automoto.ee foorumid

Täisversioon: KÜSIMUSED, mis oma teemat ei vääri (osa 2)
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
minul on sama tõugu masin, veidi teine mudel küll, aga sellel lüpsab akut bensuluugi elektririiv või mis iganes selle vidina nimi on.
remoda pole viitsinud. kaitse väljas. bensujaamas siis pistan korraks kaitsme oma pessa, avan luugi ja kaitse jälle puhkama.
(08-10-2018, 19:44 PM)diesel Kirjutas: [ -> ]...aga sellel lüpsab akut bensuluugi elektririiv või mis iganes selle vidina nimi on...
Krt, kas too kah elektriga? Tagaluugi lukk on küll. Eriti irooniline, kui pagassist on midagi vaja ja aku on kustus või mingil põhjusel maha võetud. Ja päris palju küsib tagaluugi lukk voolu. Kui elustamiseks akulaadija külge ühendan, siis teeb ampermeeter käepidemele vajutades üsna mehise jõnksu.

Tänan kõiki, kes arvamust avaldasid. Kui aega saan, siis mõõdan tarbitavad amprid ära. Veel meenus, et juhiukse avamisel kaostab mingi urin, tundub, et just tagaukse kandist. Aga mitte igal avamisel, vaid siis, kui uks on pikemalt kinni olnud. Ehk oleks õige kõigepealt kahtlusaluse lukuni tungida? Nagunii oleks vaja see üle vaadata ja tööle saada. Siis saaks ka mingi selguse, kas süüdlane ongi lukk või tuleb edasi otsida.
Ilmselt sõltub autost, mul peaks olema vaakumiga, nagu uksed ja pagasiruumi luuk on.
Osad neist fagi aretistest käivitavad bensumpumba paagis, kui linki katsud. No et on kohe nagu rohkem käivitusvalmis vöinii.
Kes on kokkupuutunud, mingi veneime kompressor ук-1м, mulle pakub huvi, mida sellega värvida kannatab? Kas aiakäru jaoks kvaliteet piisav, või võiks piirduda rehvipumbana selle masina käitamine? Venekeelt ma ei oska ja eestikeelset infot ei leidnud, aga mingi pildipeal oli seda isegi veepumbana rakendatud...
Kas keegi rahvariiete õmblemisega tegeleb? Varakamber andis välja sadu ruutmeetreid erinevaid kangaid, lisaks siin kusagil juba jutuksolnud presendile on ehtsat maavillast, linast, voodilina moodi asja ja muudki.
Kuulutuseks ei vormista, ei sobi, kes märkab leiab mu üles.
(09-10-2018, 00:17 AM)Marko Kirjutas: [ -> ]Kas keegi rahvariiete õmblemisega tegeleb? Varakamber andis välja sadu ruutmeetreid erinevaid kangaid, lisaks siin kusagil juba jutuksolnud presendile on ehtsat maavillast, linast, voodilina moodi asja ja muudki.
Kuulutuseks ei vormista, ei sobi, kes märkab leiab mu üles.
Paku ERM-le. Rolleyes korraldavad kohe uue näituse.
Kas lugupeetud kaasfoorumlaste seas leidub praktiseerivaid metsamehi?

Minul on kah sahtlipõhjas paber, mis näitab, et tean metsast veidi rohkem kui keskmine kodanik, samuti on aastate jooksul üksjagu kogemusi korjunud. Aga viimased ca 10 aastat pole selles liinis aktiivselt tegutsenud, ainult omatarbeks, või siis, kui keegi hea tuttav moosima tuleb.

Nüüd juhtuski, et tuttav tahab, et ma talle 25-aastastes kaasikutes ja männikutes harvendusraie ära teeks. Kuna puistute vanus selline, siis peaks saama ka toetust taotleda. Aga mina ei oska oma töö eest hinda küsida Sad  Sain tüvemahuks 0,07...0,08 tm. Männik, põllu peale kasvanud, on ikka üsna sarviline Sad Samuti ei tea ma midagi kokkuveo hindadest, sest netiavarused paljastavad enamasti kompleksteenuse hinda. Veoteenuse võimekust minul ei ole, samuti ka tuttaval mitte. Nii et see punkt on praegu lahtine.

Ei taha tuttavat räigelt lüpsta, samas ei taha turgu solkida ega ka ise vaid töörõõmu eest rügada.
Kuniks praktiseerivad metsamehed teema avastavad, piiksatan vahele üldist juttu.

Esiteks peab Sul olema juriidiline keha, mille alt teenust pakud. Eestis ei ole võimalik eraisikul arvet välja kirjutada. Aga toetust makstakse esitatud arvete alusel...

