automoto.ee foorumid

Täisversioon: kuidas teha 2101-le koopa laiendeid(karpe) selliseid kadilisi?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
no mõtlesin et eksperimenteerin veidike. olen vaadanud netist pilte ja igasuguseid leiutisi ent ei tea knowhowd saan aru et tehaxe plekist vist ja kinnitatakse siis neetidega ja vahele äkki silikoni aga täpselt ei tea siis loodangi, et äkki keegi oskab aidata.
Vormid+klaasriie+vaigud näiteks.
kui sa pead silmas neid klassikalisi kandilisi mis on vene rallikatel küljes siis need on plastikust ja kinnitatakse koopaäärde neetidega, vahele pannakse kummitihend. neid sa peaks ikka otsimise peale leidma ka.
kui aga hakkad ise vormima siis on sul erinevaid võimalusi, oleneb millest sa neid tahad, kas metallist või plastist. metallist tegemist ma ei soovitaks, liiga palju jamamist ja seda kandilist kuju saavutad on pea võimatu, aga sa võid ka teha mingisugused ümarama vormiga siis käib metall küll, materjaliks pakuks mina õhukese alumiiniumi.
kui võtad kasutusele aga vaigu ja klaasriide siis on sul vaja kõigepealt vormi et saavutada 4 ühesugust detaili. vormi tegemiseks võid näiteks kasutada mingisugust montaasivahtu (penoflex, makroflex jne) lased umbes sellise kuju välja nagu sul vaja, lõikad selle ilusaks ja täpseks, siis pahteldad ja võtad selle pealt vormi vaiguga ja edasine on juba lihtsam teema.
muidugi kui õnnestub leida üks originall siis võta sealt pealt vorm. Smile
noo see juba läheb aga millist vaha peaks kasutama? ja kuidas selle klaasriidega see asi käib ja kust neid saada olex?
Ma arvan, et mõistlik on oma soov edastada Ladaklubi foorumisse...teadaolevalt liigub praegu juba ka valmis koopa/karbilaiendeid Lada-dele.

Asp
kõigepealt pead sa kandma detailile millelt võtad vormi vaha, siis kandma kuivanud vaha peale musta aine mille nime ma ei mäleta enam, see kuivab ära ja moodustub sinu detaili välispind, sinna peale läheb siis edasi vaik.
klaasriide ja vaiguga käib asi nii et sa plätserdad pintsliga vaiku, mille sa pead segama kõvendiga (soovitus ära liiga suurt kogust korraga sega see kivistub päris nobe ja sa ei pruugi jõuda ära kasutada) klaasriide tükkide peale. kasuta nii suurt tükki kui ühe koha peale saad panna, sa pead riide panema nurkadest algul kinni ja siis liikuma vaiku lisades üle kogu pinna. esimese või esimeste kihtide panekul soovitan väga korralikult panna seda sest õhumullid võivad jääda ja hiljem on väga nigel järgmist kihti peale panna ning jääb siis see koht ka nõrgem.
seda kõike tuleb teha soojas kuna kivistub vaik kiiremini ja paremini, samas peaks ruum ka olema ventileeritav (ja kasuta respiraatorit) kuna päris kähku see asi hakkab tervisele mõjuma, ning loomulikult ka riided mis pärast valmimist saad ära visata.
pärast kuivamist lõikad ära üleulatuvad ääred ja puupulki kasutades murrad vaikselt äärest sisse ja kangutad mõistusega kuni detail välja hüppabSmile

ma siiski soovitan siin lõpus veel et kui leiad siis osta valmis asjad ja tee neid natuke ümber kui vaja, see isetegemine on paras ...
ka see nimetatud must aine mitte grafiit pole?