Teeme ise gaasigrilli
#1

Grillihooaeg taas käes,vaja asjalikku grilli,pappi niipalju pole,et poest uus osta.Käisin poodides vaatamas tehnilisi lahendusi.Keerulist midagi pole ja otsustasin,et teen ise kodus leiduvast kolast.Põleti on kunagi poest ostetud malmkärakas mis oli mõeldud gaasipliidiks,põleti peal vana pliidiraua rõngas,korpus on vana keskkütte paisupaak millel kummimembraan katki,jalgadeks vana mesitaru jalad mis ka kunagi ise tehtud.Mõned tunnid nokitsemist ja valmis ta oligi.Oma pere jaoks suurepärane.Pildid leiutisest siin http://album.ee/album/517497/50234909?
Vasta
#2

Aga kivid?
Vasta
#3

Mis kivid?
Vasta
#4

Enamus gaasikail, mis ma näinud olen on leegi kohal resti all nõ süsisid imiteerivad kivid, jaotavad soojust ühtlasemalt ning leek ei käi otse lihale.

Suvalises ehituskaupluses olemas:
http://www.aiakaubad.ee/laavakivid-gaasigrillile.html

Tsitaat:Laavakividega gaasigrill on üks parimatest, kuna laavakivid hõõguvad ja ei teki intensiivset leeki. Kivi tõmbab kuumuse endasse ja jaotab selle ühtlaselt. Laavakive võiks kord aastas vahetada või siis aeg-ajalt läbi keeta (~ iga kümnenda grillimise järel), sest grillimise ajal tilgub rasv kividele ja kivid kipuvad põlema. Samas on nii kergem ahju puhastada, sest rasv jääb kivide külge ja ei määri ahju.
Gaasigrillide puhul on miinuseks puusuitsu lõhna puudumine, plussiks aga mugavus, kiirus ja puhtus.

Usu mind. Pane kivid vahele- saab parem. Sada kr pole palju raisata.
Vasta
#5

Tänud soovitamast,proovin kindlasti.Tulevikus teen ilmselt korpuse roostevabast lihtsam hooldada.Vanu riga pesumasinaid hea toormeks kasutada.
Vasta
#6

Riga pesumasina trummel pole tegelikult päris õige roostevaba ja kuumutamisel tasuks söök sealt kaugemale hoida.

'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
 Ulila Jäärada FB
Vasta
#7

on küll vana teema ülesse korjatud aga targutame siis sinna veel otsa

laavakivid - öakkk
rasv mis sinna tilgub hakkab kärssama ja see pole mitte hea asi

korralik gaasikas toimib ja on võimalik reguleerida ilma kivideta.
Vasta
#8

(05-02-2014, 18:55 PM)mlsluik Kirjutas:  Riga pesumasina trummel pole tegelikult päris õige roostevaba ja kuumutamisel tasuks söök sealt kaugemale hoida.

Harva tsiteerin aga sellele jutule paluks küll täpsustavat kommentaari.

Müün: keermetõrv, puidulakk, alumiiniumtorud.
Vasta
#9

(05-02-2014, 18:55 PM)mlsluik Kirjutas:  Riga pesumasina trummel pole tegelikult päris õige roostevaba ja kuumutamisel tasuks söök sealt kaugemale hoida.

Pigem tuleks eemale hoida tänapäeva pesumasina trumlitest. Riga oma tundub küll täiesti tavaline roostevaba.
Vasta
#10

Trumlit ei tea aga mõni aasta tagasi keelati hiina teelusikate müük, roostevaba eraldas tee sisse mingit ainet.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta
#11

(05-02-2014, 23:06 PM)lauren Kirjutas:  
(05-02-2014, 18:55 PM)mlsluik Kirjutas:  Riga pesumasina trummel pole tegelikult päris õige roostevaba ja kuumutamisel tasuks söök sealt kaugemale hoida.

Pigem tuleks eemale hoida tänapäeva pesumasina trumlitest. Riga oma tundub küll täiesti tavaline roostevaba.

