automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vene fototehnika:kes ja mida kasutab
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5
Kuna endal hakkab juba fotograafia järjest rohkem hobimõõtmeid koguma, siis mõtlesin, et võiks sellise teema teha, et saaks teada, kes mida kasutab ja kellel mida head on, siis saab ehk kunagi vajadusel midagi küsida jne....et ehk tuleb selline teema kasuks.......

Omal siis: kasutan Zenit B-d, lisaks olemas veel ka Zenit ET.objektiivid tavalised pisikesed Industriar ja Helios.

Oma Zenidi kohta ütleks, et on küll vana ja väeti ning mõningate vigadega, kuid pildikvaliteet on küll ülihea......ja mulle pole ta veel \"väikseks\" jäänud.

Kapis ootavad oma tulevikku(ei tea, milleks head võivad olla) kaks uut kaamerat VILIJA (vms) ning ka üks hetkel defektiga 6 mm kaamera.

Makrovõtetel kasutan vaherõngaid ning kui ühel hetkel aega leiab, siis tahaks ära proovida ka ise ilmutamise(ehk et ka see tehnika on olemas)

ning vajadusel saab infot otsida mõningatest fototeemalistest käsiraamatutest(fotograafi algajatele, fotograafia käsiraamat jne)

Loodan et teemat ei kvalifitseerita kui \"mul on suurem kui sul\" teemat......lihtsalt tahaks teada, mis asjast arvatakse ja kas sellega tegeletakse veel digi kõrval

Parimat
Andres
Minul näiteks on Zenit TTL, mille ma ostsin mingi kolm ja pool aastat tagasi. On olemas veel lisaobjektiiv Jupiter 37-A ja makrovõtte vaherõngad. Viimasel ajal pole aga paraku just eriti aktiivselt pilte teinud.
Eelmise aasta alguses üritasin ka natuke ise ilmutamisega tegeleda, paraku korralike kemikaalide puudumise ja ebatäieliku tehnika tõttu ei tulnud suurem osa pilte just kõige paremini välja. Kemikaalid olid mingid kahtlase päritoluga ~15 aastat vanad. Tänapäeval on poest kemikaalide ja fotopaberi ostmine küllaltki kallis. Tuleb odavam lasta ilmutada kui ise mängimine. Samas kui asja vastu huvi on, siis ei ole hind vist eriti tähtis.
Mulle isiklikult meeldib muidu kõige rohkem slaide teha; see on isegi natuke odavam kui tavaliste piltide tegemine. Kahjuks on viimasel ajal juba raske leida Salvo slaidikarpe.
Photopointi poodides on vene kemikaalid ja fotopaberid täitsa olemas ja küllaltki odavad (must-valge protsess).
Vanadest nõukogude fotoaparaatidest oman:
Ljubitel, Ljubitel 166, Etjud, Skholink, Zhaika2, Fed3, Fed5, Smena, Smena2, Smena8, Smena8M, Zenit, Zenit3, Zenit-b, Zenit-e, Zenit-C, Zenit-ttl, Kiev33, Moskva jne. (kokku umbes 30tk)
Suurendeid 8 erinevat, eksponomeetreid 6 erinevat.

Pildistamiseks kasutan põhiliselt:
Ljubitel, Fed3, Smena, vahest ka mõni zenitidest
suurendina põhiliselt Leningrad-2 või UPA

Mustvalget fotopaberit ja keemiat ostan photopoindist.
Mv filmid: 35mm Svema(32-250gost), Tasma (32-250gost) ja 60mm Fortepan (100asa) ja Svema (64-100Gost) toodud ise venemaalt.