Teiseks töö maksumus- alla 30 € tund ei mängi ametlikult kuidagi välja. Pigem 40+. Kui tahad, võid selle tihudeks ümber rehkendada.

Variant on leida mõni toimiv keha, mille alt käsunduslepinguga seda konkreetset asja teha. Aga ma soovitan soojalt kohalikust metsaühistust uurida, millised paberid on abikõlblikud...

v6sa@omad.huvid.mängus

EDIT: tänu Viplalale langes kogu teema ära: 2018 aastal on maksumuseks 318 € ha, millest omanik saab tagasi küsida poole ehk 159 €/ha ja tingimused on ka kenasti kirjas.
Eraisiku töövõtu lepinguga on võimalik esitada arve kokkulepitud summas...
Seoses ühe projektiga tekkis järgmine küsimus.
Kui madalatel pööretel annaks mõistlikult kasutada tüüpilist Honda klooni väikemootorit? Nagu näiteks see.
Maks võimsus on jah neil seal 3500 kandis, aga kas näiteks 2000-2200 pööret ühtlasel koormusel oleks mõeldav? 
Saan aru et jõudu on madalamatel pööretel vähem. Pool maksimumvõimsusest on täiesti piisav.
Miks ei peaks saama 2000 pöörde juures. Ei pea ju maksimumpööretega kasutama ühtegi mootorit.
(11-10-2018, 13:57 PM)oltsberg Kirjutas: [ -> ]Kas lugupeetud kaasfoorumlaste seas leidub praktiseerivaid metsamehi?

Minul on kah sahtlipõhjas paber, mis näitab, et tean metsast veidi rohkem kui keskmine kodanik, samuti on aastate jooksul üksjagu kogemusi korjunud. Aga viimased ca 10 aastat pole selles liinis aktiivselt tegutsenud, ainult omatarbeks, või siis, kui keegi hea tuttav moosima tuleb.

Nüüd juhtuski, et tuttav tahab, et ma talle 25-aastastes kaasikutes ja männikutes harvendusraie ära teeks. Kuna puistute vanus selline, siis peaks saama ka toetust taotleda. Aga mina ei oska oma töö eest hinda küsida Sad  Sain tüvemahuks 0,07...0,08 tm. Männik, põllu peale kasvanud, on ikka üsna sarviline Sad Samuti ei tea ma midagi kokkuveo hindadest, sest netiavarused paljastavad enamasti kompleksteenuse hinda. Veoteenuse võimekust minul ei ole, samuti ka tuttaval mitte. Nii et see punkt on praegu lahtine.

Ei taha tuttavat räigelt lüpsta, samas ei taha turgu solkida ega ka ise vaid töörõõmu eest rügada.

Praktiseerin. Aga selle info põhjal ei viska küll ühtegi numbrit. Pigem kipun arvama, et kujuneb paremaljuhul ots-otsaga metsa korrastuseks. Väljavedu kipub hetkel 7€ tm (väike + - olenevalt tingimustest ) harvenduses (eriti latimetsas ) ca 10€ tm tahab saemees, hakkevedu ca 3€ m3 ja üldjuhul lisandub 20%km.  Toetuse saamiseks peavad olema ilmselgelt rida tingimusi täidetud, kõige täpsemini saab teada helistades erametsakeskuse konsulendile .   https://www.eramets.ee/konsulentide_nimekiri/
(11-10-2018, 21:03 PM)veix__ Kirjutas: [ -> ]Miks ei peaks saama 2000 pöörde juures. Ei pea ju maksimumpööretega kasutama ühtegi mootorit.

Ise arvasin ka.
Aga sai lolli peaga ühe selliseid mootoreid müüva selli käest küsitud ja see ütles, et koormuse all võib ainult lühiajaliselt alla 2/3 maksimumist lasta.
Et õli ei jõua madalatel pööretel igale poole piisavalt, et koormuse all piisavalt määrida ja jahutada... Ja vibra pidi ka sisse võtma.
Endal pole nende pisikeste paiskõlitusega mootoritega erilist kokkupuudet.
On mingi tõepõhi all või peaks selle härra nõuandeid tulevikus vältima?
Eks taoliseid mootoreid kasutatakse ka näiteks väikestel aiatraktoritel (näit. MTZ-05 peale pannakse) ja seal kindlasti maksimumpöördeid tihti ei kasutata, aga vastupidavust ei oska kommenteerida. Lumepuhuritel ilmselt ka sellised(?).
(11-10-2018, 18:49 PM)v6sa Kirjutas: [ -> ]... Aga toetust makstakse esitatud arvete alusel...
Mina ei tea sellest midagi. Olen samale omanikule paar noorendikku hooldanud (üks oli nii ammu, et järg ongi jõudnud harvenduse kätte). Kuidagipidi omanik need toetused sai, kuidas, ei tea. Mina sain kah oma jao ilusti kätte Smile  Tähtis oli vaid tähtaegadest kinni pidada.

