automoto.ee foorumid

Täisversioon: Värvimisel teibiga sile ja sirge äär
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Taastaja

On vaja värvida üks nn. riisiraketi ehk rolleri esigondli osa, nii et pean ainult teatud osa värvima.
Ühekora on juba asi per**e läinud kuna kasutasin paberteipi ja see nn. sirge äär oli \"karvane\" ja osadest kohtadest jooksis värv teibi alla.
Siit ka siis küsimusi:
Mis tepi peaks kasutama ?
Kuidas saada teip täpselt õige joone järgi (ma pean tegema ühe 90kraadi pöörde alla ja U-pööre tagasi üles gondli kuju järgi)
Ja kas teip tõmmata kohe pealt värvimist maha või pärast kuivamist?
Kas sobib ka nt. must isoleerteip ?

Kuulsin et on olemas just spets peenikest värvimisteipi mille natukese kuumutamisega saab kõik õnarused ja kurvid ära teipida ja ära tõmmates pidi olema meeletult sile äär. Aga jah rull pidi olema ca 400.-
Muidu on kõik eeltööd tehtud: parandatud klaasriide ja vaiguga (praegu oli), pahteldatud, lihvitud vesiliivapaberitega (600-1000-2000). Esimese kihi värvi mis peesse läks lasin vesiliivakaga maha. Kõik on ilus matt ja ootab uut värvimist.
Avaldage arvamust, palun.

Tervitades!
mina soovitaks siiski kasutada tavalist paberteipi, sa pead lihtsalt jälgima et sa paned ilma kortsuteta seda sinna peale ja tõmbad ääred ilusti maha, need väikesed kübemed mis seal ääres on ei ole nii suured ja kui ka on siis pane uus riba. selle Upöörde jaoks on sul ilmselt vaja midagi sinna peale kleepida, (sellest on siin juttu olnd küll), kuna paberteipi raske pöörata kuid mitte ilmvõimatuWink.
ja teip tõmmatakse kohe pärast värvimist maha, mida varem seda parem, eks ta natuke või seal muidugi ka ollaSmile
HI_TEcH või miskit säärast, autovärvide ja tarvikute pood, seal peaks olema kumeruste kleepimiseks spets veniv teip, ise ostnud pole aga olen paar korda kasutanud
hullmaks Kirjutas:HI_TEcH või miskit säärast, autovärvide ja tarvikute pood, seal peaks olema kumeruste kleepimiseks spets veniv teip, ise ostnud pole aga olen paar korda kasutanud
*************************************************************
jummalast õige koht.Kuid 400eimaksnud vaid kõige õhem/kitsam oli 97 eek
Muuseas, isoleeriga saab tegelikult päris hästi Smile Isoleer annab piisavalt palju venima, et isegi üsna väikese raadiusega kaari teha. Tuleb ainult jälgida, et teibi serva ei jääks liimi ja mustuse tükke ning samuti seda, et kaar tuleks ühtlane. Olen niimoodi värvinud vana Jawa küljekarbile kuldseid triipe.

Taastaja

Mõtlesin ka et isoleer venib hästi kuid võib liimi jätta.
Aga kas see ka sobib kuumutades, sest see kaar mis vaja teha on on väga terav?
piir on vaja tõmmata mööda ääri ja keskelt alla
vaadake pilti äkki saate paremini aru:
http://www.pilt.ee/photo/310096/6073754/
stretch Kirjutas:Muuseas, isoleeriga saab tegelikult päris hästi Smile Isoleer annab piisavalt palju venima, et isegi üsna väikese raadiusega kaari teha. Tuleb ainult jälgida, et teibi serva ei jääks liimi ja mustuse tükke ning samuti seda, et kaar tuleks ühtlane. Olen niimoodi värvinud vana Jawa küljekarbile kuldseid triipe.
Täpsustan, et hea õhuke on elektrikute PVC teip, mis annab ennast hästi painutada. Järgi proovitud. Ka kõige järsemad käänakud said tehtud (käärid olid muidugi siis abiks). Aga enne värvi pealekandmist tõmba näpuga üle teibi serva, et ühendus värvkattega oleks hea. Nagu eelkõneleja ütles, aluspind peab tolmu- ja mustusevaba olema. Siis värv peale ja teibid kohe maha. Väga lihtne.
Sümmeetriliste joonte tegemisel peab olema kas väga hea silm või shablooni abinõu.
Ma lõikasin osad ribad veel pikkupidi pooleks ka - paindusid paremini.
Sümmeetrilisusega ei olnud erilist probleemi, sest vanad triibud olid veel tuhmilt näha ning ma järgisin täpselt nende piirjooni.

Skorpi666n

enda kogemus ytleb et sellise asja puhul kasuta metallik värvi ja lakki Wink. Värvid põhitooni alla lased 30 mini aurustuda paned vaixelt teibi sinna kuhu vaja lased teise laxu ja pärast lakkid asja ilusti kõik yle ei mingeid kõrgemaid karvaseid asju ja yleyldse ilusam. Kui oskad tee järgi.

Taastaja

Tänan kõiki heade soovituste eest! Smile


Edu!
Skorpi666n Kirjutas:enda kogemus ytleb et sellise asja puhul kasuta metallik värvi ja lakki Wink.

Vähemalt restaureerimisel tuleb metallikvärv ära unustada ja mida põhjalikumalt, seda parem. See on uuema aja leiutis.

w6rrimeez666

Antud juhul tundub tegu olevat plastmassdetailidega... järelikult ei ole tegu vanasõidukiga.

Aga kes käsib sul seda teipi painutada... kleebi vajalik pind laia maalriteibiga (või nõrgema liimiga pvc või pu reklaamkilega) üleni üle, joonista omale vajalik kujund peale, võta väike terav(!) nuga (näiteks \"vaibanuga\"), lõika teip mööda piirjoont läbi ja eemalda mittevajalik osa teibist. Ja asu värvima.
ma kasutaks selle rolleri puhul kleepsu ...mille eelnevalt lõikaksin sablooni järgi Smile

Skorpi666n

klepsuga on see jama et seda ei saa venitsada kui on keerulisem detail
Kleepsu saab venitada Smile Kuumaõhupuhuri abil Wink

Skorpi666n Kirjutas:klepsuga on see jama et seda ei saa venitsada kui on keerulisem detail
Skorpi666n Kirjutas:klepsuga on see jama et seda ei saa venitsada kui on keerulisem detail

Saab ikka venitada, kui teda on imekitsas riba. Kui kaunistused (nt triibud) maalida peale pintsliga, siis ei pruugigi riba laiem olla. Kui kasutada aga pihustit, saab ülejäänu kinni katta tavalise maalriteibiga, mille serv tuleb ära lõpetada kitsa teibiriba peal.