automoto.ee foorumid

Täisversioon: Aknatihend MTZ 5
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Vajaks veidi abi,kas leidub kuskil firmat,kes oleks nõus 2,3m aknatihendit tegema vanale belarussile?
Kahjuks tegu ilmselt sellise asjaga,millele ei ole muudelt NL masinatelt võimalik analoogi leida. Lääne omadelt ehk leiaks aga häda selles,et paljudel müüatel. Pole peale pildi muid olulisi näitajaid juurde lisatud.
Vana tihend on juba nii rabe,et ei liimi ega silikooniga seda ei paika.
Tihendi teeb eriliseks see,et see käib ümber klaasi,mille otad ulatuvad aknaraami äärte seest välja. Raam ise on poltidest lahti võetav.




[attachment=61722]
Pean ütlema,et sellist tihendit pole elus kohanud... kuigi aastaid juba omajagu ja asjaga ka tegelenud piisavalt. Põhimõtteliselt on teada kuidas sellist tihendit saaks teha aga selleks vaja abinõusid. Vaja teha sellise läbilõikega rauatükk ja suruda toorkumm sellest august läbi. Tulebki makaron ja teed nii pika,kui vaja. Hiljem vaja kuskil see ära kuumutada ja valmis ta ongi. Keerulist pole midagi aga kellel sellised pressid ja ahjud on,seda tasuks uurida.
Lihtsam oleks leida selline vana tihend aga aeg teeb oma töö.
T.
Nende masinate aktiivne kasutusaeg jäi 1960-1975.a Viimased töötasid platsi traktoritena (ehk kojanarrid)veel 1988a. Üldiselt kanti need vanemad mudelid ruttu maha,sest MTZ 50/52 ja 80/82 tuli aina peale. Nagu näha suur osa läks ka vasakule :Big Grin sest erakätesse jõudis päris palju neid. 
Aga tihendi kohapealt seda pole vist,tagavara osana kunagi tehtud. ZIL 157 tihendiga pole võrrelda saanud aga usun,et ei ole sama. Nagu ka palju muid asju,mida tihti mitmed "asjatundjad" väidavad olema samad.
Seda matriitsiga valamise juttu mäletan seitsmekümnendatest kui isa Volgat ehitas. Miskipärast pakuti ainult meetriseid sirgeid juppe.
Konkreetne profiil lubab ehk end kokku liimida kolmest kummiribast?
hart viitab siin ju vähemalt paar-kolm korda aastas ühele inglismannide tihendipoele ja veel vähemalt sajale sarnasele ettevõttele. kas need ei sisalda miskit sobivat? ei ole vist ju teemaks musta numbri tasemel restaureerimine.
Kus juures isegi 80date Land Roveritel on sarnased aknatihendid aga probleem...mõõtusid ei ole :Sad
Kui oleks profiili läbimõõt,pikkus jne siis oleks vaid ebayst tellimise vaev.
eks see elu ole keeruline jah.
no kui mitte kuskil ühtki vana rooverit ette ei jää, siis ehk vast veiko viitsib supleriga ligineda kui ilusti küsida.
Kes on Veiko siin foorumis?

Siiski need Land Roveri tihendid on hoopis akna raami omad ning ribadena. Mõõtudelt palju kitsamad kui need,mis MTZ tehtud. Paistab,et tuleb ikkagi mõnede retrodetaili tootjate poole pöörduda. Vana on ka nii rabe,et sellega pole midagi teha tuleb tüki kaupa ära.
Mina olen see Veiko.
Ma siin pisut mõtlesi ja ei tulnud kohe üldse ette kus võiks sellise kujuga tihend Land Roveril olla. Viimane analoogse kujuga tihend oli kuni 2001 aasta Defeka taga ukse klaasi tihend kui see sulle ei sobiks.
Aga UK-s on tootjaid palju.
Siin on päris hea valik:
https://www.coh-baines.co.uk/products/DX...luder.html

Edu.
Tundub,et Veikol õigus,see tihend võib minna küll. 2,35m peaks seda ostma ja siis sobitama hakkama. Augud,mis lähevad aknaraami osade kinnituseks saab ise juurde teha ei näe selles osas probleemi.
(01-02-2017, 22:04 PM)kopraonu Kirjutas: [ -> ]Kus juures isegi 80date Land Roveritel on sarnased aknatihendid aga probleem...mõõtusid ei ole :Sad
Kui oleks profiili läbimõõt,pikkus jne siis oleks vaid ebayst tellimise vaev.

