automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mille ahi?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Teadmisest pole absull kasu, aga inimeseloom, ikka selline uudishimulik.
Lõustaraamatus ENSV nostalgia nurgas pakuti puskari aparaati, burzuikat, 2MS aegset metavendade punkri kütteahju, kasvuhoone ahju jms.
Ise arvan, et mingi kuudiga veoka kuudi küte, kus torumehed vms said instantsooja(augud) ja peal teed soojendada. Mida arvate?

[Pilt: AHI.jpg]
Keegi ei oska miskit arvata?
Tekitan siis mõne küsimuse - vastuse.  
   Ahju kolde luugil on keskel pöör, mille abil saab luugi kõvasti-tihedalt sulgedes fikseerida, et luuk ei avaneks iseseisvalt, vaid kontrollitud liigutuste tulemusena, mis on teostatud inimese poolt.
  Kas samasugune kindel  fikseerimine on ka tuhasahtlil?   Kui jah, siis on tegu rappuva liikuriga  (lennukiga)   Big Grin
  
  Ahju jalased on kinnitatud poltliidese abil.  Kas on veel kusagil näha poltliideseid?
See on sumpsipütt. Kui tahtsid mehisemat häält siis tõmmasid luugi lahti.
Vaguniahi.
Vist jah. Koht, kus hoovis see seisab, selle eelmine omanik oli olnud raudteelane. Seega kõlab loogiliselt vaguniahi.
Tegin eile paar pilti ka juurde, kõrgus on 61cm umbes.

[Pilt: 20160604_220459.jpg]

[Pilt: 20160604_220507.jpg]

[Pilt: 20160604_220520.jpg]

[Pilt: 20160604_220550.jpg]
Ma ei oska kahjuks kommenteerida ahju päritolu. Kuid olen seda näinud toimivas Tehnoabi autos,kus seda kasutati talvel sooja saamiseks. Kuid see oli sinna ka ise paigaldatud.
Ehk kaasfoorumlane Edel  (Edelareisija) oskab täpsemini küsida "raudteelembede" käest. Tal vast suurem tutvusringkond veel elusaid raudteelasi    Smile
Täna tuli ka FBs üks arvamus:

See ikke tehasetoodang ja oli kasutusel ntx. vene liikuvatel raadiosaatjatel (GAZ66) baasil. Sääl oli veel sees koiku ja söögilaud. Kui teised sassid märgade sinelitega märtsikuises sulalumes õppustel roomasid siis sideroodu mehed istusid kongis "petšhka" ümber- lürpisid teed ja järasid "suhhaarikuid". Smile Aga jah- raudteel ka kasutusel. Lugematuid kordi Tallinn-Moskva vahet sõites sai ise selliste pääl teed keedetud kui vagunisaatja oli maani lakku täis. Miski Irkutski vangla toodang oli vist vene sõjaväe inventari vihiku järgi.
http://otzovik.com/review_2089957.html
Uhiuue välimusega aga suurus enam-vähem sama. Küsimusi tekitavad need elektrikonvektorid seal kõrval ja ülejäänud kasutamata ruum. On see mingi eriotstarbeline vagun dlja võšego komandnogo sostava?
Tänase seisuga saab kurvalt nentida,  et asi viidi vanarauda.  Uskumatu.  Seda oleksnsaanud pakkuda Raudteemuuseumile,  mõnele mehele kasvuhooneahjuks vms,  aga lõpetas rauas Sad.
Teema suletud.