automoto.ee foorumid

Täisversioon: Käsifrees
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Soovin osta elektri-käsifreesi. Siiani ainukese variandina olen tööriistapoes näinud Ryobi \"väikepuuri komplekti\", võimsus 100W, kiirus elektrooniliselt reguleeritav 6k-32krpm, hind 1600kr. Kasulikest vidinatest tulevad kaasa painuv võll ning mingisugune rakis, muus osas tundub komplekt koosnevat lihtsalt suurest hunnikust tavalistest abrasiivkividest. Nagunii on veel need kõige odavamad kah, mis metalli nähes hirmust laiali hüppavad.

Kas see on normaalne hind sellise asja eest, või saab kuskilt ka odavamalt? Ryobi on üldiselt \"kvaliteetfirma\", aga mul on seda riistapuud võrdlemisi pisteliselt vaja, seega lepiks vabalt ka \"noname\" asjaga. Kui peost kanali põhja kukutada, lähevad nagunii kõik katki ja ühtki \"odavtööriista\" pole ma oma tagasihoidliku nokitsemisega veel läbi kulutada suutnud Smile
On ka palju odavamaid olemas, mina ostsin umbes 400EEK eest mingist posti-kataloogist, painduvat võlli ja rakist kaasas ei olnud, aga muu oli enamvähem sama.Esialgu töötas küll, aga kuna korpus on plastmassist, siis varsti igasugu poldikesed -kruvikesed hakkasid järgi andma ,pidi neid pidevalt pingutama, kui kuumenes,siis hakkas korpus ka mängima ja frees ei arendanud max pöördeid,ühel heal päeval lihtsalt läks tossama ja lõpetas töötamise.Üldiselt sain ma selle asja tehtud,mille jaoks ma freesi ostsin, nüüd targemad räägivad ,et peab ostma metallist korpusega või vähemalt metallraamiga ,siis peab korralikult vastu.
Üldiselt siis on kindlasti ka odavamaid olemas, aga odavate vastupidavusega on nii ,nagu on...
Nende \"noname\" tööriistadega võib vatupidavuse suhtes erinevusi olla seinast seina. Nimelt mul esimene 550W ketaslõikaja, mis sai ostetud 408.-kr eest palju aastaid tagasi töötab siiani. Juba kolmandad harjad on sees. Nüüd lõpuks on tekkinud korpusesse mõrad ja lüliti klemmid ei andnud rohkem viilida. Aga reduktor seest nagu uus! Samas sügisel saastamarketist ostetud 160.- läheb reduktor tuliseks ja lüliti lõpetas seespüsimise nädalatega. Sõber ostis ka samasuguse ning sel läks kohe reduktor. Käis garantiis ja läks jälle kohe. Nimelt oli reduktori hammasratastel hambumine vaevalt 2mm!
Nojah odavtööriistadega ongi selline asi et kohe tuleb kasutusele võtta ja kui puruks läheb siis garantiisse. Enamasti keegi neid remontima ei hakka vaid annavad riiulilt uue. Tean juhust, kui alles kolmas või neljas masin on \"pidama\" jäänud. Samas minu käes töötavad kõik noname asjad väga hästi, arvestades seda et ma ei lammuta relakaga päevad läbi metallkonstruktsioone, hambad terasetolmust hõbedased, või ei puuri nädalas tuhandeid auke, ei ole ka mingit mõtet osta mingit 3000kr maksvat super-kvaliteetrelakat või drelli. Mul maksis kogu porditav mootor vähem, kui see Ryobi riistapuu Smile

Aga OT OT-ks, mingite poodide või firmade koordinaadid oleks rohkem abiks.

tiitpaju

Äkki on sellest abi. Uurisin üsna põhjalikult näpuvahel ja väga saast ei tundunudki. Töös katsetanud pole.
http://www.handymann.ee/cart/view_produc...duct=10650
tiitpaju Kirjutas:Äkki on sellest abi. Uurisin üsna põhjalikult näpuvahel ja väga saast ei tundunudki. Töös katsetanud pole.
http://www.handymann.ee/cart/view_produc...duct=10650
Vot täpselt selline on minul ka, ostetud siiski mitte handymannist ,vaid mingi kataloogi kaudu aasta tagasi, äkki oligi handymanni kataloog?Arvamus sellest vigurist on eespool kirjas.
Mul ka sarnane lugu. Ostsin Mannesmanni minidrelli,560 EEK, Handymanni müüdavast on tunduvalt õhem (3cm umbes), töö sai tehtud, aga hakkas järjest lagunema. Kõigepealt kulus ära otsik, nii et terad enam sees kinni ei püsinud. Siis lagunes mootor - tagumine laager lihtsalt eraldus korpusest. Selle liimisin tagasi. Täna (milline kokkusattumus) aga andis lõplikult otsad - kiirusregulaator kärssas sisse, mingi trsansistor seal sees oli nii kuum, et kõrvetas sõrmi ja jalgade joodised olid sulanud. Aga ma kasutasin jäänuki ikka ära - viskasin mootori ja regulaatori välja ning panin asemele vene päritolu kvaliteetse elektrimootori (kunagi müüdi Noores tehnikus, kuullaagritel, valatud metallist korpus jne.). Kasutasin sama võlli -see kinnitus mootori otsa pingutuskruviga ja enam-vähem sobis. Tulemuseks - vibratsioon vähenes oluliselt, müra samuti, pöördeid on kahjuks vähem, aga tööd saab teha. Jõudu on isegi rohkem.
Mul on ka handymannist ostetud frees (nagu pildil) juba jupp aega vastu pidanud (üle aasta), samas ei kasuta teda ka iga päev ning päris skulptuure sellega ka uuristanud ei ole. Mingisugust hooldust teinud ei ole, tagavaraks kaasasolnud harjapaargi kasutamata.
Mingi imeriistaga tegu ei ole, kuid vajalikud pisitööd saab ära teha. Kõige vähem peavad vastu kivi-abrasiivid, kuid muude asjadega võib rahule jääda. Vene hambapuurid istuvad ilusti otsa - kui freesid otsas otsi abi mõnelt tuttavalt hambaarstilt.
Aga oskab keegi mõnda konkreetset kvaliteetriista soovitada?
vootele Kirjutas:Aga oskab keegi mõnda konkreetset kvaliteetriista soovitada?

