automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
(27-08-2016, 18:51 PM)linnuke Kirjutas: [ -> ]Õhu püssist võid lasta ainult märklauda(loe seadusi)Droonide lennutamiusel on omad reeglid,aga Sinu vasturünnak on ammu meedias kajastatud..PS Mingisugune relv ei ole mänguasi,niiet,selle küssa peale peaksid asja kindlasse kohta panema.

Aga rakulka... vibu... allvee püss...  viske moon... niit taga... jne  mida räägib arvamusliider? Meedia all mõtlete vast seda, kui langevarjuga "karlsson" visati raketipüstoliga maapeale? seal oli tegu inimese tervise kahjustamisega.
Vibuga peab pisut ettevaatlik olema. See on suht kergesti relvaks muutuv vidin. Alustada võib ju mõne nõrgukesega, aga nii kui 16kg piir ületatakse on ta relv.
Mitte et minu 14kg vibu ei olek smillest ma pea 20kg välja sikutan. Smile
Ülejäänud viske heite relvad on ka kuidagi pidi seaduses ikka kirjas.
Osta odav droon ja lenda sisse sellele Big Grin
(27-08-2016, 19:45 PM)tanel. Kirjutas: [ -> ]Osta odav droon ja lenda sisse sellele Big Grin

See on juba mõte   Big Grin ja pärast "Jägermeistrit"
Sel teemal asjad seadusega paika pandud(kohati küll päris jaburalt)Samas bumerangiga võid lennutada küll.Minu mäletamist mööda tahtis amb vist relvaluba saada.
PS Mis aga vastata h2rre kommile, siis pean oma sõnavõtus mainima,et tean proppidest,vintidest.nii vees kui ka õhus ehk rohkem,kui Harju keskmine
(27-08-2016, 19:15 PM)karvik Kirjutas: [ -> ]Vibuga peab pisut ettevaatlik olema. See on suht kergesti relvaks muutuv vidin. Alustada võib ju mõne nõrgukesega, aga nii kui 16kg piir ületatakse on ta relv.
Mitte et minu 14kg vibu ei olek smillest ma pea 20kg välja sikutan. Smile
Ülejäänud viske heite relvad on ka kuidagi pidi seaduses ikka kirjas.

Venemaal kunagi üks poiske lasi ragulkaga helikopteri alla... kiviga otse turbiini...
(27-08-2016, 18:10 PM)linnuke Kirjutas: [ -> ]Ja peale 4,5 õlli

Jube vähe kannab see mõistus, kui peale 4,5 juba lind alla kukkub Big Grin Ega Kass sind pärast kätte saanud ?
Pidevalt näidatakse telekast kus 3 ja rohkem promilli ja sõidavad nii, et vähe ei ole.
oleks õhupüss ja minu maa peal lendav ning mind häiriv droon, hakkaks ma märki laskma. Hea õnne korral tabaksin märgist mööda lastes lennumasinat. Ikka juhtub.

üks päriseluga paremini haakiv küsimus - kas sellise rattahoidjaga (Thule Xpress 970) tohib teeliikluses osaleda:
[Pilt: 970000_oc_1_sized_640x420.jpg]

teoorias ei tohiks ju vist tagatulesid ja numbrimärki varjata / need peaks olema dubleeritud?
Linnuke räägib õigust. Telekamängus autoga sõites hakkavad ajad nirumaks muutuma pärast teist - kolmandat õltsi.
Palju ma tegelikult kannatan ma parem ei kirjuta siia...

