automoto.ee foorumid

Täisversioon: Jaan Tatika ideed
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
(07-09-2016, 08:09 AM)Basilio Kirjutas: [ -> ]Need Herra poolt üles riputatud lõustakapsa lingid ei avane, ütleb et aegunud.

vaata kas nüüd saad  Big Grin
Veel hiirelõksudest


Terve kanal tegelt üsna huvitavat materjali täis.
Itimehed püüavad hiiri, kindlasti saaks mingi automatiseeritud robottehnilise lõksu ka kokku panna. Lääne inimesed on ikka humanistid, kindlasti viivad nad hiire (kui see ämbrist välja enam ei saa) hiljem aianurka ja lasevad seal vabaks. Seda kas ämbrisse vett ka lastakse jäetakse targu näitamata. Hiir samas ka loll, kui korra oled ämbrisse astunud siis peaks pirni põlema lööma et siin on miski mäda. Kunagi Itaalias nägin sellist hiirelõksu, kus hiir sööta puutudes sai konkreetselt suure puuhaamriga lagipähe ja kutupiilu Smile
Ehk on läbi jooksnud, kuid sõna otseses mõttes pane puid alla ja sõida.
Närimiskumm kui ootamatute hüdraulikasüsteemi lekete peataja.




A.
(27-09-2016, 09:06 AM)Aspelund Kirjutas: [ -> ]Närimiskumm kui ootamatute hüdraulikasüsteemi lekete peataja.




A.

Sel klemmil neid häid videoid jagub. Jutt on ka omapäraselt huvitav Big Grin
Link kanalile. https://www.youtube.com/user/arduinoversusevil/videos
(27-09-2016, 09:06 AM)Aspelund Kirjutas: [ -> ]Närimiskumm kui ootamatute hüdraulikasüsteemi lekete peataja.

Mul on erinevad torutööd praegu käsil ja see andis mulle mõtte proovida keerme vahele toorkummi toppida. Saab näha kas töötab või mitte. Homme proovin ära.
Eks need tihendusomadused muutuvad veidike, kui asi sooja saab. Seda juhtub tihtipeale nii hüdrosüsteemis, kui torutööde järgselt.
Et kõik ausalt algusest peale ära rääkida, peab alustama sellest, et mulliga vesi, on alati paremini sisse läind, kui ilma mullita.
Ja seistes ükspäe kohaliku gaasimüüja leti taga jäis silma udupeen garnituur mullide pakkimiseks erinevatesse vesilahustesse, karastavate jookide tootmiseks koduses mahus. Ülbelt sai rahakott lahti pakitud ja... kuuldes mis kogu see luksus maksma läheb, panin kiiresti kinni tagasi, et mõtlen veel... Sama raha eest saaks aastajagu mullivett osta ja taara eest raha ka tagasi.
Kuna, aga soetama sai mindud just "limonaadigaasi" keevituse tarbeks, siis jäi miskit kripeldama, eriti eelmainit garnituuri ja keevitusgaasi balloonide mahtusid ja hindu võrreldes. Ja tuluke süttis...

Peale paari ebaõnnestunud katsetust jalgratta rehvi küljest laenatud ventiili ja kaaseagsete f---g lühikese keermega pudelikorkidega (mis päädisid uhke ja effektse raketilennuga) ja mõningaid kadusid (liitrijagu värsket õunamahla ja läbimärg assistent), jäi valikusse tavaline plastpudel vanema, pika keermega korgiga ja sõiduauto tubeless ventiil. Veel parem oleks veoki mutriga fikseeritav nippel.

