05-12-2016, 23:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-12-2016, 23:23 PM ja muutjaks oli veix__.)
(05-12-2016, 10:15 AM)karumõmm Kirjutas:(05-12-2016, 08:45 AM)qwerty009 Kirjutas: Mida kurja see raud peaks tegema?
Kurja ei tee üldse, lihtsalt maitse ja värvi rikub ära. Euronorm on miskid 200 ühikut. 500 peal hakkab miski rauamaitse tunda andma. Ida-Eesti puurkaevudes tavaline tase 1000 - 2500 ühikut. Ilma rauaeraldusfiltrita solk mis solk.
Oleneb millistes ühikutes räägime. See 200 on 0,2 mg/l.
"Pikaajaliselt inimtoiduks tarvitatav vesi, mille rauasisaldus ületab 0,3 mg/L võib viia maksahaiguseni, suurenenud on risk haigestuda südameinfarkti, diabeeti, jne. Viimased uuringud on näidanud, et kõrge rauasisaldus vees võib põhjustada oksüdatiivset stressi. Kõrgenenud stressi näitajad seostatakse eelkõige kahevalentse raua (Fe2+) kõrge sisaldusega tarbitavas vees. Inimese organismis raua liigsuse esmaste sümptomite hulka võivad kuuluda väsimus, peavalu, kehakaalulangus. Mitmete haiguste puhul täheldatakse raua kuhjumist maksas, (tsirroos, kasvajad) pankreases, (suhkrutõbi) südames, (südamepuudulikus, südameveresoonkonna haigused,infarkt) Seda eeskätt meestel. Juba vanarahvas teadis, et ravimi ja mürgi vahe on ainult kogustes."