automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ehk olete kuulnud anekdooti, kus kohtuvad auto ja arvuti insener, vaidlevad, kumb rohkem arenenud, arvuti või auto. Autoinsener heidab itimehele ette, et kräshib ja aknad kinni-lahti, nõuab update jne. Samas Itimees väidab, et kui auto oleks sama palju arenenud kui arvuti, siis mahuks auto ära rahakoti vahele, tarbiks grammi kütust lennuks kuule ja maksaks 0,...€. Aga see selleks.
Iga kord kui kööki asja, jääb silma pudelike :..: nõudepesuvahendit mille tilgast piisaks, jne..., mille küljel suurelt kiri NEW!/UUS sama muude pesu ja puhastusvahenditega ja kõik ikka UUED. Oleme sama nimega asju kasutanud iseseisvuse algusest, muu maailm juba aastakümneid, aga ma pole märganud, et miskit peale pudeli kuju muutunud oleks. Peseb ikka vanamoodu, aga ometi väidab kommertsteade, et sõltumatu uurimisinstituudi uuringute andmetel peseb 94,87% paremini kui eelmine.
Küsimus, kus seoke tähtis instituut peaks asuma mis nii täpset numbri välja arvutab ja miks see UUS ei pese tilgakesega aastaid ja ei maksa 94,87% vähem, pigem rohkem?

loodame, et keegi tõsiselt ei võta Wink
(09-09-2016, 09:30 AM)hulgus Kirjutas: [ -> ]Küsimus, kus seoke tähtis instituut peaks asuma mis nii täpset numbri välja arvutab ja miks see UUS ei pese tilgakesega aastaid ja ei maksa 94,87% vähem, pigem rohkem?

loodame, et keegi tõsiselt ei võta Wink

No varem oli seal kommertsteadetes ikka Šveitsi Sõltumatute Uuringute Instituut..Big Grin
(09-09-2016, 09:30 AM)hulgus Kirjutas: [ -> ]Iga kord kui kööki asja, jääb silma pudelike :..: nõudepesuvahendit mille tilgast piisaks, jne..., mille küljel suurelt kiri NEW!/UUS sama muude pesu ja puhastusvahenditega ja kõik ikka UUED. Oleme sama nimega asju kasutanud iseseisvuse algusest, muu maailm juba aastakümneid, aga ma pole märganud, et miskit peale pudeli kuju muutunud oleks. Peseb ikka vanamoodu, aga ometi väidab kommertsteade, et sõltumatu uurimisinstituudi uuringute andmetel peseb 94,87% paremini kui eelmine.
Küsimus, kus seoke tähtis instituut peaks asuma mis nii täpset numbri välja arvutab ja miks see UUS ei pese tilgakesega aastaid ja ei maksa 94,87% vähem, pigem rohkem?

loodame, et keegi tõsiselt ei võta Wink
Oled tõsiselt omale eesmärgiks võtnud turunduse saladused lahti harutada Smile muide, hambapastasid uuriv instituut asub poola reklaamifirma andmetel Šveitsis. Toungue
(08-09-2016, 20:12 PM)rocker Kirjutas: [ -> ]Ok, kogu teema sai tegelikult alguse sellest, et jäi täna pihku selline tööriist millele nime anda ei osanud.
Tänud!!!
[Pilt: 20160908_193218_1_.jpg]
Ikarus bussi võtmekomplektis oli selline(võti).
Kuidas nimetatakse kütte süsteemi kui maja ühes otsas on kolle ja teises korsten ja suits jookseb põranda alt läbi.
(10-09-2016, 23:18 PM)nootsii Kirjutas: [ -> ]Kuidas nimetatakse kütte süsteemi kui maja ühes otsas on kolle ja teises korsten ja suits jookseb põranda alt läbi.

Põrandakütteks. Big Grin Elementaarne ,Watson Big Grin Big Grin Big Grin
(10-09-2016, 23:18 PM)nootsii Kirjutas: [ -> ]Kuidas nimetatakse kütte süsteemi kui maja ühes otsas on kolle ja teises korsten ja suits jookseb põranda alt läbi.

