automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mõõteriistad
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kust on mõistlik otsida-osta täppismõõteriistu nagu nihik, välis- ja sisemikromeeter? Stokkeris on üsna lai valik, aga kas on ka alternatiive? Kas on mõtet otsida kasutatud Vene päritoluga riistu (mis oma täpsuselt peaksid üsna head olema, vähemalt nii ma olen kuulnud)?

Igasugune info on teretulnud.
Jesper Kirjutas:Kust on mõistlik otsida-osta täppismõõteriistu nagu nihik, välis- ja sisemikromeeter? Stokkeris on üsna lai valik, aga kas on ka alternatiive? Kas on mõtet otsida asutatud Vene päritoluga riistu (mis oma täpsuselt peaksid üsna head olema, vähemalt nii ma olen kuulnud)?

Igasugune info on teretulnud.

NLiidu aegsetel mõõteriistadel on minu arvates parimalt paigas hinna-kvaliteedi suhe. Sama hinnaga mis NL mõõteriistu turult võib poest saada Hiina RV plastmassnihiku jm \"mõõtetehnikat\". Turgudel või mõnes Maardu keldripoes müüdava NL mõõtetehnika puhul on mõtet võtta sellist kaupa, mis on korralikult vineer-või plastkarbis, instruktsijaga, passiga. Siis võib olla kindel, et pole tegemist lohakalt ümberkäidud mõõtetehnikaga. Korralikumal mõõtetehnikal s.h. ka nurgikutel on ka oma muide individuaalne number peal-peab vaatama kas toote passil on sama number.
Äkki oskad mõnda keldripoodi täpsemalt ka soovitada? Ma olen Maardus vist kuskil 2 korda käinud...
maardus vananarva maanteel on hamburgeriputka taga üks poeke kus igatsugu rauatöö ja elektriasju vene omi
Järsku keegi oskab mainida mõnda tööriista kauplust Tartus.
pvr Kirjutas:Järsku keegi oskab mainida mõnda tööriista kauplust Tartus.

Mina olen Vene indikaatorkelli ja muud vajalikku mudru näinud ühes väikeses tööriistapoes enamvähem vangla vastas. Kahekorruseline valgeks lubjatud tootmishoone on, otsaga vastu teed... samas majas veel miski pisike realiseerimiskeskuse pood ja kõrval mingi selver. Mina sain samast poest numbrirauad... nii suured kui väikesed. Ehk siis nii kere/raami/mootori kui ka pirka jaoks Wink

Seletus oli keeruline, aga vast Tartut tundvad inimesed tunnevad koha ära.
hullmaks Kirjutas:maardus vananarva maanteel on hamburgeriputka taga üks poeke kus igatsugu rauatöö ja elektriasju vene omi
Jah õige, see hamburgerikiosk ja tema kõrval väike tuubil Vene metiise täis poeke. Orientiiriks niipalju, et poeke on sellel teepoolel, mille kohal vonklevad kõrgele vaiade otsa paigaldatud kütteveetorud.
Tartus Pika tänava kaubahoovis(Pikk12) asub ka tööriistapood,koos autoosade poega.Vene sügavusmõõtjaga 150mm nihik maksab 198.-,mikromeetrid kuni 240.-.
iz350 Kirjutas:Ma olen oma mikromeetrid ja \"kellad\" Kadaka turult ostnud.Olid ilusti karpide sees(\"kellad\" vähemalt) ja toimivad korralikult.Hinnad olid,kui õigesti mäletan 75-100 \"kellade\" eest ja 50-100 mikromeetrite eest.

praeguseks on need hinnad juba kahjuks kehtetud. üksikuid eksemplare võib odavalt saada (loe: muu kola seest leida), aga teadjamad mehed enam odavalt ei anna.

WotS

Ma ise täpselt ei tea kus küll müüakse aga võin peale metallitöölisena töötamist öelda,et igasugused NSV Liidu aegsed mõõteriistad on tasemel.
Näiteks paarituhande kroonine välismaa elektrooniline nihik oli peaaegu sajandiku täpsusega kui Liidu mikromeeter.Üldjuhul saab isegi täpsemini mikromeetriga kuna sellel on nukksidur ehk alati mõõdad detaili ühe ja sama jõuga seega täpsemalt kui nihikuga,ei ole mingit pressimist jne!
Muidu jah kui ostad siis kindlasti puit kastis ja koos passiga.Samuti veendu et ka kontroll vard on kaasas(selle abil saad täpselt mikromeetrile null punkti paika panna). Kui ostad mehhaanilise siis kindlasti NSV liidu värk.Elektroonilistega eriti kursis ole nii et nõu ei oska anda.
Panen siia pildi paksusmõõdikust mida oman http://www.pilt.ee/view/342384/6845320 (digifotoaparaati pole, seetõttu joonis instrumendi passist)
Riistapuu on esmasjoones mõeldud küll naha, kartongi jm materjalide mõõtmiseks aga temaga on küllaltki mugav ka metalli paksust määrata, eriti kui tavalise nihikuga näiteks mingi äärise pärast mõõtma ei pääse.
Osta.ee portaalis ka viimati mõõteriista -Vene pakendis indikaator"kella" müügis nähtud. Alghind vist ca 100 krooni.
Oleks pakkuda vene päritolu kasutamata mikromeetreid:

0-25mm 200.-
25-50mm 250.-
50-75mm 300.-
75-100mm 350.-

Mitu korraga võttes on hinnad räägitavad.
Näiteks 4 vahemikku korraga (0-100m) 1000.-
Kõik mikromeetrid tulevad koos karbiga.

Võib küsida ka muid mõõteriistu, freese, puure, materjali jne...

Eero
5067349
Kergelt kaldu teemavälise postituse poole - ega by any chance pole pakkuda süüteküünalde kontrollstendi. Margi võin nädalavahetusel järgi vaadata. Vene toode, liivaga puhastus ja surve all sädemekontroll?
peeterpaul Kirjutas:Kergelt kaldu teemavälise postituse poole - ega by any chance pole pakkuda süüteküünalde kontrollstendi. Margi võin nädalavahetusel järgi vaadata. Vene toode, liivaga puhastus ja surve all sädemekontroll?

Kui sa minult seda küsid siis seda pakkuda pole kahjuks...
ehk on pakkuda silindrite kompressiooni mõõtmise riistapuud?
olaviv Kirjutas:ehk on pakkuda silindrite kompressiooni mõõtmise riistapuud?

Ka seda pole pakkuda, autoteemalisi spetsiaalvigureid pole, üldiseid mõõteriistu pigem...
Ehk on kellegil pakkuda silindrite kompressiooni mõõtmise riistapuud diiselmootorile? Huvi pakuks ka pihustite kontrollstend. Soovitavalt vene päritolu, vene masinate jaoks.
To Kamee1 helista 55978913 ja küsi
Lehti: 1 2