Kui aus olla, ei ole juba paar kuud mustvalgeid pilte teinud.
Viimane rootsi reis sai pildistatud Kodaki värviliste proffifilmidega ja Fed-3 aparaadiga.
juku Kirjutas:Photopointi poodides on vene kemikaalid ja fotopaberid täitsa olemas ja küllaltki odavad (must-valge protsess).
Seda on küll meeldiv kuulda, esimesel võimalusel lähen vaatama!
Enne kasutasin isa vana Zenit 3M-i
Paar aastat tagasi ostsin 100 krooniga Zenit ET, objeks on Helios. Väga häid pilte teeb, peab ütlema. Olen mitmele \"seebikarbi inimesele\" oma pilte näidanud ja kõik on ahhetanud, et nii head pildid. Ja kui veel teada saavad, millega tehtud, ei taha eriti uskuda.
Mul on Zenit 12sd (natuke moderniseeritud TTL), mille ostsin 1986. aastal ja maksis ta tollal 195 rubla, mis oli tubli tükk raha. Teeb muidugi palju paremaid pilte kui seebikarbid, kuid pildistamine (teravustamine, aja ja diafragma seadmine) võtab muidugi palju rohkem aega. Ka on Zeniti raske kaasas tassida, ikkagi üle kilo. Objektiiv on standardne Helios, ostsin ka telekonverteri (pole siiski sama hea kui teleobjektiiv) ja vaherõngad, aga viimaseid pole enam ammu silma alla jäänud. Algul tegin mustvalgeid pilte (ilmutasin muidugi ise) ja Orwochromi slaide, viimased kümmekond aastat olen \"moodsaid\" värvifilme kasutanud ja pildid teha lasknud. Mul on ka Zorki 6 aastast 1960 ja Smena 9 kuskilt 70-ndate algusest, neid kasutasin enne Zeniti, hiljem pole pruukinud. Üksvahe müüdi Photopointis uusi Zenite, kõige odavamat eristas 12sd-st vaid pisut tänapäevasem disain.
ehh, zenit E, zenit TTL, 2x FED; 2x Zorki, 3x Smena, vist oli veel midagi. Kõik seisavad ja koguvad tolmu. Kohe läheb samasse ritta ka Canon, mis parata, digitaliseerumine. Ise sai \"laborit teha\" 10 a tagasi.

Aga parimad pildid tulid ikka Smena 8M ga...
Mul siis Zenit ET ja pilte olen temaga teinud kolme filmi jagu mis on näruselt vähe, aga tahtmine ja soov on olemas. Takistuseks on saanud vähene vaba raha ja mõningad tehnilised probleemid mis kaamerat vaevavad.nendest natuke juttu kah järsku keegi oskab aidata kellel rämps fotokas kodus vedelemas juppideks.

1) Ära on väsinud ET\'l esipaneelil olev valgustundlik element, millelt saab \"pinget\" eksponomeeter, mille järgi seadistatakse ava suurust, kui kellelgi on olemas selline vidin oleksin väga tänulik

2) Katki on läinud säriaja seadmise nublakas, mistõttu ta kukub kogu aeg küljest, ja nublaka sees on ära kadunud sihuke pisike kuulike, mis peaks fikseerima nupu asendit.

Tegelikult unistan fotokast millel oleks eksponomeetri valgustundlik element peigutatud fotoka sisse objektiivi taha, kuid ei nurise pildid on head, ja tehnika lihtne. Väga meeldib fuijfilmile jääv värvikamma, kuidagi mahe ja eluline, nägu vanad värvifotod Smile


PS: kui kellelgi on mulle nõu anda nende kahe ülemainitud probleemi osas oleksin väga tänulik.
Mul 1980ndal aastal soetatud Zenit E, Heliose objektiiviga. Kaugvõteteks teleobjektiiv MTO1000. Teevad head tööd Smile.
************************************************************
1) Ära on väsinud ET\'l esipaneelil olev valgustundlik element, millelt saab \"pinget\" eksponomeeter, mille järgi seadistatakse ava suurust, kui kellelgi on olemas selline vidin oleksin väga tänulik

2) Katki on läinud säriaja seadmise nublakas, mistõttu ta kukub kogu aeg küljest, ja nublaka sees on ära kadunud sihuke pisike kuulike, mis peaks fikseerima nupu asendit.





PS: kui kellelgi on mulle nõu anda nende kahe ülemainitud probleemi osas oleksin väga tänulik.
********************************************************
Piinas mindki sama probleem.Remont läheks maksma ca 500-850eek.
Kuid lahendus saabus Kurtna laadalt.Sain sealt täpselt samasuguse ja välimuselt nagu uue aaparaadi 100-eekCooleest.

w6rrimeez666

pvr Kirjutas:1) Ära on väsinud ET\'l esipaneelil olev valgustundlik element, millelt saab \"pinget\" eksponomeeter

Seleenelementidel ongi selline omadus, et ajapikku nad \"väsivad ära\" ja hakkavad vaikselt valetama kuni lõpuks üldse töölepingu lõpetavad. Karta on, et uue seleeni leidmine on peaaegu võimatu, vana, mis veel midagi näitab, pole jälle mõtet panna, kuna ka tema elupäevad on tavaliselt lõpukorral.
Antud asi kehtib kõigi fotoaparaatide ja eksponomeetrite kohta, millel puudub eksponomeetri lisatoide - toitega aparaadid kasutavat mitte seleeni vaid fototakistit mille eluaeg ei ole nii lühidaselt limiteeritud.

Lihtsam on kasutada lihtsalt silma järgi hindamist, kuna tänapäevaste filmide dünaamika on päris suur ja paar auku siia-sinna ei muuda midagi. Muidugi on võimalus südamerahustuseks ja/või harjutamiseks kasutada välist eksponomeetrit.
oldmoped Kirjutas:Mv filmid: 35mm Svema(32-250gost), Tasma (32-250gost) ja 60mm Fortepan (100asa) ja Svema (64-100Gost) toodud ise venemaalt.

Kas kõiki neid filme tood ise venemaalt ? Või on mõned neist ka eestis saadaval, kui mitte siis millist mustvalgest soovitate kasutada... saadaolevatest? Seda teemat lugedes tekkis huvi jälle pildikarp välja otsida ja ise midagi koduses \"fotolaboris\" valmis pusserdada Smile

PS endalgi oleks vaja neid \"rõngaid\" makrovõtete tegemiseks.

metallmees

minagi sain endale zenit ET soetatud, pudeli eest 45 eeq, pildikvaliteedis ära pane keskmist hiina kaamerat ligigiBig Grinja aparaat on uus, kaks filmi teinud, sinna pudeli sisse läks ka ilmutustehnika..., kuna enda oma rikkusid rotid ära, oli ka see teretulnud...

w6rrimeez666

pvr Kirjutas:Kas kõiki neid filme tood ise venemaalt ? Või on mõned neist ka eestis saadaval, kui mitte siis millist mustvalgest soovitate kasutada...

Antud filmid tõin ise, kuna eestis pole poodidest leidnud. Moskva kesklinnas, kallis rajoonis Novoarbatski fotopoes maksid need filmid 30-45 rbl (15-22 eeku).
Kohalikes poodides saadaolevadid suurtootjate mustvalgeid filme ostes tuleb hoolikalt jälgida, et ostaksid kindlalt mustvalge protsessi filmi, mitte c-41 protsessi libamustvalget.
Suurtootjate filmidel on muidugi ka üks tohutu eelis vene omade ees - nad on ilmutamisel tunduvalt paremin ülesupitatavad - 400 tundlikusega filmi saab rahulikult kasutada kui 1000-4000... millega kaasneb tunduvalt väiksem tera tõus kui vene omadel.
endal käes zenit E koos vaherõngaste, filtrite ja muu jamaga .hetkel teen mustvalgeid pilte ,mida mul on võimalik eka fotolaboris ilmutada .samas kasutan ka vahel foto stuudiot .pildi kvaliteediga olen väga rahul ainult ,et valguse mõõtja annab vahel soovida(st liiga väike skaala muidugi säriajaga enam vähem samuti) kuid vahetama ma küll seda aparaati ei hakka.