80ndate LR-tel ei ole sellist tihendit.
Ja kui oleks, ma saaks minna riiuli juurde ja ära mõõta... Toungue

Veiko toodud näide on ju Jaguari logari serva tihend...seda on hetkel auto küljes ainult, seega mõõtu võtta on keeruline. Aga minuarust vene logaritel oli midagi taolist klambripüstiliga serva lastud. Kas klaasile sobib - kahtlane, see pragu on ju 0.8-se pleki jaoks mõeldud. Ja suht lödi on ta.

vintagecarpart`ist, millega ma siin seni vehkinud olen, on ehku peale tihendit tellida suht risky business.

Mis seal tööriistamarketis toimub? Kunagi olen nagu näinud seal meetri kaupa tavalist, ilma sooneta, H profiil tihendit.
Kas praegu ei ole enam?
Seda kannataks muidugi ainult siis panna, kui klaas jääb august igas suunas u. 5-7mm väiksem


.
Kodanik Stihlile täpsustuseks:

Googel pakkus säärast tihendit aga see sobib vaid visuaalselt,kuid kui uurisin kuhu see istub Land Roveril sain aru,et see ei lähe mitte  Sad 

[Pilt: yxlux3uv1r2.jpg]

Tööriista market on kõige tõenäolisem, kahjuks niipea Tartu ei satu. Kindlasti mõistilk ennem,läbi käija kui hakata ekstreemsemaid variante proovima. Ega selle tihendi tegemine põlve otsas pole niisama lihtne kui teoorias. Toormaterjal,millest teha peab kannatama ka UV kiirgust,mitte 2a tõmbama praguliseks.
(02-02-2017, 16:19 PM)kopraonu Kirjutas: [ -> ]Kodanik Stihlile täpsustuseks



Täpsustusele lõpuks pihta saadud  Cool 
 Jep, ma pidasin silmas trakatsile õigesse kohta sobivaid asju. 

See sinu pildi peal olev asi saab olla ainult vändatavate akendega Defeka esiukse alumine välimine klaasitihend. Esiuks on ca 80cm pikk ja tihend ise vast max 2cm laiusega. See unusta küll ära.
No mõtle ise, kaugel see ukseplekk klaasist ikka sellel "kastil" olla saab... Toungue

Mina kleepuks ikka selle H profiili külge (noh, nagu sigulli esiklaasi tihend, aga ilma liistuta), seda peaks ju täna müügil ka siin olema.
Kurve on s..tt võtta, seestpoolt ilmselt tuleb tükke välja lõigata ja silikooniga parandada ja üldse on paha-paha.
Aga iks odavam lahendus, kui suurem karastatud klaas lasta teha ja liimida ta sinna välimise raami alla üldse klaasiliimiga kinni..
Vist.



.
Tööriistamarketis tallinnas on sellist tüüpi aknatihend nagu uazil kiilu peab veel eraldi ostma.
Päris elus näeb see joonisel esitletud tihend selline välja:

[Pilt: 0110754283dd271.jpg]
Kaasaegset paketti ei liimi sinna ette?
Liim unusta ära. Kõige rohkem võiks tarbida aknendele mõeldud hermeetikud ja seda klaasi jaoks.


Kuna antud esiklaas koos(katkise) tihendiga käib eest lahti sama analoogiaga nagu ZIL 157/GAZ 51-el.
[Pilt: thumb_752_770080841_resize.jpg]
[Pilt: i344434.jpg]
[attachment=61776]Tööriistamarketis (Tartu) sarnane  tihend olemas.Kas keeli kolm või neli, ei ole kindel. Alumises osa keelte vahele ilmselt klaasi ei suru, aga mine isahane tea. Alumise osa sees ka mingi U kujuline painduv materjal, mistõttu tihend painutades säilitab kuju. Täpsemat infot vast võimalik saada ka Tööriistamarketi kodulehelt.
Kui veel leidnud pole, siis täna vanades failides kaevates tuli välja selline lehekülg: http://www.sealsdirect.co.uk/

Neil on ka tihendeid sellistele variantidele, kui klaas on suurem kui auk plekis.
Hindu pole kodulehelt näha, aga eks nad paar kolm € meeter on. 


.
Hetkel proovin õnne Tööriistamarketi tihendiga,tundub sobib isegi. Kuid vajab ringi tegemist pisut. Kuid salvestasin igaks juhuks selle inglaste lehekülje ära. Mine tea,tulevikus tuleb mõnes teise projektis just sealt otsida sobiv materjal. Kunagi ei või teada Wink