automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vee saamine auto pesemiseks.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kuna siit on alati head vastused tulnud, siis tüütan teid jälle. 

Nimelt sattus mulle tasuta kätte üks poolpidune survepesur ja tavaline plastmassist tühenduspump 5t/h 5m . 

1) Kas selle pumba võib lasta üleni veel alla?
2) Kas ma võin pumba ühendada otse survepesurisse, samas ühe tootlikus on 100x suurem kui teise veekulu?
3) Pesuri survetoru on keskelt katki, kas ja kuidas seda lappida, loen pealt et 130bar lööb välja see pesur.
4) Maamaja kaevu juures on vana vibro tarbeks pistik millest puudub maandus? Kumparid jalga?
5) näpunäiteid, et kogu see lahendus oleks ohutu ja töökindel.
tavalisi pumpasi olen läbi lasknud. Neil isegi on vee taseme junn aga see enamasti odavamatel ei tööta. Kui surveka päästiku kinni jätad pead veepumba ka välja lülitama, üsna kiiresti
Selle veemöllu juures ei pruugi kummikutest abi olla.
Ujukiga tühjenduspump on mul jäänud ilma äravooluvõimaluseta mitu korda pikalt tööle. Nimelt on äravool ära külmunud olnud. Kõige pikem periood oli ca. kaks ööpäeva. Mitte midagi ei juhtunud. Pump oli muidugi ülepea vee all ja jahutus seega korralik. Sellest viimatinimetatud seigast on möödas poolteist aastat. Ikka töötab.

Vibropumba lisamaanduseta töö on etteaimamatu. Kummikud ei taga ohutust. Rikkevoolukaitse veidi rohkem, aga ilma lisamaanduseta ei pruugi seegi piisav olla. Kuigi, tuleb tunnistada, mul endalgi pole maaelamise kaevu vibropumbal ei seda, ega teist, seni olen elus. Või täpsemalt öeldes pole ükski vibropump elektrit vette väljastama hakanud, ennem on midagi muud tuksi läinud. Vibropumba peab tarbimise sulguse korral välja lülitama, selle surve läheb korras pumba puhul nii üles, et lööb midagi lõhki või otsast ära. Isiklikult manomeetriga kontrollitud - lööb hüdrofoori 4 atm sisse. Aeglaselt küll, aga siiski lööb. Rohkemat survet pole proovinud. Küll on aga kunagi üks survepesuri filter pooleks lastud samal põhjusel - survepesur ei tarbinud - vibropump töötas.
Vibrokat enam pole, viimane mis pea 25 aastat oli kestnud viidi öösel kellegi paha inimese poolt kaasa. Pump ise on selline.  Kuna ma sain ta "katkisena", siis pidin selle alumise osa lahti võtma. Seal sees on selline samasugune tiivik umbes nagu autode veepumpades. Mingit erilist survet see pump ei tooda, aga samas tootlikus on vägagi suur. No ma mõtlen seda kui veevool takistada siis se tiivik käib seal sees ikkagi ringi, lihtsalt vähe raskemalt. Samas aga kui t ütlete et selle pumba võib üleni lasta vee alla siis probleemi pole. Ehitus on tal ka selline, võtab alt vee sisse ja lööb kogu pumbaosa servini vett täis, pumbaosa laes on nagu mootoriosa metall, mis toimib siis ilmselt soojusvahetina. 

Teine asi on see, et kellegi vanatädi venna naine oli tiiki ujuma läinud kus vibro sees ja sussid püsti ajanud. Või et lehm oli joonud oma joogitünnist ja samal ajal vee lisamisel vibroga oli lehm saba andnud Big Grin.

