automoto.ee foorumid

Täisversioon: Belarus traktorid.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere , kas keegi teab kõrge kabiini ja pika ninaga vanat ,sinsit värvi (tavaliselt) BELARUSI, Mis tolle mark on ? .
MTZ-80 (esisillaveota)/ MTZ-82 (esisillaveoga) uuem, suure kabiiniga versioon
Madis.V Kirjutas:Tere , kas keegi teab kõrge kabiini ja pika ninaga vanat ,sinsit värvi (tavaliselt) BELARUSI, Mis tolle mark on ? .
reymo1995 Kirjutas:MTZ-80 (esisillaveota)/ MTZ-82 (esisillaveoga) uuem, suure kabiiniga versioon
Madis.V Kirjutas:Tere , kas keegi teab kõrge kabiini ja pika ninaga vanat ,sinsit värvi (tavaliselt) BELARUSI, Mis tolle mark on ? .
Kunagi enda kasutuses olnud suure kabiiniga neljaveolisel masinal oli erinevalt väiksekabiinilisest isendist tehnilises passis margiks kirjas MTZ-82UK(UK väidetavalt lühend venekeelsest sõnapaarist unifitseeritud kabiin). Lisaks oli käivitusmootoriga masinatel veel täht L.
Oli seda suure kabiiniga Belarussi ka käivitusmootoriga üldse?
Oli küll, käivitus mootoriga traktor kandis vist veel indeksit L.
kris282 Kirjutas:Oli küll, käivitus mootoriga traktor kandis vist veel indeksit L.

Suure kabiiniga? Väikese kabiiniga Belarussid käivitusmootoriga kandsid loomulikult tähist "L", aga mina neist suure kabiiniga Belarussidest ei mäleta küll ühtegi, mis oleks käivitusmootoriga. Mis muidugi ei välista, et neid ei tehtud. Sellepärast küsisingi. Ja oskad Sa Kris nimetada mõne viite või oled näinud mõnd traktorit sellises koosluses?
Vabandust, ei süvenenud piisavalt. Väikse kabiiniga oli jah käivitusmootoriga aga suure kabiiniga pole küll näinud.
kris282 Kirjutas:Vabandust, ei süvenenud piisavalt. Väikse kabiiniga oli jah käivitusmootoriga aga suure kabiiniga pole küll näinud.

Isiklikult näinud kahte rusi millel on olnud suur kabiin ja käivitusmootor. Kuid kahjuks mõlemad masinad on omalooming. St masinad on enda käes "pooleks rebitud" paigaldatud uus hooratas, vaheplaat ja käivitusmootor koos vidinatega. Enamjaolt on käivitusmootor suht kergelt tuvastatav kaugelt. Kui vasakul pool kabiinis on klaas siis on 100% starteriga variant "tehasest tulles" olnud. Kui plekk siis on käivitusmootoriga. Enamjaolt tehtigi neid ümber kuna ei suudetud sebida omale kahte suuremat akut. (sama mure on ka niva kombainidel 2x180 akut on 6k) Mistõttu pooldati mingi hetk käivitusmootorit. Kui vasakul pool kabiinis on pisike 20x30cm suurune klaas siis ei pane sinna mingil moel ilma ümberehituseta käivitusmootori külge pisikest starterit, seetõttu on nad ka t150 pealt pätsanud käivitusmootori starteri kinnituse ja on kohe kaugelt ära tuntavad.

Tänapäevaks on paljud aru saanud, et käivitusmootor ja rus ei sobi karu pepusse ka kokku mistõttu on jälle starter( seekord õnneks magneton) jälle moes.
Erandiks võib pidada suuri mootoreid mis vajaksid suuri akusid. a'la dt75, niva, jenissei ja uute jumzide pealt tuntud smd seeria mudelid.
vant Kirjutas:Oli seda suure kabiiniga Belarussi ka käivitusmootoriga üldse?
Oma viimast postitust siia teemasse tehes esitasin ka ise endale sama küsimuse... Käivitusmootori ja suure kabiiniga russe ikka mitmeid kohanud...
Mõned kohe kindlalt ise ümber ehitatud...
Kuna seoses oma tööga liigun palju põllumajandusringkondades, siis olen viimastel päevadel esitanud võimalusel sama küsimuse nendes ettevõtetes varasemal ajal masinapargiga tegelenud meestele(endised või ka praegused peamehhaanikud, varustajad, insenerid jne). Vastuseks on enamus juhtudel olnud - jah, oli, aga neid jõudis siia väga vähe...
Kuna see info on lihtsalt inimeste mälusoppidest pärit, siis 100% tõeks seda veel nimetada ei julge (võibolla tõesti eriti osavalt ja korralikult ehitatud+ segane info), siis oleks tore kui leiduks kusagil mõni kataloog vms, mis seda infot kinnitaks või ümber lükkaks...
MTZ 80 ja 82 kabiini suurustel ei ole vahet.Vanatüübi kabiin mõlemal margil väike.Niinimetatud uus kabiin suur (akvaarium).
Kas keegi Türi kandi kaasfoorumlastest teab, kas see muhe kumera ninaga MTZ-50 on samas asukohas siiani alles? Foto ajakirja "Sotsialistlik Põllumajandus" 1982. aasta 24. numbrist.
Kus see traktor täpsemalt asuma peaks?
Ei ole seda seal juba õige mitu aastat... Euronõuded...
Nojah, midagi pole teha, kui euronõuded keelavad "maast madalast lastes maatöö vastu huvi kasvatada" (tsitaat pildiallkirjast)... Kui see traktor töötab nüüd kellegi erakätes, siis pole muidugi hullu, aga ei saa ju välistada ka vanarauaks minekut...
Sillu Kirjutas:Nojah, midagi pole teha, kui euronõuded keelavad "maast madalast lastes maatöö vastu huvi kasvatada" (tsitaat pildiallkirjast)... Kui see traktor töötab nüüd kellegi erakätes, siis pole muidugi hullu, aga ei saa ju välistada ka vanarauaks minekut...

Kolleegidest lastevanemate väitel olevat toodud põhjuseks, et selline asi mänguväljakul ei olevat kooskõlas tänapäeval lasteaia mänguväljakutele esitatavate nõuetega(ei ole turvaline jne)...
Masina edasise saatuse kohta kahjuks hetkel andmed puuduvad.
Meil tegi aga selline traktor: http://fotoalbum.ee/photos/indrek1000/27662089 pinnase koorimist. ( Pinnas ära, kruusast ja killustikust padi alla )
CORRADOg60 Kirjutas:
Sillu Kirjutas:Nojah, midagi pole teha, kui euronõuded keelavad "maast madalast lastes maatöö vastu huvi kasvatada" (tsitaat pildiallkirjast)... Kui see traktor töötab nüüd kellegi erakätes, siis pole muidugi hullu, aga ei saa ju välistada ka vanarauaks minekut...

Kolleegidest lastevanemate väitel olevat toodud põhjuseks, et selline asi mänguväljakul ei olevat kooskõlas tänapäeval lasteaia mänguväljakutele esitatavate nõuetega(ei ole turvaline jne)...
Masina edasise saatuse kohta kahjuks hetkel andmed puuduvad.
Nojah, mine tea, on`s tõesti nn. euronõuded niivõrd absurdsed või on tegu taaskord mõne kohapealse ülipüüdliku ametniku tõlgendusega. Siinkohal meenus mulle sama absurdne lugu Tallinna ajalooliste trammiliini mastidega, mis väidetavalt tuleb välja vahetada tänapäevase ilmetu standardkauba vastu põhjendusel, et nende otsa saab ronida, et sealt näiteks enesetappu sooritada.

Ja teiseks kahtlen üli-ülisügavalt, et nõukogude ajal oleks see traktor sinna lasteaeda paigaldatud, kui oleks tuvastatud, et tegu on sõna otseses mõttes eluohtliku seadeldisega. Küllap ei soovitud ikka ka sel ajal näiteks mõne lapsega juhtuvat õnnetust, aga tundub, et mõneski valdkonnas olid asjad palju elutervemalt ja arukamalt korraldatud küll.

Aga CORRADO, millal ligikaudu see traktor sealt lasteaiast kadus?
Sillu Kirjutas:Aga CORRADO, millal ligikaudu see traktor sealt lasteaiast kadus?

Viimastel andmetel ca 4-5aastat tagasi, aga kuna asjaolud hetkel suht segased, siis uurin seda küsimust veel.
Kas keegi eestis on näinud ka Belarus 320. ? Tundub huvitav masin olevat.