automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vajan IZ-56 käigukasti joonist!
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Metslane

Kas saaks keegi aidata leida käigukasti täpset joonist, kus oleks ära näidatud, kuhu miski läheb?
Võta ette siduripoolne karteripool ja aseta käigukasti sisu sinna sisse. Kõige suurem hammasratas käib vedavale võllile (mis tuleb sidurist) kõige alla. Kahvlivõllid pane kõrvale, need käivad siis kui hammasrattad, kahvlid juba paigas. Samuti pole oluline hammasratas, mille võllile käib esimene vedav ketiratas. See läheb peale koos käigukastikaanega (ära unusta seibi vahele panna).

Ongi kõik. käigukasti valesti kokkupanemine on suhteliselt keeruline(Iseasi on tema reguleerimisega). Võta seda kui lahendamata ristsõna - paned ise kokku saad ka targemaks.

Metslane

Ristsõna lahendatud,kast on koos ja isegi funktsioneerib! Väljas külmaga on selline tegevus suht ebamugav, aga sõidumõnu on seda väärt!
Selle seibi kohta mis käib nn. kolmanda võlli ja käigukasti kaane vahele-->
kunagi suvel läks käigukasti kahvel pooleks(vend murdis käsikäigukangi), ennem seda puudus teine käik. Tegin siis enda arust kõik korda. Kui 20km sõidetud siis oli nn 3. võll käigukasti kaane sisse ennast niipalju söönud et kahhas \"üle laskma\" ennast neljanda käiguga. Panin siis sinna ühe seibi juurde ja kast kokku... asi tundus jälle korras. Sain 50-100 km sõita ja tekkis sama viga, pole nüüd kül käimakasti lahti võtnud, aga arvan et sama viga(teised käigut töötavad ilusti).
Miks nn.3. võll tahab kaane seest välja tulla??

Vabandus Metslasele, et tema teemas enda küsimuse esitasin.

Metslane

Selles seibi asjas tekkisid nüüd endal ka kahtlused. Mina ei näinud seal kaane pool mitte ühtegi sellist asja, mis võiks seibi nime kanda. Vedavat ketiratast liigutades on tunda küll oma paari millimeetrist pikilõtku, aga kast vähemalt momendil töötab, kuigi neljas käik läheb teatud nippi kasutades sisse. Kuna enne ei olnud peale esimest käiku midagi, siis see on isegi hea tulemus. Seda kas ta nüüd ilma seibita kasti kaant sööma hakkab, ja mis see kurvem stsenaarium seibi puudumisel olla võiks, tahaks Isand Paugu käest küsida?