Ma nagu täpselt ei saa aru, et kui pump on vee sees ja näiteks laseb faasi sealt vette, kuidas mina sealt siis kümme meetrit eemal voolu võin saada? Kas kaev ise poleks nagu parem maandus, kui läbi vooliku 10m läbi minu? Natuke kahtlane, aga samas ise katsejäneseks ei tahaks olla.
Ära käi naistega saunas-seal igasugu jutte kuuleb Big Grin.
Eespool juba mainitud lekke- või rikkevoolukaitse peaks välistama elektri kuhugi "vasakule" mineku. Seade on geniaalselt lihtne - pisike toroidtrafo, millel kaks võrdset mähist + 1 mis käitab releed. Läbi ühe mähise jookseb elekter tarbijasse, läbi teise tagasi. Kuni voolud on võrdsed s.t. lekkimist ei ole, anulleerivad mähiste magnetväljad teineteise. Nii kui natuke "vasakule" läheb, kaob tasakaal, kolmandas mähises indutseeritakse vool ja rakendub relee, mis tõmbab kontaktid lahti. Need, millega ise olen kokku puutunud, on olnud ikka väääga tundlikud. Näpuga katsudes ei saa veel lekkimisest essugi aru, käeseljaga libistades nagu oleks midagi õhkõrnalt tunda, aga lekkevoolukaitse lööb kohe laraki välja. Reageerimisaeg on millisekundites.
Täpsemalt: 
https://et.wikipedia.org/wiki/Rikkevoolu...%C3%BCliti
(22-07-2015, 22:44 PM)Killer666 Kirjutas: [ -> ]Kuna siit on alati head vastused tulnud, siis tüütan teid jälle. 

Nimelt sattus mulle tasuta kätte üks poolpidune survepesur ja tavaline plastmassist tühenduspump 5t/h 5m . 

1) Kas selle pumba võib lasta üleni veel alla?
2) Kas ma võin pumba ühendada otse survepesurisse, samas ühe tootlikus on 100x suurem kui teise veekulu?
3) Pesuri survetoru on keskelt katki, kas ja kuidas seda lappida, loen pealt et 130bar lööb välja see pesur.
4) Maamaja kaevu juures on vana vibro tarbeks pistik millest puudub maandus? Kumparid jalga?
5) näpunäiteid, et kogu see lahendus oleks ohutu ja töökindel.

Vastused:
1) Kui on ujukiga tühjenduspump siis seda võid lasta üleni veealla.Kasutasin ise sellist millel ujuk umbes 20 cm se juhtme otsas ja sellel ujuk ei ujugi enne kui pump ise veeall ei ole,sama pumbaga oli mul selline asi et see ei jaksa ka väga suurt survet tekitada,nii umbes 1 bar max. Hoolimata sellest ei soovita kumbagi pumpa otse survekaga ühendada kuna,survekas sees olevad klapid või pump võivad otsa saada. Võta parem kuubine tünn lase see vett täis ja tõsta maapinnast natuke kõrgemale. (kui on võimalus). Kui ikkagi tahad pumpa otse panna siis soovitan panna tühjenduspumba,kuna minul olev pump ajab takistuse tekkides lihtsalt vett ringi.
2)Surveka voolikuga mine hydroscandi vms firmasse ja teevad sulle täpselt nii pika vooliku kui tahad,hinda ei mäleta.
3) vibro pumbast olen isegi voolu saanud pumpamise ajal ei soovita vette ronida kui selline pump töötab.
Mure selline,vaja puhtaks uhada mootor ja käigukast(mõlemad põrandal aga kuradima rasked,et kuhugile viia).Kusagilt kuulsin ,lugesin,et olemas survepesurid,mis ise pütist imevad.Tööriistalaenutusest kamraad väidab,et peaks pump vahel olema.Mida oskate pakkuda.Homme oleks kindlasti vaja.No ja tarbimine huvitaks kah,palju vett varuda.Point selles,et nn.trassivett käepärast ei ole.
Kärcheriga teinud nii, et veeanum kõrgemale, voolikust vesi gravitatsiooni abiga voolama ning siis survekale külge. Tonniseid vaate pole mõtet venitama hakata Big Grin 50l peaks ok olema, sellega saab ~10 minutit pesta(muidugi oleneb pesurist).
(24-07-2015, 19:12 PM)tanel. Kirjutas: [ -> ]Kärcheriga teinud nii, et veeanum kõrgemale, voolikust vesi gravitatsiooni abiga voolama ning siis survekale külge. Tonniseid vaate pole mõtet venitama hakata Big Grin 50l peaks ok olema, sellega saab ~10 minutit pesta(muidugi oleneb pesurist).