Kuna keevituse külge käib co2 balloon mugavuse pärast nagunii õhu kiirliitega, siis oli veel vaja rehvipumpamise pistolit manomeetriga sama vooliku otsa ja... asi toimib Rolleyes .
[Pilt: 1]
Soovitused:

Täitmisel hoia kork allapoole, pudel mitte päris täis ja üleliigne õhk pressi enne täitmist välja. Täitma peab aeglaselt reduktorit peale keerates, mahub mulli rohkem.
Külmas vedelikus lahustub Co2 te rohkem.
Üle 6atm ei ole soovitav sisse lasta, mul balloon otsakorral, rohkem ei andnud kah. Juutuubis väidavad, et plastpudel kannataks ka 10 atm..
Siseruumides ei ole soovitav ei täita, ei avada Wink.
Kulud kokku ... hmmm... 0,..€ ventiilile+ 0,10€ taara, aga selle saab tagasi+ olematu kogus gaasi.
tulemuseks suure- ja saksapärane apfelshorle ...
.Sa ju selle aja mees kus gazirofkat sai 1 kop.eest(siirupiga 3 kop.).Ja poes olid müügil kodused gazirofka pudelid,balloonid.(Mille üle imestad)
Kui keevitaja mees,jätkub gaasi(CO2)ikka pikaks ajaks.Lase pudel tünni tühjaks,terve küla saab nautida Värska vett.
PS.See pudelitesse villimine võib lõppeda sandilt.
(03-10-2016, 00:05 AM)linnuke Kirjutas: [ -> ].Sa ju selle aja mees kus gazirofkat sai 1 kop.eest(siirupiga 3 kop.).Ja poes olid müügil kodused gazirofka pudelid,balloonid.(Mille üle imestad)
Kui keevitaja mees,jätkub gaasi(CO2)ikka pikaks ajaks.Lase pudel tünni tühjaks,terve küla saab nautida Värska vett.
PS.See pudelitesse villimine võib lõppeda sandilt.

Vastavalt igatsugu €U määrustele ja nõuetele, ei tohiks ma üldse siukest ballooni ja masinavärki kodus omada ja kasutada, sest isegi keevitusaerosooli pudelil on juba kiri "for prohvessional use", ehk ainult prohvessorid võivad kasutada. Turvanõuded on igati täidetud, ise seisan eemal, assistent hoiab Wink

Ja ma ei imesta millegi üle, sest kõik uus on ära unustatud vana. Oli au töötada firmas, kus "gazirovka" masin seisis priilt nurgas. Kohalikud meistrid olid sellele pisut täiendusi teinud, mis võimaldas läbi töötada erinevaid vedelas olekus aineid. Mõnede artiklite kulu olla peale töötlust vähenenud isegi pea poole võrra, ehk juba 100gr viis jalad alt ja katuse lendu. Preemiat sellise ökonoomia eest kahjuks ei jagatud.
See plastpudeli 10atm on sõltuvuses temperatuurist. Kui tahta varem laiali lasta siis pane pool pudelit sooja vett(väiksem kogus kippus kiiresti jahtuma) ja saab 9atm juures laiali. Kuuma veega ei ole proovinud, kuna see mõjutab pudeli kuju juba pelgalt soojusest ja eesmärk oli omal käel teada saada kui palju pudeliraketile survet on otstarbekas lasta ja kas seda ka korduvalt teha saab.
Kui pudelrakeetide peale jutt läks,siis poisikestena sai nii tehtud.Suvalisse pudelisse törts vett,siis peoga rohtu,muru ,siis suts garbiiti.(rohi oli vahel selleks,et garbiit veega kohe reageerima ei hakkaks)Siis kõva punn otsa.Nüüd põhi ülespoole mingi toe najale ja kähku vehkat.Teinekord ei näinudki,kuhu lendas. Big Grin Big Grin
(03-10-2016, 12:56 PM)hulgus Kirjutas: [ -> ]Ja ma ei imesta millegi üle, sest kõik uus on ära unustatud vana. Oli au töötada firmas, kus "gazirovka" masin seisis priilt nurgas. Kohalikud meistrid olid sellele pisut täiendusi teinud, mis võimaldas läbi töötada erinevaid vedelas olekus aineid. Mõnede artiklite kulu olla peale töötlust vähenenud isegi pea poole võrra, ehk juba 100gr viis jalad alt ja katuse lendu. Preemiat sellise ökonoomia eest kahjuks ei jagatud.

