automoto.ee foorumid

Täisversioon: shablooni kasutamine värvimisel?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2

martinza

Mure siis selline et kuidas se zablooni kasutamine täpselt käib kui tahan näiteks auto ustele mingi kujutise või teksti värvida. Kas zablooni liimimine plekile näiteks kummiliimiga tuleks kõne alla või on selleks hoopis mingid erilised võtted. äkki keegi oskab aidata????!!!
Shabloon hoitakse lihtsalt vastu plekki ja lastakse väikese survega sinna suunda. Suure survega pihustab värvi ka shablooni alla ja kujutis tuleb ebamäärane. Ei pea palju laskma värvi. Seal nii väike pind, et vead ei paistagi välja (kirjade puhul). Shabloon peab olema kõvasti suurem, et värvi kõrvalpinnale ei pritsiks. Materjaliks kasutati tavaliselt pappi.
Auto ARK numbri taastamiseks kasutati tinast välja lõigatud shabloone. Siis ei lennanud need ära. Värviti horisontaalasendis.
Seleta lähemalt(martinza),mida ja kuhu-siis on lihtsam selgitada.Smile

martinza

Täpsemalt siis.... Nimelt tahaks siksi ustele miskit kirja teha. Ei tea veel täpselt mida aga mingit teksti ja kui selgeks saab kuidas siis tahaks teha ka mõne naljaka kujundi(Leegid vms.)

martinza

motamees Kirjutas:Shabloon hoitakse lihtsalt vastu plekki ja lastakse väikese survega sinna suunda. Suure survega pihustab värvi ka shablooni alla ja kujutis tuleb ebamäärane.

Tjah. Kuid kas ei oleks lihtsam shabloon kuidagi kindlamalt kinnitada, kui pärast tõdeda, et näed ei saanud ikka piisavalt nõrgalt lastud ja ongi kurask ebamäärane. Minu nägemuse kohaselt peaks näiteks kummiliimiga shablooni kinnitades see sealt pärast värvimist ka hõlpsasti maha tulema? või eksin ma siinkohal...
Vanasti tehti majandites embleeme auto ustele nii, et määriti sabloon vedelseebiga (ka tavotiga) ühelt poolt kokku et see ukse külge kleepuks ja oleks parem värvida nii ning peale värvi kuivamist seepi kerge eemaldada.
Antud juhul värvitakse leegid ja muu selline peale spetsiaalsete pliiatspüstolitega ilma igasuguste sabloonideta.

Tom.
...aerograaf asja nimi.Teravaid ääri ei saa ikke ilma teibita teha.SadKui hyperkvaliteeti taga ei aja,siis pakun välja siirdeteibi,seda kasutavad klepsumehed kirjade j.m.s.pealekandmisel.Neid erineva laiusega,lõikad kujutise välja,kleebid uksele,värv peale(enne õrn matistus)ja teip esimesel võimalusel,kuni värv toores,maha.Toungue
ee... lööge mind, kui eksin, aga arvan, et reklaamide jms teksti, piltide ja sümboolika kandmine tehnikale värvimise abil on jäänud sinna sovhooside aega. Kui kuskil üks tuttav reklaamitegija inimene leidub, siis krips-kraps kleepsud valmis ja peale. Pärast lihtsam eemaldada, mitmevärvilisem, jäävad ära AOD tähtede probleemid ja muidu ka mugavam.

Aga kui ikka sabluni järgi värvida tahad, siis tugevam, õhuke kartong, juba mainitud vedelseep/tavott (mis iganes) ja õhuke värv mitu kihti. vertikaal pindadega tuleb ettevaatlik olla, et serva alla ei valguks.
Kunagi ammu-ammu sai veokatele tagumiste numbrite värvimiseks terve raam koos numbrite ja tähtedega valmis tehtud, mitu päeva andis nokitseda.

martinza

Juurikaz Kirjutas:pakun välja siirdeteibi,seda kasutavad klepsumehed kirjade j.m.s.pealekandmisel.Neid erineva laiusega,lõikad kujutise välja,kleebid uksele,värv peale(enne õrn matistus)ja teip esimesel võimalusel,kuni värv toores,maha.Toungue

Äkki oskad öelda kust saab. Autokauplused julgen ma oletada ehk?!Rolleyes Ja siis veel et miks see värv toores peab olema....
sest kui värv on kuivanud siis sa teipi enam sedasi ära ei saa, et kujutise servad terevad on

martinza

al Kirjutas:ee... lööge mind, kui eksin, aga arvan, et reklaamide jms teksti, piltide ja sümboolika kandmine tehnikale värvimise abil on jäänud sinna sovhooside aega.