No 10 minti on piisavalt pikk aeg sellega saab puhtaks küll.Poin oli lihtsalt selles ,kas pesur ilma surveta imeb.Kui nii,siis homme asi tehtud,kankusi jaksan juurde tuua.Tänud.
Tulid meelde ajad,kui meie cccp riigiisad otsad andsid,siis oli raadios ju minutiline vaikus,see tundus igavikuna.Niiet paja saan selle ajaga puhtaks küll.
Seda kinu tahaks päris näha, kuis viiekümne liitri veega mootor ja käikar puhtaks pestakse Big Grin.
Varemalt, kui metsas puid murdsin, liikus ringi igatsugu kiidukukkesid, kes kahesaja liitriga suutsid masina kõigest märjaks kasta seejuures mõnnates, et "Näe, pestud!".
 Sittagi...
Paljalt radika pesule kulus 200-ne vaaditäis, viimase tilgaga loputati mootorilt tolm korraks maha. 
Ja see polnud mingine kord aastas ettevõetav tegemine. Kaks korda kuus pidi pesema, sest ilma ei kannatanud +30*C ja üle selle varjus masinaga muhvigi teha.
Kui just tuletõrjepumpa ei kasuta siis saabki Big Grin  Palja veega õli ja nõgi rünnates ilmselt  tõesti mitte.
Küllap veekulu tugevalt pesuris kinni. Aga selle imemisega on nii, et kipub õhku vahele tirima, eriti kui kasutada kiirühendusotsikuid, mis arvestatud seestpoolt tulevale survele. No vähemalt minu omal on nii. Seepärast peabki vesi vähemalt sõber gravitatsiooni abil peale jooksma.
Niiet oma mootorit ilma surveta puhtaks ei saagi.200 liitrit kankudega kohale vedada ikkagi päris tülikas.Aga oli Sad ju siinsamas foorumis kusagil jutt,et 30 l .piisav.Miskipärast ei leia momendil "tsitaati"üles.
PS.kas siis ikka piisab nn.gravitatsioonist,või peab olema ikkagi mingi surve.
Kasutatud seda riista aastaid,lihtsalt pole sellesse olukora sattunud,et kohalikku vett pole.
Sa kandsid oma lõime teise teemasse üle, seepärast ei orienteerugi enam Smile
(24-07-2015, 22:56 PM)Marko Kirjutas: [ -> ]Sa kandsid oma lõime teise teemasse üle, seepärast ei orienteerugi enam Smile

Märksõna ei andnud abi,seepärast autopesu,jneAga abi oleks ikka hea.
(24-07-2015, 22:53 PM)linnuke Kirjutas: [ -> ]Niiet oma mootorit ilma surveta puhtaks ei saagi.200 liitrit kankudega kohale vedada ikkagi päris tülikas.

Saab küll. Piisab kui kahesajane vaat sõiduauto haagisele külili-asendisse panna.
Suuga imed pealejooksu toimima, siis alles ühendad vooliku pesuri külge. Vaadis olevale voolikule peab kindlasti mingi raskuse otsa monteerima.
Kindlam viis on vaadi suuremale korgile teha korralik otsik, kuhu pesurisse minev veevoolik ühendada. Edasirendatud variandil on ka kuulkraan vahel.  Väiksem ava jääb vaati siseneva õhu jaoks. 

[attachment=54231]

Pildilt on pisukse otsimise järel leitav tonnine kuubik, kust pealevool võetud ülevalt lihtsalt "lahtiimemise" teel bentsumootoriga pesurisse. Kuubik asub sõiduauto haagisel.
Muu ime läbi metsas üldjuhul masinat pesta pole võimalik.
Mul on odav lavori survekas(100€) ja vesi voolab peale 1000l vaadist all olevast kraanist ja toimib väga hästi.

Edit: samamoodi on ka piimaplekist saanud vett võtta mis on vast 40l ja jookseb hästi kuni vesi otsa saab , kraan all.
Kuna pesurite koha pealt siin targemaks ei saanud,siis võtan rendist ka pumba kaasa.Veekogus on ikka servast servani.OK.Kui üritus läbi annan teada,et kellelgi samas olukorras oleks lihtsam.
Lehti: 1 2