automoto.ee foorumid

Täisversioon: T 74 pihustid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere! Minu teada on T 74 mootoril lühikesed pihustid, T 75-l aga pikad. Mootori margiks peaks mõlemil olema SMD 14, aga mille poolest siiski need mootorid erinevad? Kas peamine erinevus on plokikaanes ja kui, siis kas kaaned on omavahel vahetatavad, st et kas saan oma "74"-le aretada pikad pihustid?
(27-01-2018, 23:36 PM)karvane646 Kirjutas: [ -> ]Tere! Minu teada on T 74 mootoril lühikesed pihustid, T 75-l aga pikad. Mootori margiks peaks mõlemil olema SMD 14, aga mille poolest siiski need mootorid erinevad? Kas peamine erinevus on plokikaanes ja kui, siis kas kaaned on omavahel vahetatavad, st et kas saan oma "74"-le aretada pikad pihustid?

Tere.

Omal mul on kaks 75-te SMD-14 mootoritega ja neil mõlemal on pikad pihustid ja tuttava 74-l on ka samal mootoril pikad pihustid.
Ma ei ole lühikesi näinudki aga vb kuskil millegil on.
Vana SMD- 14 ja SMD -15  on kindlasti lühikeste pihustitega. Isegi SMD-17  vanem versioon oli lühikeste pihustitega. Olen töötanud Niva kombainiga millel oli peal SMD-17 ja lühikeste pihustitega. Neil väliselt pole eriti mingit vahet peale plokikaane sellepärast on lihtne eksida.

SMD-14 ja SMD-17 vahe on turbos. 17 on 14 turboversioon algul pandi turbo peale lühikeste pihustitega mootorile hiljem tuuniti ja läksid peale pikad pihustid. Kilovatid jäid samaks.

Ja kui on soovi aretada pikad pihustid siis on ka kolvigrupp vaja ringi tõsta, süüde muuta ja veel nipet näpet.
Mul endal on T-74 ja mootor juba ümber tehtud pikkade pihustite jaoks. Minuteada on kolvid kindlasti erinevad. Vanasti sai neid kolhoosi ladudes nähtud. Neid ikka vedeles. Plokikaan peaks nagu ka teine olema,sest pihustid erinevad. Ma pole uurinud kas ja kas üldse 74 pikkade pihustitega mootoriga välja tuli. Aga neid uuemaid mootoreid topiti igaljuhul peale siin ja seal.
Ma ise tunneks huvi küll vanatüübi plokikaane,kolbide ja kõige muu sinna juurde kuuluva vastu kui kellegil üle.

T.
(28-01-2018, 10:40 AM)Talupoeg taluja Kirjutas: [ -> ]Mul endal on T-74 ja mootor juba ümber tehtud pikkade pihustite jaoks. Minuteada on kolvid kindlasti erinevad. Vanasti sai neid kolhoosi ladudes nähtud. Neid ikka vedeles. Plokikaan peaks nagu ka teine olema,sest pihustid erinevad. Ma pole uurinud kas ja kas üldse 74 pikkade pihustitega mootoriga välja tuli. Aga neid uuemaid mootoreid topiti igaljuhul peale siin ja seal.
Ma ise tunneks huvi küll vanatüübi plokikaane,kolbide ja kõige muu sinna juurde kuuluva vastu kui kellegil üle.

T. Minu traktoril on mootoriks SMD 14 A tsüklonöhupuhastiga v.a 1974. Vöibolla see A ongi vahe, sest uuematel on juba teistmoodi ölifiltreerimise süsteem ja öhupuhasti.