Mine vii Riga trummel normaalsesse vanametalli vastuvõttu ja saad pika loengu teemal "Käi nah&/(ui siit oma riga trumliga"
Vahest on joppand ja kuhugi nurgataha ikka roostevaba pähe ära antud Wink

(05-02-2014, 23:08 PM)aavu Kirjutas:  Trumlit ei tea aga mõni aasta tagasi keelati hiina teelusikate müük, roostevaba eraldas tee sisse mingit ainet.

Vat vat juba tuleb... Wink

Roostevabad nõud on üldse halb valik kuna seistes tekib pinnale mürgine kiht mis hiljem koos söögiga keha siis omastab. Eks sama räägivad ka nende vanade alumiinium nõude kohta aga siin me oleme, elus ja terved Wink
Mingi tõepõhi on kindlasti all.

'Per cogo, non per mico' (Edasi kompressiooni, mitte sädemega)
https://www.facebook.com/Teedehooldus/
 Ulila Jäärada FB
Vasta
#12

Olen kasutanud nii kividega ja malmiga grille,minu eelistuseks ikka kivid.Omal on pool grilli laavakivist ja pool mingist samotilaadsest materjalist kivist.Laavakivi ikkagi parem-jaotab soojust ühtlasemalt ja soojus nagu pehmem.Malmgrilli ja kivigrilli võrdleks nagu elektri ja puukerist saunas.Õige grill on ikka puudega-see gaasigrill ikka nagu mikrouun,(hädaabinõu),õige söök valmib ikka puuahjus.Riga paagile olen jalad alla teinud ja kasutanud nagu kuppelgrilli,umbes 4aastaga põleb läbi.6es Riga paak praegu kasutuses ja siiani olen elus.
Vasta
#13

Aumiiniumi kohta olen kuulnud, et sellest ajast kui hakati sööginõudena kasutama, hakkasid inimesed pikemaks kasvama. Võibolla rahvajutt. Igatahes kraapida ei soovitata ja haput ka ei soovitata alumiiniumiga. Sülti ilmselt võib keeta, meie peres süldikeedupott alumiiniumist, vist ainuke.

Инвалид информационной воины на фронте Пярну-Хииу. 
Tsiteerides John McCaini: "Venemaa on peamiselt bensiinijaam, mis teeskleb riiki"," rääkis Basse.
Vasta
#14

Ei ole sel gaasigrillil tegelikult häda suurt miskit, kui ta on korralik (aga need on krdi kallid, Weber näiteks). Seal ei ole ka kive sees, põleti kohal on plekist "viilkatus", mis hajutina töötab ja samal ajal juhib ka tilkuva rasva põletist mööda. Jookseb see sodi kõik mööda põhjarenni kaussi ära ja puhastada on kerge. Väga kerge on temperatuuri sättida ja hoida. See teeb tegelikult kogu protseduuri väga kergeks grillija jaoks. Kiirelt saab kasutada, selle aja peale kui söe põlema saaks või veel puid põletatud, selle aja peale on gaasigrilliga kõik söönud ka juba..Smile
Vasta
#15

Õige grill käib ikka puudega. Eks gaasiga ole mugavam ja kiire, kuid grillimise võlu ju sussitamises seisnebki.

1. Külalised, väike õlle, puud põlema, siis saab juttu ajada kuni puud põlevad, siis veel mõned õlled, seejärel vahelduseks ringi tuiata, kui lõpuks grilli juurde tagasi jõuad on söed juba kustunud.

2. Seejärel korgid vihasena uue õlle lahti ja teed uuesti tule üles. Kui söed valmis, tuleb meelde, et liha alles sügavkülmas.Ärevusega avad järgmise õlle, ning tõstad liha sulama.

3. Selle peale sätivad tühjade kõhtudega külalised end minekule. Korgid kurvastusest järgmise õlle lahti ja togid poolpõlenud tukke grillis.

4. Kuni liha sulab, teed veel paar õlut

5. Lõpuks on liha sulanud. Lõikad ta köögis viiludeks ja maitsestad seda veidike. Oma kätetöö üle rõõmu tundes, premeerid end uue õllega.