aga mure on hoopis selline; oleks vaja lainurk objektiivi ,et kui kellelgi on üle andke teada.
Kuni suht viimase ajani kasutasin samuti nõuk. päritolu aparaati FED-5V koos särimõõtjatega Leningrad-4 või Leningrad-8. Suvel aga läks aparaat rikki: Katiku üks nurk tuli lahti ning seetõttu tekkis sinna vinnastatud olekus väike kolmnurkne pilu ,mille tõttu film sai loomulikult liigset valgust. Selle jama nahka läks ka kaks filmitäit suvise Leedu-reisi pilte ,mis viis tuju täitsa nulli. Ehkki mingil hetkel mõtlesin ka aparaadi remontida laskmisele ,otsustasin siiski digiaparaadile ülemineku kasuks ,tänu millele sain hiljuti ka mingi osa oma parematest piltidest foorumisse sokutada. (Oleks vist pidanud suuremad pildid panema ,aga see selleks...) Noja... sellega on ikka mugav näiteks põlde mööda ringi kolistada ja masinaid pildistada... Veel varem aga pildistasin Smena-8M`ga ning pildi kvaliteedile ei olnud küll kummagi Vene aparaadi puhul vähimatki ette heita.
Garaažinurgas aga on mul tänaseni veel Vene fototehnikat ,mis paraku viimased kümme aastat kasutult seisnud (Sai nimelt alustatud kah kunagi mustvalge fotograafiaga.): Suurendi Leningrad-6U ,nn. elektrooniline kadreerimisraam ja paar tavalist ka ,paar pimikulaternat: üks kolme klaasiga ,mille kasutuselevõtmiseni ma ei jõudnudki ,kuna väiksem ja lihtsam ühe punase klaasiga ajas väga edukalt asja ära. No ja siis muidugi veel vannid ,filmiilmutustoosid ja muud nipet-näpet. Olid ajad...
Kaevasin vana teema välja kuna alates 2006. a. kevadest olen omanud peegelkaamerat Zenit 12 SD. Üks objektiiv on standartne Helios, lisaks on 500mm-ne tele-peegelobjektiiv "3M-6A"(ZM-6A) ja sellele külge käiv telekonverter(tulemus 1000mm), ning erinevad filtrid objetiivile.
Makrorõngas oli ka kaasas ning loomulikult ei saa läbi statiivita.
Käesolevast nädalast on olemas ka välklamp, toodetud küll läänes, aga küll varsti leian ka nõukogude ajal toodetud välgu(Norma vms), praeguse mark on THUMAX 116, kasutab kaht AA-tüüpi patareid.
Kasutust on leidnud suhteliselt harva, praegu on aparaadis ISO 400 värvifilmi.
Kuna viimasest postitusest on möödas juba aastaid, siis kas keegi kasutab praegugi nõukogude aegset fototehnikat?
[Pilt: hpim1030zg7.th.jpg][Pilt: hpim1090bd5.th.jpg][Pilt: 2426122007008fb1.th.jpg]
Norma välke sai kunagi suht lahedalt Sadamarketist, pole seal küll mitu aastat käinud, kuna kaamera varastati ära, aga noh ei usu et see pudukaubandus eriti kiirelt areneb. Muidugi hinnad on seal soomlaste mõõdupuuga pandud, aga mitte üle mõistuse siiski.
Mille poolest on Norma välk parem sellest, mis ta nüüd oligi, Thumax-st?
Mul on Zenit ET, tavaobjektiivile lisaks ka üks päris pikk toru, millega linnujalgu pildistada Toungue Lisaks veel välk ja muud pahna. Kui keegi on huvitatud, olen nõus maha müüma, kuna digipeegel on vähemalt minu jaoks käepärasem, ning võtab ka enamuse vabast ajast.
Lehti: 1 2 3 4 5