Pigivabrikuks.
hypocaust

ei osanud enne lihtsalt õigeid otsisõnu kasutada
(11-09-2016, 00:01 AM)nootsii Kirjutas: [ -> ]hypocaust

ei osanud enne lihtsalt õigeid otsisõnu kasutada

Kuna tegu ikkagi eestikeelse foorumiga,siis PÕRANDAKÜTE ikka õige sõna.Ladina keel rohkem apteekrite rida Big Grin
Ma leidsin veel korea ja hiinakeelsed vasted aga Eestis neid vist praktiseeritud ei ole. Nii et pole ka eestikeelset terminit. Põrandaküte all mõistetakse ja tuleb otsingus ikka kas vesi või elekter. Smile
(11-09-2016, 00:34 AM)nootsii Kirjutas: [ -> ]Ma leidsin veel korea ja hiinakeelsed vasted aga  Eestis neid vist praktiseeritud ei ole. Nii et pole ka eestikeelset terminit. Põrandaküte all mõistetakse ja tuleb otsingus ikka kas vesi või elekter. Smile

Kui Sa oleksid viitsinud rohkem otsida,siis oleksid ehk teada saanud,et HYPOCAUST on mõne aastatuhande tagune teema. Big Grin Sina aga surfad selles sajandis Rolleyes(ok,koreal ja hiinal kah pikk ajalugu)
Kas see põrandaalune korsten võiks ka miskitmoodi legaalne olla?
(11-09-2016, 01:34 AM)Marko Kirjutas: [ -> ]Kas see põrandaalune korsten võiks ka miskitmoodi legaalne olla?
 Ei, siis poleks ta ju 'põrandaalune'  Big Grin
Kui nüüd õiete mõistnud olen, siis hypokausti puhul suitsu põranda alla ei saadeta.
Keldris on "suitsusaunaahi", mille suits korstnasse suunatakse. Kui kivid kuumad ja tuli otsas, siis avatakse õhukanalid, mis tuppa kanalite-aukude kaudu sooja viivad.
Peenemad sisteemid toimetavad "soome sauna" kinnise kerisega, mille pealt soe õhk jälle kanalite kaudu tubadesse suunatakse, ehk pmst õhkkütte kamin.

Ise leidsin maja põranda alt tundmata 6meetrise lõõri, veneaegsest keraamilisest kanali torust mis ühte otsa pidi korstnajalga suunatud, ehk nagu keldris oleks katel olnud. Juurdlus viis toru teise otsa kuivkäimla lampkasti, ehk siis kindel ventilatsioon, mis pidi leha ruumidest eemal hoidma. Kas see ka toimis, jääb teadmata. Sai välja lõhutud ja vesipeldik asemele.
(11-09-2016, 01:34 AM)Marko Kirjutas: [ -> ]Kas see põrandaalune korsten võiks ka miskitmoodi legaalne olla?

Kui paigaldad põranda alla küttekolde ühenduslõõri ehk slepe ja teed seda vastavalt nõuetele siis igati legaalne tegevus kui küttekeha ka seal samas keldrikorrusel.Selle pikkus võib praeguste seaduste kohaselt olla kuni 2 meetrit.
Kivist ahi kah ju vana asi aga näe ikka kasutatakse. Selle põranda aluse asjaga ikka nii et kuum suits sealt läbi aeti ja vahest sai nii majast gaasikamber, eks sellest see välja suri. Siit ka läbi käinud rakettahi on kah vähemalt Eestis suhteliselt välja surnud aga seal kus see töötab, vee keetmine näiteks, tehakse, müüakse ja ollakse rahul.
(11-09-2016, 11:30 AM)nootsii Kirjutas: [ -> ]... Siit ka läbi käinud rakettahi on kah vähemalt Eestis suhteliselt välja surnud aga seal kus see töötab, vee keetmine näiteks, tehakse, müüakse ja ollakse rahul.

No ei olda ju raketiga rahul.  Toungue

Igal asjal on head ja vead. Vigadest tavaliselt rääkida ei taheta. Vahel ei tulegi vead kohe välja, sellepärast ei räägita. 
On ka nii, et kõik tehnoloogiad ei sobi igale poole. Kliimavöönditel ju vahe sees. Meil on palju külma, seal kus külma pole aga palju mürgiseid loomi...
Vee soojendamiseks pidi väga hea ja roheline alternatiiv olema. Gaasiprimusele siis.
Auschwitz'i laagrit hakkate ehitama?
Olen selline lahja vend, E-katti pole. On ABC. On veel Dodz Räm, 3500 kg täismass ehk siis B-katt. Sellega ma siis enam kerghaagist vedada ei tohi? Samas hüppan oma GAZ66-te, võtan kerghaagise sappa ja korras. Et väheke nagu nonsess ju. Või olen ma vääriti aru saanud?