Aga siis tuleb ju nii välja, et kui omanik iseendale võsasae kaela riputab ja asja ära teeb, siis pole ju kellelegi arvet esitada ja siis nagu ei saakski midagi...?

EDIT: sääl viidatud lingil on kirjas, et arvet ei pea olema.
(11-10-2018, 18:49 PM)v6sa Kirjutas: [ -> ]Teiseks töö maksumus- alla 30 € tund ei mängi ametlikult kuidagi välja. Pigem 40+. Kui tahad, võid selle tihudeks ümber rehkendada.

Sama meelt ja ise toimiks hinna arvutamisel täpselt sedasi selle vahega, et tihurehkendus las jääb tellija teha ja tema sahtlisse, kui ta seda nii väga soovib teada saada.
Lähtun mõtteviisist, et olen siia ilma sündinud ja elan teatud aja. Minu elamise aeg on see, mis maksab ehk omab mingit väärtust nii mulle, minu lähedastele, sõpradele-tuttavatele. Kui mulle tehakse ettepanek oma aega kellegi peale kulutada, vahetada seda aega raha vastu, siis määran sellele ajale hinna ehk teisisõnu müün ära teatud osa ajast, mida ma enesele ei hoia. Olgu see müüdav aeg siis tund, päev, nädal või kasvõi aasta(d). Nagu turul müüakse aiasaadusi, mis oma toidulaualt üle jäävad. Nii lihtne see ongi.
Tükitöö või -kaup on tänaseks igavik. Minu jaoks kindlasti. Kui on välja mõeldud selline totakas inimelu kestvust ja kvalteeti mõjutav vahend nagu raha, siis olgu ka minu siin ilmas elamise ajal oma hind. Määran selle ise.
Viimase aja tähelepanekuid seoses Goobeliga.

Teinekord vaatan juutuubist igasugu asju. Ja esilehel kuvab pidevalt soovitusi, mida ehk järgmiseks vaadata. Täiesti arusaadav, et kui paned sinna kirja, tahan vaadata väikeseid kassipoegi, siis antaksegi sulle järgmise sessiooni ajal veel rohkem neid armsaid karvakerasi. Kuskil töödeldakse sinu vajadused läbi ja tehakse vajalik otsus. Mõistlik.

Teine äärmus on see, kui sinu soovidest saadakse pisut teisi kanaleid pidi teada.
Üks eriti meelde jäänud juhtum on ajaliselt paari kuu tagune, kui rääkisime sõbraga mingitest spetsiifilstest teemadest ja tahvelarvuti oli ka sealsamas lähedal. Möödus kuskil tund. Äratan arvutusmasina unereziimist lahti ja ülla-ülla - umbes kümnest soovitusest kolm-neli haakub täiesti üheselt eelnevalt räägitud teemaga. Väga kitsa valdkonnnaga, kusjuures sellsit otsingut ise ei olnud sooritanud. Vägisi jäi mulje, et tehisintellekt kuulas meid pealt, pano algoritmid tööle ja andis soovitusi. Müstika.

Eile läks asi veel kaugemale. Ostsin poest läbiminnes ajakirja Torkaja, lihtsalt uudishimust, kuna reklaami tehti selles asjas palju. Peale väikest sirvimist selgus, et tegu on nii teostuselt kui sisult mõeldud pigem alaarengu soodustamiseks, kui mõttesagarate aktiveerimiseks, nagu lubati. Aga ei rääkinud sellest kõva häälega kellegile sõnakestki. Täna juutuubi lahti tehes vaatan, kümnest soovitusest kolm jällegi haakumas sirvituga. Seemnemüüja salapaberid(monsanto), kuidas programmeritakse inimesi, lisaks mingi rahvastikukontrolli teema. Samadest asjadest oli juttu ka pealtsirvitud kräpp-väljaandes.
Nii et ostutsheki alusel (kaardimakse) või mingite ajulainete kiirguse tagajärjel tehti vastav otsus ja anti patsiendile vajalikke ravimeid? Sihuke mulje vähemalt hetkel jääb.
(12-10-2018, 08:04 AM)alfredo Kirjutas: [ -> ]...
mingite ajulainete kiirguse tagajärjel tehti vastav otsus ja anti patsiendile vajalikke ravimeid? Sihuke mulje vähemalt hetkel jääb.

Kuss, kohe tullakse järele... Sad