 Kui kellelgi juhtub heeliumiballoon käepärast olema, siis annab ka ka tavalisest õllest ägedat naljajooki toota Smile 
Heeliumi õlu kahjuks aprillinali,  antud videos lihtsalt hääl peenikeseks tehtud. Heeliumit pidavat saama karboniseerimiseks kasutada küll, annab teistsuguse vahu ja tõenäoliselt ka tekstuuri (kui õlle kohta saab nii öelda), aga soovitud peenikest häält ei saa.
(03-10-2016, 19:33 PM)mihkelr Kirjutas: [ -> ]Heeliumi õlu kahjuks aprillinali,  antud videos lihtsalt hääl peenikeseks tehtud. Heeliumit pidavat saama karboniseerimiseks kasutada küll, annab teistsuguse vahu ja tõenäoliselt ka tekstuuri (kui õlle kohta saab nii öelda), aga soovitud peenikest häält ei saa.

Hääle muudab heeliumi hingamine,mitte mingil muul kujul tarbimine.Proovitud Big Grin Big Grin Tükk aega sai tola oldud.
Degaseerimisest ka poole sõnaga...
Käis kunagi üks tuttav onku sügaval nõuaka-ajal puhkepäevade arvelt Karksi õlletehases tööl.
Süsihappegaasi balloonid vedas koju enese valmistatud keevituse tarbeks või tegi lihtsalt rahaks, kes seda nii täpselt nüüd enam teab, 
aga et vabrikus selle tagajärjel süsigaasi nappis, siis põrutati villimisliinil pudelitesse aeg-ajalt lihtsalt kompressoriga suruõhku.
Kuna otsapidi jutuks tuli, siis Maximas on gaseeritud viin päris pikalt müügil olnud, kas ka praegu ei tea ütelda. Gaseeritud viina toimest olen kuulnud legende ja sama viina saunas kerisele viskamisest.
(03-10-2016, 23:06 PM)Alts Kirjutas: [ -> ]... Gaseeritud viina toimest olen kuulnud legende ja sama viina saunas kerisele viskamisest.

KAs nüüd gaseeritud viin aga ... nõukaaja lõpul, kui M.S. Gorbatšov hakkas rahva tervise eest võitlema ja alkoholile ligipääsu takistama, vat siis mingi oma sünnipäeva (kas 25 või 30) puhul tuli kasutusele võtta Moe vabrikust pihta pandud toorpiiritus. See oli selline kehvema puskari maitse ja lõhnaga. Selle joodavamaks tegemiseks sai siis sisse pandud igasugu asju, siirupit, kaneeli, nelki jm maitseaineid ning pandud see segu siis gaseeritud joogi tegemiseks mõeldud sifooni, mille külge käis pisike gaasiballoonike. Jook sai maitsev ja vägev, kraade oli seal 60-70 vahel aga ühest vist ca 1-liitrisest sifoonitäiest jagus kogu seltskonnale ja jäi ülegi ...
(02-10-2016, 22:36 PM)hulgus Kirjutas: [ -> ]...
Täitmisel hoia kork allapoole, pudel mitte päris täis ja üleliigne õhk pressi enne täitmist välja. Täitma peab aeglaselt reduktorit peale keerates, mahub mulli rohkem...
Sai täiustatud süsteemi klaasipesu voolikuga, mis ventiili sisse sobis ja pudeli põhja ulatub, alumine ots kinni, hulgi pisukseid auke sisse ja nüüd saab pudelit ka püstiasendis täita, aeglaselt täites mahub veel rohkem mulle sisse.
Patenti ei taotle, õunamahlast kangemat ei töötle Cool