate remondi suhtes võtta ühendust telefoniga või PM.
Bosch/Siemens eest laetavate pesumasinate paagid ei käi nii lihtsalt lahti nagu eelpool mainitud Samsungi masinate paagid.
Keegi mainis, et laager trumli võllil kinni. Selle vastu aitab 10kg. haamer ja terav pauk aga plastikust paak ei tohi olla kindlalt fikseeritud, et katki ei läheks.
Siemens/Bosch eeslaaditavatel pesumasinatel soovitan kasutada roostevabast laagreid.
Keegi veel kirjutas, et kokku sulatatud plastik paake saab omavahel kuidagi lahutada nii, et neid ära ei lõhu ??? Sooviksin teada kuidas ??? Võtame uuema aja Ariston või Candy eestlaetavad pesumasinad või Electroluxi pealt laetavad pesumasinad.
Olen kül nendel vahetanud laagreid, kuid lahti lõiganud need paagid ja hiljem kokku liimiga pannud ning lisaks poldid.
See teema on huvitav ja jälgin huviga  Cool
Kodumasin just pole, kuid kas keegi on vahetanud käsi ketassael reduktori laagreid? Masinaks matrix cs1600, kettapoolsel laagril üpris suur lõtk, kuid tagumine imepeenike plastikseparaatoriga nõel laagril ka lõtk sees. Hetkel veel hammasrattad korralikud, kuid viimane aeg oleks laagrid vahetada, muidu varsti prügimäele minek. Masin 6kuud vana, kuid on juba tehtud endapoolseid ümberehitusi ja ilmselt garantii alla ei kuulu  Big Grin
Muidugi uus ja korralik saag ka olemas, kuid matrixist tehtud saepink mul...
Üks viisakas pesumasina mootor üle ja pump ka peale kauba anda! Pesumasinaks oli eestlaetav Beko. Homme saab andmed
 Eraldasin edukalt trumli pesumasinast  (Bosch Avantixx7  Varioprefect)   Nagu arvata võis on paak kokku pressitud . Ilmselt peale väikest pusimist suudaks paagi pooleks saagida , kui kardan ,et hiljem paagi veekindla ühendamisega jään tõsiselt hätta. 
Kuskil paagi peal on kirjas selle materjal.
PP, PUR, PE jne.
Teaks mis materjal on oleks lihtsam mõelda kuis kokku saab.
(10-01-2015, 19:28 PM)pontu6 Kirjutas: [ -> ]
(10-01-2015, 18:45 PM)muska71 Kirjutas: [ -> ]...ja ärgem unustagem,et remondi meistrid on lihtsad montöörid kes oskavad kruvi keerata eriti esinduste omad.

Ärgem unustagem ka seda, et remondimees töökojas peab ka vastutama oma töö eest ja lähtub tehase remondijuhistest (laieneb ka autoremonti) Kui mootor on kinni needitud ja tehase arvates ei pea enam lahti käima, siis remondimehel töökojas on targem seda mitte teha. Kodus võib igaüks teha oma asjadega seda mida heaks arvab. Ja kui masin pärast remonti koos ei püsi, siis saab ka süüdistada iseennast ja uuesti teha. Nii lihtne see ongi.

Nõus,aga tehase eesmärk ongi ju võimalikult palju pappi niisama Sinu käest kätte saada.Esindus müüb uue mootori,mõni väiksem remontija vahetab ise laagri ja annab ka garantii.
Sõbra berlingol süütelukk jamas,esindus oli lahkelt kena summa eest uue luku peale kruvima.Läks Pakiautosse seal meister keeras mingi kruvi kinni ja arve 10X väiksem ja ka garantiiga töö.
Seal on asjad järjekorras: kaelustihend, üks laager, teine laager.

A.
Selle Bosch pesumasina paak ei ole tehasepoolt tehtud lahtikäivaks !
Välimise laagri saaks idee poolest vahetada ilma paaki lahti võtmast aga sisemist laagrit ja simmerlingi ei saa vahetatud ja kaeluskummi ei pea eemaldama.
Selle paagi lahtivõtmisel mina küll garantiid ei julge anda kas õnnestub või läheb paak katki.
Kui hakkata lahti võtma siis peaks seda tegema ülevalt poolt ja eks ta paras kangutamine on aga kuna see plastik on suht rabe võib mõra joosta kuhu iganes ja kokku sulatada joote kolviga või millega iganes ei ole võimalik. 
Pärast tuleks kokku panna sanitaarse silikoniga mis talub vähemalt -5 kuni +120 kraadi ning lisaks kindlasti poldid.
Mis linnas toimetad selle katkise masinaga? Mul on Tartus üks hea kontakt, kes masinaid üsna mõistliku hinnaga remondib. Kuigi omakompunni ta selles osas ei tee, et ilmsel sellel juhul ka tema selle paagi lõikamisega ei tegeleks. Minul vanematekodus vähemalt 15 a vana Samsung, mõed aastad tagasi tihendite ja laagrite vahetus, peale seda käib jälle nagu kell...
Lisan ühe fideo kus näidatud kuidas vahetada vanemal Bosch/Siemens eestlaetaval pesumasinal vahetada laagreid.

https://www.youtube.com/watch?v=y0IvLcCh8mw
 Teema jätkuks  nii palju,et eile õhtul asus remonditud pesumasin täitma jälle oma tööülesandeid . Ksf  Quntsi osavate käte abil võeti paak pooleks ,demonteeriti vana katkine laager ,paigaldati kaks uut laagrit ja tihend ,puhastati soojendusspiraal katlakivist ning ühendati paagi pooled omavahel
Ei ole vaja siis kiita midagi !!! 
Aga niipalju ütleks: 
NB. Ärga peske koduste pesumasinatega TEKKE, VAIPASID (mis imevad vett nagu kaanid) jne. Ning kahe pesutsükli vahele võiks jäeda 1,5 tundi.
Kui kellegil tõsine küsimus siis aitan hea meelega ja läbi foorumi teen ka hea hinna Big Grin
Siit küsimus teema algatajale palju kokku hoidsid reaalset raha ???
Kui su pesumasin peseb veel 5 aastat siis mis oleks kasutegur ? Big Grin 
Aitame üksteist mõistlikult Big Grin
Mul 18.a. jooksul teine kasutatud ELECTROHELIOS ,selle aja jooksul vahetanud mõtetud detailid(paar laagrit ja ühe väljapumpamis pumba) ja ma ei kurda seda.ÄRGE OSTKE IGASUGUST JAMA KOKKU
(17-01-2015, 00:29 AM)aigark Kirjutas: [ -> ]Mul 18.a. jooksul teine kasutatud ELECTROHELIOS ,selle aja jooksul vahetanud mõtetud detailid(paar laagrit ja ühe väljapumpamis pumba) ja ma ei kurda seda.ÄRGE OSTKE IGASUGUST JAMA KOKKU

Ostke Vjatka.Minul töötas samuti ilmatu aja.Kolme lapse pesu,alates sipukatest kuni teksadeni.Naine mul kah suht pesukaru.Ja sedagi ei visanud ära,vaid kinkisin edasi.Möllab siiamaani.Mitte,et kiidaks vene rauda,ehk lihtsalt näkkas.Maksis kunagi 400 rutsi,pluss sott nn.transpordi eest Tihniku laost Smile
Lehti: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38