automoto.ee foorumid

Täisversioon: Tihendid kereplekkide vahel.
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Polt

Selline küsimus:Kui enda pobit lahti võtsin, olid mitmel pool kereplekkide vahel sellised laiad ja õhukesed tihendiribad,nii tagatiiva ja kere vahel kui ka esiosa plekikeste vahel.Kas see esineb ka teistel pobidel ja kust seljuhul seda tihendit hankida oleks võimalik.A ja veel ,see rant ,mis jääb näha värvitakse seega lihtsalt üle või.Kui seda tihendit nt tagatiiva ja kere vahele ei pane ,siis peab vahe pahtliga kinni panema,sest mul isiklikult tiivad küll 100% sirged pole-andke nõu.

Kui ei oska, siis küsi targematelt nõu.

Tim Thomson

Mina kavatsen oma pobi tiivad külge panna ikka nii, et neid hiljem vajaduse korral ka maha võtta saab. Pahtliga vahe kinni pannes ja hiljem nt. vigastatud tiiba vahetades tuleb teha suur hulk lolli tööd, et nimetatud koht jälle ilusaks saada.

Samuti ei kavatse ma sedasama raibestunud tihendit enam tagasi panna, seega kui kellelgi on jagada infot, millega seda asendada, siis mina olen ka suur kõrv. Tänapäeval tihendatakse paljusid asju muidugi silikooniga ja hiljem on antud kohta ka võrdlemisi lihtne lahti võtta, kuid ma ei ole kindel, kui kena selline tulemus jääks. Siis oleks vist vaja peale mingi viisakas iluliist leida, neid on muidugi ka igasuguseid poes saada. Selline aretamine vist taandub juba aretaja enda maitsele.
Ma ei tea kuidas konkreetselt pobedal on, aga vana volgal on jutu järgi sama tihend tiibade vahel. Tegu profiiltihendiga, mis jäeti värvimata. Päris oluline asi korrektse välimuse jaoks, sellie eriline ümarvalts on ääres. Vanasti müüdi kenades pappkarpides, pobeda ja moskvits 401 pilt peal. Sügisel nägin seda Tagadi laadal. Eks kevadel võib restaureerijate päeval leida ehk, sama üritus-uus nimi.
Kas mitte sarnast tihendit kasutati ka veoautodel (GAZ 52/53) esitiibade vahel?
Seda \"valtsiga\" tihendit on kahte sorti - jäigem ja pehmem. Esimest liigub poodides ja turgudel piisavalt ja sobib hästi Volgale, Uaz-ile ja teistele Gaz-idele, paraku mitte Pobedale. Pobile läheb vaja sama kujuga pehmemat tihendit, mis painduks hästi tiiva kumerustega.
Nimetatud tihendit on toodetud kahest materjalist: kummist (igas suunas hästi painutatav ja ei jää \"lokkima\") ja plastist (külma käes jäik ja raskemini vormitav). Plasttihendit tootis \"Orto\" ja seda vahel vanatehnikalaatadel ikka liigub-ma sain kunagi suure rulli näiteks Lätist.
Aga originaalne tiiva tihend Pobedale või mistahes 50-date aastate MZMA-dele, gazidele saab minu tagasihoidliku arvamise järgi olla ikka ainult kummist tihend. (Kummitihendit kasutati viimati üleilmsele plastiajastule vaatamata näiteks UAZ \"kozliku\" juures).
Nii et kui originaali poole püüelda tasuks otsida ikka seda UAZ juures kasutatud tihendiprofiili.
Veel olen lugenud internetist Vene autotaastajate soovitusi õmmelda selline tihend nahast kasutades \"valtsi\" tegemiseks nahapoolte vahele pandud plastnööri-pidi üsna ilus jääma.
Nahast varianti olen isegi näinud kuid pigem eelistan kasvõi jäika tihendit. See on võimalik paika panna ka pobeda tagatiivale väikeseid sisselõikeid laiale osale tehes. Välimus jääb väga hea ja töö saab tehtud paari tunniga. Eelkõnelejate mainitud kummist tihend on mulle silma jäänud vaid täielikult originaalsete säilinud isendite juures. Seda eraldi ja uuena leida ei ole mul õnnestunud.
Tihendi ära jätmine ja pahtli/silikooniga täitmine on suhteliselt mõttetu. Seda tihendit on saada päris palju. Alustades eelnevalt mainitud laatadega ja lõpetades volga poe ja kuulutuste panemisega. Probleemi ei tohiks olla. Endalgi seda koju päris mitu lisameetrit kogutud.
Selle tihendi välja jääv osa peab kindlasti olema ilma värvita st et must. Must triip kere ja poritiiva vahel määratleb ilusamini auto kuju ja olemuse.

Polt

äitäh, et seletasite.Ega keegi ei oska öelda kas neist kummagist (kumm, plasttihend) mõni Tallinna Volga poes ka müügil on või olnud.Ega muid poe taolisi kauplusi, kus sellist kraami võiks olla ei olegi.
Polt Kirjutas:äitäh, et seletasite.Ega keegi ei oska öelda kas neist kummagist (kumm, plasttihend) mõni Tallinna Volga poes ka müügil on või olnud.Ega muid poe taolisi kauplusi, kus sellist kraami võiks olla ei olegi.

Mina soovitan oodata Sul 1. maid. Mitte Töörahva Solidaarsuse Päeva pärast, vaid Kurtna laada... sorry..., restauraatorite päeva pärast.

Usun,et sealt leiad Orto tehtu.