automoto.ee foorumid

Täisversioon: Iz 56 teine kaik puudu
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Oskab keegi öelda, mis võib viga olla, kui teine käik lihtsalt ragiseb. 1,3 ja 4 käigud töötavad ilusti, kui 2 sisse panna ja sidur lahti lasta hakkab lihtsalt kõvasti ragisema. Omaniku sõnul tuleks seibidega kastis mängida. Ja kui keegi teab kust saaks Iz 56 käigukasti skeemi, oleks ka super Smile

Tänud
Kasuta otsinguks: ИЖ-56 схема коробки передач
või
ИЖ-56 2-я передача не вклЮчаетса
Näiteks: http://moto.masteraero.ru/moto_rossiya_16.php
Sa võid vaadata ka planeta käimakastide skeeme või reguleerimise käike, eriti varasemad planetad. Väga suurt erinevust ei olnud, kastid ju samad, lihtsalt Mõned detailid lihtsalt aastate jooksul muutunud. Eelnevalt seibidega möllamisele tasuks detailide korrasolekut kontrollida. Ehk lihtsalt kahvel saba andnud või mõnel hammakal  hambad maas. Kaane eemaldamisel kindlasti seibid samadesse kohtadesse tagasi, muidu kipub esialgne reguleering paigast minema. Ning tihendi paksus, mis käimakasti kaane vahele käib on ka oluline, kuna see muudab ka reguleeringut.  Kuskil vene lehel oli terve süsteem, kuidas sai seda reguleerida, aga momendil es leia... Kas konkreetsel masinal on ka käsikäigukang olemas?
(06-10-2017, 12:01 PM)Necro Kirjutas: [ -> ]... Kas konkreetsel masinal on ka käsikäigukang olemas?

No 56 peab kindlasti olema selle keeratava eboniit vms nupuga käsikangiga, Planeta 1 vist tuli kangiga ühes tükis metallnupuga.
Sellel masinal ei ole käsikäigu kangi. Homme hakkan lahti võtma, eks siis selgub. 
Tänud!
(06-10-2017, 15:07 PM)Motojoss Kirjutas: [ -> ]Sellel masinal ei ole käsikäigu kangi. Homme hakkan lahti võtma, eks siis selgub. 
Tänud!

järelikult vale mootor jne
Vabandan, et pole ammu kirjutanud. 
Sain käigud korda, proovisin sõitma minna ja jättis takte kõvasti vahele. Siis ei läinud enam üldse käima, kuna säde oli väga passiivne. See oli piibu viga. Nüüd enam-vähem säde on, kütet saab, aga mitte ei lähe käima, korra 10min jooksul teeb ühe põksu ja kõva paugu. Akul koguaeg laadija taga, karburaator mitu korda ära puhastatud, süütehehtke olen oma 10x proovinud juba õigeks panna. Küünal tundub, et on märg. Jalg oli öösel krampis, käima löömisest. Enne lahti võtmist oli paugupill. Kondekas, süütepool vahetatud, küünlaid ka omajagu Gaz’ilt maha juba keeranud, kontaktid puhtad.  Ehh... Minu pea enam ei võta.
Tänud!
(27-10-2017, 12:21 PM)Motojoss Kirjutas: [ -> ]Vabandan, et pole ammu kirjutanud. 
... ei läinud enam üldse käima, kuna säde oli väga passiivne. See oli piibu viga. Nüüd enam-vähem säde on, kütet saab, aga mitte ei lähe käima, korra 10min jooksul teeb ühe põksu ja kõva paugu. Akul koguaeg laadija taga, karburaator mitu korda ära puhastatud, süütehehtke olen oma 10x proovinud juba õigeks panna. Küünal tundub, et on märg. ....

Kirjelda kuidas süüdet proovisid 10x paika panna ja miks nii palju proovisid?
Siit võin järeldada, et proovimine ei ole andnud tulemusi.
Süüdet ei ole vaja proovida paika panna, vaid tuleb ikka teha järjestikku kindlad protseduurid - enam vähem peaks ka mõõtevahendid juures olema.
Mõõtevahendeid ei oleks olnud vaja, kui enne lahtivõtmist asendi märgid peale panna... siis võib proovimisele toetuda e. märgist +/- mingi samm siia sinna.
Nii nagu manuaalis kirjas  Big Grin Kõigepealt reguleerin kontaktide max vahe 0,4-0,6mm peale, siis kolb ÜSS paar mm tagasi ja keeran kontaktiplaati nii, et kontaktid hakkaksid avanema.
(27-10-2017, 18:03 PM)Motojoss Kirjutas: [ -> ]Nii nagu manuaalis kirjas  Big Grin Kõigepealt reguleerin kontaktide max vahe 0,4-0,6mm peale, siis kolb ÜSS paar mm tagasi ja keeran kontaktiplaati nii, et kontaktid hakkaksid avanema.
Ega ma süütemängu lahti ei võtnudki. Lolli peaga hakkasin süüdet reguleerima, kuna säde oli vahepeal puudulik. Aga veaks osutus piip (kruvi piibu sees oli lahti tulnud, panin uue piibu). Hetkel on säde selline imelik nõrk.
Sûüteluku kontaktid oled ûle vaadanud? See tavaline probleem puuduliku sädeme tekkimiseks.
Vaatasin süüteluku kontaktid üle ja puhastasin ära. Ikka on nii, et lööd 10x vänta ja teeb ühe põksu. Küünal ka kuiv, nagu ei saaks kütet, ometigi karpa puhas ja ujutab, ning igast august topkat pannud aga ikka mitte kui midagi.
EDIT: Küünal selline niiske, mitte päris kuiv ja mitte päris märg.
Kondennsaator pane prooviks teine?
Sain korda, veaks osutus süütepool.
Tänud kõigile