automoto.ee foorumid

Täisversioon: Lisatuled
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tervitus!
Oleks siis vaja infot lisa-kaugtulede kohta.Tuled lisanduvad tavalistele tuledele e. tavalised tuled ka on ikka küljes ja töötavad.Autoks Toyota Tercel.

1). Mootori töömaht on 1300cm 45kW,aga generaatori vöimsust ei oska öelda,aga üritan uurida,ehk saan teada,ennem vaatasin pole näinud mingeid numbreid.
2). Kust tuleb vötta tuledele vool?Ja kas tuleb mingi relee/kaitse vahele pista?
3). Kui vöimsad pirnid panna?

See oleks esialgu köik.
Asjalik info tere-tulnud!

Tänud,
Märt
1. Vaata et asukoht klapiks (seespool põhitulesid, esiteljest eespool jne)
2. Kui 15A lülitit ei leia, siis relee vahele (poest 40eek, 4-5 jalga)
relee signaali poolele: üks ots (ükspuha kumb) massi, teine läbi lüliti kaugtulede juhtme vahele (kaitsemblokki, kaugtulede relee vm kus on kaugtulede vool, vahele).
relee tugeva voolu poolele, üks ots läbi kaitsme (55w pirnid-10-15A, võimsamatele rohkem) aku + külge (kaitsmeblokki vaba kaitsme alla), teine lisatuledesse. tulede juhe >1mm2 !.
Voolu tarbimine kontrolli testriga üle, kui lisatuled ja vajalikud tarbijad taga, siis pinge ei tohi alla 13,4 (13,1-13,7) minna. Kui läheb, mängi apollo 13, ehk lülita välja/kisu maha, mis mittevajalik. Siiani on kõik el. süsteemid vastu pidanud (v.a. sõbra golf, millel mingi aeg oli ees 6 tuld a`100w)

Väiksematele tuledele ainult 55w (sulavad üles), suurematele võib rohkem, aga seadusevastane on võimsam,Wink panna kui korpusel kirjas.
Kas antud info käib ainult kaugtulede kohta?Vöi vöib samamoodi udutulesid ka ühendada?


Terv,
Märt

eints

relee soovitaks igal juhul vahele panna, ning nii saab ka udukaid ühendada
Tavaliselt on juhend ja relee tuledega kaasas. Kui sa muidugi uued tuled ostad.
Aga,kas udutuledele ka sama 15A relee,vöi möni teine?



Terv,
Märt
Oleneb lampide võimsusest, jaga koguvõimsus 12-ga ja saad, mitu amprit sul sealt läbi hakkab jooksma. Igaks juhuks võta relee mõningase varuga suurem.

eints

ma tavaliselt olen pannud 30a releed sest neid on kõige lihtsam saada ja võimsuse varu on ka piisav...oomipoes maksab selline miski 50.-tk
eints Kirjutas:ma tavaliselt olen pannud 30a releed sest neid on kõige lihtsam saada ja võimsuse varu on ka piisav...oomipoes maksab selline miski 50.-tk

Kui Sa midagi muud peale lisatulede releega ei toida, ei ole võimsusevarul olulist tähtsust. Peaasi, et lampide enda võimsuse ära kannataks. 30A on ikka üsna jõhker... 360 vatti. 50-vatine pirn on juba üsna \"asine\"... eriti kui arvestada, et nt Pobi/51 tavaline lähituli on 21 vatti.

Aga kaitse pane küll ahelasse minimaalne pisivaruga... ehk siis kui asi lühisesse läheb, siis ta võimalikult kiiresti läbi põleks, mitte akut ei koormaks