TO: 13piisab - jah peavad olema dubleeritud.
minu teada ongi normaalsel rattaraamil lisatuled taga paneelil, läheb käru istikusse juhtmega ja on ka lisa number küljes....http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/karukonksule/jalgrattahoidja-thule-rideon-9502-kahele-jalgrattale
Qunts.
Sai ju öeldud, sõita köki möki,proovi lennata Big Grinja tervelt alla tulla
(27-08-2016, 18:36 PM)klaave Kirjutas: [ -> ]
(27-08-2016, 16:58 PM)h2rra Kirjutas: [ -> ]Küsin veel:  Kas oma valvatava territooriumi kohal tohib  sind jälgivat drooni ellimineerida õhupüssiga? ( Õhupüssist välja lastud moonaga)
Sooviks ka arvamust, sest oleksin paar nädalat tagasi saanud sellise teguviisi läbi allakukkunud drooni (jäänuste) omanikuks, aga juu siis kaamerapilt oli korralik ja kui õhukat nähti tegi hirmsaid haake ja kadus. Mul on korralikult sisselastud riist (õhukas muidugi) ja hea sihikuga, nii et tuulevaiksel päeval oleksin ta alla toonud küll.


Päris kindlasti ei või kellegi teise vara (antud juhul drooni) lõhkuda, tuleb kinni maksta kui nõutakse. Võib ju minna küll nii, et ka drooni lennutaja saab karistada, aga see ei päästa sind kahju hüvitamisest. Loogiliselt võttes kehtivad siin samad põhimõtted nagu näiteks varga puhul: kui keegi tuleb su õuele varastama ja talle füüsilise noomituse teed, siis võid saada karistada. Või siis kui keegi oma autoga su õue tuleb üles kündma- kui auto vihast segi peksad, maksad kinni. Tema maksab muru taastamise ja sina auto taastamise. Rolleyes
Kooliõpikust: Pätt tuleb noaga ründama. võtan talt noa ära ja murran pooleks, et ta rohkem  ei saaks rünnata. pean siis selle noa välja maksma? Uue noa ostma?   ( Big Grin )
(27-08-2016, 21:20 PM)linnuke Kirjutas: [ -> ]Qunts.
Sai ju öeldud, sõita köki möki,proovi lennata Big Grinja tervelt alla tulla

Alla on lihtne ju tulla aga sõita on ju kökimöki Big Grin
Pane pult käest ja tuleb varem või hiljem ise alla Big Grin
Siinkohal minu soovitus mõtteliidrile, et võta vähem peale Big Grin
(27-08-2016, 16:58 PM)h2rra Kirjutas: [ -> ]Küsin veel:  Kas oma valvatava territooriumi kohal tohib  sind jälgivat drooni ellimineerida õhupüssiga? ( Õhupüssist välja lastud moonaga)
Kui kõrgel see droon käib ka? Kuna jutt käis õhukaga allatoomisest, siis suht madalal vist. Vea mõned õngejõhvid õigesse kohta ja saad tervelt kätte. Või lase jõhv vibuga üle drooni. Jõhvi harutamine propi võllide ümbert on sügisõhtul telekat vaadates paras ajaviide. Drooni müüd Ostas maha või hangid puldi ja hakkad ise teisi terroriseerima.  Big Grin
(27-08-2016, 21:28 PM)h2rra Kirjutas: [ -> ]Kooliõpikust: Pätt tuleb noaga ründama. võtan talt noa ära ja murran pooleks, et ta rohkem  ei saaks rünnata. pean siis selle noa välja maksma?    ( Big Grin )


Kui oli reaalne rünnak, siis ei pea. Ilmselt kui see droon oleks lennanud su pea suunas oleks olnud oht sind vigastada, siis poleks ka probleemi. Või siis oleks lennanud maja akna suunas ja oleks olnud oht varalisele kahjule. Aga niisama igaks juhuks alla lastes vastutad selle teo eest ise. Ma ei oska öelda kas ja millise paragrahvi järgi eramaja õues drooni lennutamine karistatav on (ilmselt oleneb ka kõrgusest jms), aga juhul kui ikka on, siis see seaduse rikkumine ei tekita sulle varalist kahju ning sel juhul ei tohi sa ka ise teise vara kahjustada. Rolleyes
Kus kandis need troonid siin lendavad ? 
Tean hakkata siis varustust omale sebima, et kui üle lendab toon ilutulestikuga alla ja panen Osta.ee-se müüki, vot see on bisnis Big Grin
(27-08-2016, 18:51 PM)tcumen Kirjutas: [ -> ]Mingitest intervjuudest on meelde jäänud, et tsiviilisik drooni alla lasta siiski ei tohi, olgugi et lendab sinu territooriumi kohal.
Lennukeelutsoonid ja sõjavägi/õiguskaitseorganid on ilmselt teine teema.
Aga mingeid viiteid praegu küll anda ei oska ja ega ma 100% kindel ka pole, et see väide tõele vastab.

