automoto.ee foorumid

Täisversioon: K:käivitusmootor
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

exit0

Tahaks teada kui võimas on traktori (t-40 oli vist)
mootor wesijahutusega
kuidas see töötab kas mõnele kardile või millegile annab peale aretada?
ma arvan et alla 125 sellepärast postitan ka siia!


ja kas 100eeki on palju selle eest we?ma saaks ühe sellise
Traktori käivitusmootor on reeglina mõeldud lühiajaliseks tööks ega ei sobi pikemaajaliseks kasutamiseks sõiduki põhimootorina. Küll aga võivad sealt kasulikuks ostutuda magneeto, vesijahutusega silinder jms detailid teiste mootoritega kombineeritult.

Mis puudutab traktorit T-40 (ja selle kõiki modifikatsioone), siis need on läbi kogu ajaloo olnud kõik õhkjahutusega. Ja seega on (sund-)õhkjahutusega ka T-40 käivitusmootor.
Kui sulle pakutav mootor on ühesilindriline vesijahutusega, siis tegemist arvatavasti Belarussi käivitusmootoriga. Sellel võimsust 7,3kw pööretel 3500p/min. Olen palju huvi tundnud omavalmistatud traktorite vastu, neid uurinud ja pildistanud. Olen näinud ka sellise mootoriga varianti.
100.- selle eest oleks soodne hind küll.

exit0

aga te ei tea mitme kuubikuline see umbes on?
vist oli jah belarusi oma!
aga arvate et pole mötet sellega jamada we?
ma arvan et ostan selle ära ja panen kuhugi peale see 100eeki pole suur kaotus ka kui midagi vussi l2heb
valdo Kirjutas:Küll aga võivad sealt kasulikuks ostutuda magneeto, vesijahutusega silinder jms detailid teiste mootoritega kombineeritult.
Ma näinud sellist vesijahutusega silindrit mootorratta IZ mootoril mis oli ühel isearetatud kolmerattalisel sõidukil:
[Pilt: vesijahutus.JPG]
exit0 Kirjutas:aga te ei tea mitme kuubikuline see umbes on?
346 cc

exit0

täpselt sama mootor ongi(silinder)käisin vaatamas aga sellel on üks aga ta on väljas seisnud ja küünalt pole peal karpa on ka eraldi kas seal sees mingit roostet ei või olla we?
sellel pidid jube odavad juppid ka olema ?kas see vastab ka tõele we?
Jupid on tõesti odavad, kuid ega selle mootoriga suurt midagi peale hakata ei ole.Jõuülekanne toimub originaalis hammasratta kaudu ja see käib jalle siduri ja pendiksi abi ühendusse traktori hoorattaga.mootor on ainult üks osa sellest süsteemist ja ilma ümberehitamiseta on seda väga raske kasutada.Saadav võimsus on küll u 10HJ aga mootori iseärasuste tõttu on seda äärmiselt ebaotstarbekas kasutada.Ainuke koht ,kus seda mootorit olen näinud enam-vähem normaalselt töötamas (peale traktori käivitamise), oli ühel paadil, seal oli siis see mootor koos DT75 käivitusmootori siduri ja pendiksiga suure aretamise tulemusena tööle saadud.Jahutusvett võttis otse järvest.

exit0

sinna ratta peal mingi kett ei sobi we?