Olen kuulnud, et Makita relakad pidavat olema vastupidavad. Ma ei saa enda Makitade (väike ja suur) korral seda küll hinnata, sest ma ei kasuta neid päev-päeva järel, vaid üksnes vahetevahel, kui jälle (vana)tehnikaga tegelen.

Aga... ma sain kogemusi ühelt ahjumeistrilt, kes on oma Makitat kivide tükeldamisel/lihvimisel kasutanud 6 (loe: kuus) aastat tõesti päev päeva järel ning riist endiselt perfektis. Miskid neljandada vms harjad küll juba sees. Arvestades kivitolmu abrasiivsust on see hea näitaja.

Mis puudutab noname-riista, siis see ongi loterii, nagu eeltoodud postitustest selgub. Võid saada esmaklassilise asja aga samas võid saada ka täieliku saasta. Kes ei pea paljuks riskida ja vahel uute ostmistega vaeva näha, võib noname-asju kasutada. Mõni hea asi ehk ikka trehvab. Sama oli muide veneaegsete võtmetega, kuid kui satub kätte miski töökoja vms jääk, millega on tööd tehtud, siis seal on saast reeglina juba puruks läinud ning alles on jäänud korralik kraam Smile
Ma ei oska öelda, kui rahadega kitsas, siis vaataks lõunanaabrite toodangu poole, nimelt, ReBir ja Dauer tehnikat. Vähemalt tundub pole päris põranda all tehtud, samas, suhteliselt odavad. Krt, kui tehaselt osta siis üldse väga odav))))
denis23 Kirjutas:Ma ei oska öelda, kui rahadega kitsas, siis vaataks lõunanaabrite toodangu poole, nimelt, ReBir ja Dauer tehnikat. Vähemalt tundub pole päris põranda all tehtud, samas, suhteliselt odavad. Krt, kui tehaselt osta siis üldse väga odav))))

Kust (kas) neid Eestis poest osta saab?

Socket

Söltub millist tööd teha. Näiteks Handymani oma kölbab peen mehaanikaks. Selliste peenete asjade tegemiseks ja mudelite ehitamise juurde. Aga tal on kaasas ypris suure läbimööduga kettaid ja käiasid ja kui neid siis jöuliselt kasutatda siis läheb ta ruttu kuumaks. Täis pöördeid kannatab ta koormusega väga lyhikest aega. Vastupidavus on suhteline. Suure koormusega vöib ta 15 minutiga p*** keerata. Kui kasutada vaid hambapuure vöib ta aastaid vastu pidada.
denis23 Kirjutas:Ma ei oska öelda, kui rahadega kitsas, siis vaataks lõunanaabrite toodangu poole, nimelt, ReBir ja Dauer tehnikat. Vähemalt tundub pole päris põranda all tehtud, samas, suhteliselt odavad. Krt, kui tehaselt osta siis üldse väga odav))))

Olen küll suur Läti patrioot, aga ReBir ja Dauer tehnikat võib soetada (ja olen isegi soetanud)kui ei tee just täppistööd- näiteks elektridrelli padrun tudiseb, viskab kaheksaid, aga seade ise on suure jõudlusega ja mootori poolest töökindel. Läti tööriistade soetamisel tuleks kohe juurde osta ka seadme tagavaralüliteid, sest just need on ReBiril ja Daueril kõige enam kuluvad osised.
Kust neid Läti asju saab? Lätist?

Ma ei tea, mis kellegi jaoks on täppistöö, aga päris käekella sisemust ei olnud plaanis välja freesida. Ikka rohkem igasugu servi, auke ja muid \"sisemisi\" asju, mida käiaga teha ei saa. Näiteks plokikaane porte või kollektori flantse Wink Dremel tundub nagu natuke nõrk, see on rohkem nagu mingi peenema näputöö riist.

Muidu ma oleks selle Handymanni oma ilmselt ostnud, aga teised tööd tulid vahele ja freesivajadus lükkus natuke edasi.

Jesper
Mina ostsin jah Lätist, aga pole välistatud, et neid mõni pood Eestisse toob. Külla aga olen Läti kraami näinud turgudel müügis aga sealt ei saa vast kaubale pidavat garantiid.