automoto.ee foorumid

Täisversioon: Elektrimootori mähkimine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Kas on keegi, kes teab kedagi, kes tegeleb elektrimootorite mähkimisega. Mul on üks väiksematsorti kompressori mootor maha põlenud ja vajaks asendamist. Asendusega on keeruline, kuna mootori otsakaaned on ebastandartsed, kuigi staator võib olla vahetatav.
Igatahes on tegemist 2,2kW mootoriga, mis peaks umbes 2700rpm juures töötama. 1 faasiline kondensaatorkäivitusega. Eelnevalt on ülekoormuskaitse välja võetud ja selle tõttu ilmselt ka mootor töölepingu lõpetanud.
Väidetavalt on võimalik see 3f peale ümber mähkida et kondensaator ära kaotada, aga samas siis jääb funktsioonist "Võtan igale poole kaasa" veidi vajaka.
Igatahes helistanud olen veidi ja no hind on ikka kõrge nagu siin teises teemas viidati. Enamik on öelnud 100€ tuuri. Ehk kui keegi teab kedagi kes veidi odavamalt teeb, siis võiks isegi diili teha.

Mode: Tahtsin teemat Vaba teema alla teha, aga sattus valesse kohta... Ehk on võimalik liigutada?

Mootor ise selline:
[Pilt: 01095232073bd30.jpg]
[Pilt: 0109523213b65b2.jpg]
[Pilt: 0109523215fe981.jpg]
Tartus ABB Võru tänaval teeb. Odavam koht oli kuskil Vasara tänavas, viiekordsete vastas.
Lõuna pool on Kanepis, koha nimi oli Elmore või midagi taolist.
(08-12-2015, 19:19 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: [ -> ]Lõuna pool on Kanepis, koha nimi oli Elmore või midagi taolist.

mu mäletamisi mitte Kanepis vaid Erastveres Kanepi kõrval oli selline koht vene ajal
Jah, seesamankoht, käisin seal kunagi eelmine aasta.
On kellegil mõnda numbrit jagada või midagi. G-maps ei leia Elmoret kuskilt mujalt kui Ameerika mandrilt
(08-12-2015, 18:53 PM)Alts Kirjutas: [ -> ].... Odavam koht oli kuskil Vasara tänavas, viiekordsete vastas.

http://www.el-mootor.ee/

Käisin, soovitan. Muidugi see, et 3f 4kw pea uue lääne mootori müügihind oli samas suurusjärgus mähkimisega. Vana võeti veel vahetuseks ka.
Natukene loogilist tähtede sättimist ja  koogle ise pakub lusikaga . Noored poisid ja nii saamatud?

https://www.google.ee/search?q=elmorem+o...ex+o%C3%BC
Kui see staator on 135mm pikk, saan pakkuda töötavat asendust.

Terv, Sax
(09-12-2015, 12:53 PM)h2rra Kirjutas: [ -> ]Natukene loogilist tähtede sättimist ja  koogle ise pakub lusikaga . Noored poisid ja nii saamatud?

https://www.google.ee/search?q=elmorem+o...ex+o%C3%BC

Tänud, et osida aitasid, ise küll googlest midagi enne ei leidnud, tavaliselt asjadega hätta ei jää, seekord google arvas, et mul pole ilmselt seda infot vaja.

Igatahes helistasin sinna ja sain pakkumise mähkimisele 80€ eest, seega ilmselt alla selle väga midagi ei saa ja võimalus on et viin sinna. Aga otsingud jätkuvad veelgi ja maad tuleb ikka sonkida...

Mõõdan pikkuse üle, kas korpus 135mm või staatori sisemõõdu pikkus?
See isegi hea hind ju, pikki aastaid oli nii mähkimine kui kasutatud mootor 1000 krooni kilovatt, viimasel ajal on allapoole tulnud. Kas sa kujutad endale ette kui palju mähkimisega tegemist on? Kuumutad laki vedelamaks, sikutad vanad mähised välja, kerid uued, topid kiudhaaval staatorisse, kiilud järgi, lakk peale, ahju kuivama, uued laagrid sisse ja kokku. See pole 3 kruvi lahti ja 3 kruvi kinni töö.
Elektrimootori mähkimisest ikka ettekujutus on, youtubest uurinud asja ja küsinud ka vanemate inimeste käest kes asja ise teinud kunagi, aga enam ette ei võtaks...
Oleks aega, võtaks tõesti ise kätte ja prooviks nn sitast saia teha...

