automoto.ee foorumid

Täisversioon: AUTO SOOME
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

vend

nii siis.....tahaks auto eestist soome viia ja seal ka arvele võtta.....kas keegi teab palju on seal see maks et auto arvele saada????
kui tood auto soomest eestisse siis maksad 1600 eeki ark`i maksu et saada autole eesti numbri märgid.....aga palju soomes see maksab???

kes teab andku teada
See lõbu maksab ja mitte vähe! Kõik sõltub konkreetsest autost st.et kõiki riiki imporditud masinaid vaadatakse eraldi üle.
Kui on viitsimist otsi mõni soome auto müügileht ja võrdle seal \"tax free\" autode hindasid tavaliste müügi hindadega.

Lähemalt ja pikemalt saab siit lugeda http://www.streetrace.org/foorum/viewtopic.php?t=15581&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=soome

Socket

Olen ka selle teema vastu huvi tundnud. Soomest eestisse tuues on selline vigur, et tood numbrid soome tagasi. Ytled , et auto pees ja \"korjata ei kannata\" Soomes kantakse arvelt maha. Eestis lähed paberitega ARK-i ja ytled, et selline auto , et pole kuskil arvel tegin korda tahaks söita. Pidi lihtne ja odav vöimalus oilema. Soomes on yle 10 aasta vanused odavamad kui eestis.(oleneb muidugi piirkondadest)Lappimaal igaljuhul on.
Socket Kirjutas:Olen ka selle teema vastu huvi tundnud. Soomest eestisse tuues on selline vigur, et tood numbrid soome tagasi. Ytled , et auto pees ja \"korjata ei kannata\" Soomes kantakse arvelt maha. Eestis lähed paberitega ARK-i ja ytled, et selline auto , et pole kuskil arvel tegin korda tahaks söita. Pidi lihtne ja odav vöimalus oilema. Soomes on yle 10 aasta vanused odavamad kui eestis.(oleneb muidugi piirkondadest)Lappimaal igaljuhul on.

Nii või teisiti maksab esmane arvele võtmine ju 1600.-eek milleks veel sebida teemal \"pabereid pole ja ise ehitasin\" viimasel juhul läheb asja ajamine eest võimudega keerulisemaks ....

Aga jah teema oli siiski vastas suunas autode liigutamisel.
Lugesin Soome autofännide netilehekülgi, silma jäi , et vanadel see on üle 25 aasta vanustel riistadel on teised maksud .Odavamad või peaaegu olematud.
See vist kehtib ainult Museorekisteris olevatele autodele (musta numbriga ühesõnaga) ja puudutab aastamaksu või mingeid muid sarnaseid kasutusmakse. Sissetoomise kohta oli aastataguses V8 Magazines kirjas, et \'69 Shelby Cobra GT500 perfektselt restaureerinud mees ei kavatsegi seda seal arvele võtta, kuna esmaregistreerimise maks (ilmselt siis proportsionaalne auto hinnaga) võtab hinge kinni.