See on küll kõige lihtsam moodus, kuid kas värvimine pole mitte kvaliteetsem ja ilusam....
Samas igasugusele tehnikale(näiteks raadiole) pole muidugi mõtet miskit värvidaBig Grin. Kuid mis puudutab autosid ja tsikleid siis no järelikult sa pole näinud maalitud paakidega tsikleid ja maailtud keredega autosid. Muidugi on minu küsimuse puhul küsitav kas on mõtet shabloonidega jändama hakata ja ehk on tõesti targem sellele siksinärakale mõni kleeps peale lükata aga piltide värvimine/maailimine sõidukitele pole minu meelest küll sugugi kusagile kadunud.Wink
Shabloonidega Sa ilusaid pilte kahjuks ei tee Sad Embleeme ja numbreid küll, aga mitte rohkem.
Kui, siis usalda \"siksinärakas\" (minu kunagine märg unenägu), graffiti meistrite hoolde. Ise plaanisin kunagi ühe furgoonveoki selliselt kaunistada, kuid graffiti meistrid, kes muidu tasuta planku kaunistavad, küsisid hirmsat raha ja aerosoolvärvidele üksi oleks läinud €€€.
sry, nüüd tabasin ära, Sinu teravmeelse märkuse raadio värvimise kohta. Kahjuks on Sul tõsi, ei ole mul rohkema vanatehnikaga eputada kui vana raadioga aastast 61, (mis muide oli viie-kuuekümnendatel nii mõnegi pere unistus, ja ka ainus maailma asjade kojutooja. maksis ta pool mõne inimese kuupalka ja oli ilma kaunistamatagi selle ajajärgu üks klassikalisemaid disaini ja stiilinäiteid.
Minu arust on sul tõesti lihtsam oma mure rääkida mõnele kleepsufirmale,hinnad suht inimlikud(oleneb kohast,siiski seinast-seina),saad valida,kui kaua kestma peaks(garantii,klepse 3,5,7 a.garantiiga)Samas saad ju klepsule pildi(foto) peale lasta trükkida!Cool
Autode maalimine ei ole muidugi kuhugi kadunud,uusi tegijaid tuleb aina juurde,kuid värvide ja aerograafiga möllamine on törts pusimist ja mitte odavam,kui klepsulugu.
Kus ja kes?Kui ma ei eksi siis ka AMF-i kasutajate hulgas on klepsumeistreid(vist oli juttu AMF-i logojutu juures),kuid Tartus on tore koht OÜ Suur Pilt;Ilmatsalu 3b;tel.7 422 977,sealt saad ka siirdeteipi küsida.Jõudu!

martinza

TO AL: sry kui oma teravmeelsete märkustega liiale läksin aga tahtsin lihtsalt öelda, et värvimine(ilma zabloonideta) pole kusagile kadunud. that\'s it....Wink
TO juurikaz and AL: tänan. ilmselt lähen ikka kleepsude teed ja jätan värvidega jamamise sinnapaika. Thanks kõigile kasuliku info eest ja olge ikka sama abivalmid edasi. Eestimaa vajab teid ...Big Grin, Ride on...
Firmas kus autode disainimine pole mitte võõras tegevus
http://www.sys.ee/?kontakt

Siin mõned näited nende töödest
http://www.sys.ee/images/Transport/page_01.htm?pildid=

rando1414

Kus kohast saaksin ma leegide shabloone ??
Joonista-kopeeri kusagilt maha ja tee ise.Cool

QMLHQ

Mina pakun välja et tee kõigepealt täpne shabloon ja siis pane see teibiga igast vähegi lahtisest küljest kinni ja pihusta pärastpoole on ilus pilt, kirki vms. olemas ja proobleeme ei teki (omad kogemused) ainult ära tepi ennem äravõta kui värv kuivand pole (soovitan seda teipi mis on paberefektiga, nimi ei meenu)
\"joonista\" teibi abil vajalikud kujundid, värvi ära, võta teip maha, värvitav pind karesta eelnevalt, pärast võid peene liivapaberiga üle teha ja lakk kõige peale panna. Aga ilma lakita jääb ka eemalt vaadates täitsa ok
Lehti: 1 2