(27-08-2016, 21:39 PM)Qunts Kirjutas: [ -> ]
(27-08-2016, 21:20 PM)linnuke Kirjutas: [ -> ]Qunts.
Sai ju öeldud, sõita köki möki,proovi lennata Big Grinja tervelt alla tulla

Alla on lihtne ju tulla aga sõita on ju kökimöki Big Grin
Pane pult käest ja tuleb varem või hiljem ise alla Big Grin
Siinkohal minu soovitus mõtteliidrile, et võta vähem peale Big Grin

Pole veel allagi võtnud  Big GrinMis aga puutub Sinu Kommidesse,Võta kätte ja proovi  ära.Enne kui asja selgeks saad kulub ehk korraliku auto jagu pappi ära Big Grin Big Grin
(27-08-2016, 21:13 PM)maisalup Kirjutas: [ -> ]minu teada ongi normaalsel rattaraamil lisatuled taga paneelil, läheb käru istikusse juhtmega ja on ka lisa number küljes....http://www.autokaubad24.ee/et/tooted/karukonksule/jalgrattahoidja-thule-rideon-9502-kahele-jalgrattale
tean, et on ka sellised - aga sel on miinuseid:
- 3 korda rohkem hinnas
- on suurem "kolakas" (monteerimised-hoiustamised)
- vajab numbridublikaate (konksu-rattahoidjat võin ma tehniliselt pruukida lausa neljal oma masinal ja kuigi realistlik vajadus on kaks masinat, siis segi on juba mitu lisanumbrit Smile)

mul tekkis huvi selle nn kerg-konksuhoidja legaalsuse osas: ilmselt ei ole ju ikka (ja mul on mõistlik jätkata katusehoidjate pruukimist).

muidu katuseraamid panin kord naljaviluks (koos alusraamiga) ka mosu raamile peale:
[Pilt: DSC_0170.JPG]
(27-08-2016, 21:28 PM)h2rra Kirjutas: [ -> ]Kooliõpikust: Pätt tuleb noaga ründama. võtan talt noa ära ja murran pooleks, et ta rohkem  ei saaks rünnata. pean siis selle noa välja maksma? Uue noa ostma?   ( Big Grin )

Seik Tartust oma kümmekond aastat tagasi. Õhtuhämaruses läks vanapapi pangaautomaadist raha võtma, ligi astus noaga tibla ja nõudis : Деньги быстро!

Papi aga polnud papist poiss, võttis hõlma alt rahulikult makarovi, lükkas lukusti maha ja küsis vaiksel häälel: Palju ma Sulle annan poja?
Tiblal käest pudenes nuga efektse kõlinaga asfaltile ja pani punuma....   Papi toimetas rahulikult edasi. 



Ehk õhupüssiga vehkides võib teinekord samuti piinlik olukord tekkida kus see võidakse kellegile istumisse sisestada otsapidi kui väga valel hetkel vales kohas sellega tsutsutama hakkab...  Teades kui paljud tutvusringkonnast relva pidevalt kaasas kannavad ametlikult ei julgeks ise küll kellegi drooni ega muud asjandust sihtima hakata, isegi kui see mu elutoas lendab Big Grin  Big Grin Toungue Rolleyes