Aga maad tuleb sonkida ja ma arvan, et see info kellegilt mööda külge maha ei jookse kui ma siia hinnad üles panen mis kuskil on.

Juut ju suudab ka ühe ja sama kaabu eest ühe mehe käest 2x suuremat hinda küsida kui teiselt...
(09-12-2015, 15:54 PM)canyondrift Kirjutas: [ -> ]...
Igatahes helistasin sinna ja sain pakkumise mähkimisele 80€ eest, seega ilmselt alla selle väga midagi ei saa ja võimalus on et viin sinna.
...

On uut infot? Või on mu kõhutunne õige, et hiinaka mootori mähkimine maksab uue samaväärse hinna?

Kuna minu hiinakas lasi ka tehases tangitud suitsu välja, siis hinnavõrdluse mõttes oleks hea teada. Mootor on küll väiksem, 1,5 kW, aga muus mõttes sama saast. Kusjuures täiesti ebakvaliteetne toode: <100 € 8 aastat tagasi maksnud kompressor talus ebasihipärast ning -peremehelikku tarbimist kõik need aastad. Cool  Mina ei kurda.

Loojakarja minemist saatnud heliefektid olid samuti tasemel. Big Grin

Ning kui kellegi on vaja üht elusat hiina kompressoripoolikut, siis võib läheneda pakkumistega.
Miinimumhind mis pakutud ongi see 80€, rohkem otsimisega aktiivselt tegelenud ei ole, kuna siinne foorumikasutaja pakkus töötava kompressori küljest staatorit. Nüüd tuleb vaid ühine aeg ja veidi krabisevat leida, et asi jälle töökorda saada. Kui poleks pakkumist esitatud teisele staatorile, siis ilmselt läheks seda 80€ mähkimise teed... Need mehed peavad ka kuidagi leiba tegema ja no tegelikult on see hind 3h tööd autoremonti töökojas, seega kui nii mõelda, siis polegi midagi hullu.

Volta tehas oli vist konkreetse tunnihinnaga isegi... Mähkimisel tunnihind 15€ tund ja olenevalt traadi läbimõõdust on (täpselt ei mäleta) hind kuni 0,6?mm traadil 11€/kg.

See hiina staator tegelikult võib ka kuskilt odavamalt kätte tulla, aga ma pole väga otsinud. Minu staatoriga sarnast elektrimootorit müüb antehnika näiteks 120€ eest. http://antehnika.eu/toode/689/elektrimootor-22kw-230v
Seega on see kindlalt standardtoode.

Kompressor on ise ka sellise väljanägemisega, et kui suuremat ehituskaupluste müügikette jälgida, siis kompressori/mootori agregaat on kõigil sama, paagil vaid teine nimi ja erinev ühenduslahendus torudel. Ehk seda tervet kremplit saab soetada kuskilt piisavalt odavalt, et selline nali ära tasub. Mootori väliskontuur on ju alumiiniumist extruditud nagu aknaraam ja siis nagu vorstil otsast maha lõigatud.

Ise seda hiinakat kasutaks pigem sellises kohas kus ilmtingimata 3f voolu ei ole, 10A seinast peaks ära kannatama iga elektrisüsteem (Kui tavaline keedukann on ka 2,2kw) ning see teebki selle kasutamise veidi sõbralikumaks.
Kuressaares üks mees tegeleb ka mootorite mähkimisega, hinnad mõistlikud. Kahjuks hetkel telefoninumbrit ei tea öelda, tal see ukse peal kirjas. Tegutseb siis vanas ETKVL hoovis olevas soojakus.