6. Lihaga gillini jõudes avastad, et söed on järjekordselt jõudnud kustuda. Raevunult kulistad korraga õlle alla ja avad kirvesilmaga uue.

7. Teed tule üles.

8. Oodates süsi, avad järgmised õlled.

9. Lõpuks on grill valmis. Viskad liha grillile ja avad uue pudeli.

10. Hommikul viskad söestunud liha koerale ja korjad pudelid kokku.

Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!
Vasta
#16

(06-02-2014, 16:46 PM)viplala Kirjutas:  Õige grill käib ikka puudega. Eks gaasiga ole mugavam ja kiire, kuid grillimise võlu ju sussitamises seisnebki.

1. Külalised, väike õlle, puud põlema, siis saab juttu ajada kuni puud põlevad, siis veel mõned õlled, seejärel vahelduseks ringi tuiata, kui lõpuks grilli juurde tagasi jõuad on söed juba kustunud.

2. Seejärel korgid vihasena uue õlle lahti ja teed uuesti tule üles. Kui söed valmis, tuleb meelde, et liha alles sügavkülmas.Ärevusega avad järgmise õlle, ning tõstad liha sulama.

3. Selle peale sätivad tühjade kõhtudega külalised end minekule. Korgid kurvastusest järgmise õlle lahti ja togid poolpõlenud tukke grillis.

4. Kuni liha sulab, teed veel paar õlut

5. Lõpuks on liha sulanud. Lõikad ta köögis viiludeks ja maitsestad seda veidike. Oma kätetöö üle rõõmu tundes, premeerid end uue õllega.

6. Lihaga gillini jõudes avastad, et söed on järjekordselt jõudnud kustuda. Raevunult kulistad korraga õlle alla ja avad kirvesilmaga uue.

7. Teed tule üles.

8. Oodates süsi, avad järgmised õlled.

9. Lõpuks on grill valmis. Viskad liha grillile ja avad uue pudeli.

10. Hommikul viskad söestunud liha koerale ja korjad pudelid kokku.

Järgmine kord helista mulle, saad rahulikult õlut juua Wink
Vasta
#17

igal oma arvamus
minu mõtted

gaasiga on lihtne ja kindel süttimine
stabiilne temperatuur
lihtsalt reguleeritav temperatuur
põlemise jääkproduktina tekkiv veeaur hoiab liha mahlase (ma pole mahlasemat kana rinda saanud kui gaasi pealt)
pikema ürituse juures on plussiks nn. mitmekordne kasutamine - teed portsu valmis ja söödad külalisi, hakkab otsa saama teed uue portsu
tohib kasutada hoonete läheduses

samas on vahe grillil ja grillil nagu seda on ka söel ja bbq-l
kestakuju, põletikuju, võimsus jms.
väga palju mõjutab nt. põleti kuju ja materjal ja samuti resti materjal
ise hindan malmpõletit ja malmresti

weber´i puhul maksab kahjuks nimi liiga palju ja selle raha eest saab parema grilli mille nimi pole nii "särav"

ise kasutan 3 malmpõletiga roostevaba kestaga grilli millel pool on rest ja pool on plaat mis mõlemad siis malmist
ning parimad produktid mida ma olen sealt saanud on nt. liblikana lahti lõigatud terve kana või siis suure ehk viilutamata tükina veise filee. kuigi ka kõik muu on olnud parem kui ku varasemad kogemused söega.

söega on lihtne asi ära kuivatada kuigi jah oma võlu on söe maitsel ja sellel grillimise protsessil aga mugavus ja kindlus kvaliteetsemale söögile paneb mind gaasi pooldama

kui aga mõelda puidule siis pigem mõtleks ühele korralikule bbq ahjule selline nagu meil nimetatakse sarvik (põlemisakmber all ja selle kohal küpsetuskambril kaks suitsutoru mõlemas otsas üks)
kui sealt saab mitmete tundide pärast peale madalal temp. küpsenud liha taldrikule siis on õnn saabunud ja kindlasti olnud põhjendatud ootamine.
Vasta




Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne