automoto.ee foorumid

Täisversioon: projekt TÕUKEVÕRR
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

siim14

Hakan ehitama tõukevõrri(tõukeratta raamile võrri mootorBig Grin)
ning oleks vaja raami,aga äkki saab seda ka ise teha????? Ja kas se idee on ülde teostatav?
Mina olen kahte näinud. Ühega proovisin sõita ka jõgevatrehvil aga ei suutnud eriti. See mis jõgeval aastaid tagasi oli, sellel oli mootor kahe ratta vahel.

Edu tegemisel!

kx080g

See tõukevõrr võiks muidu väga huvitav välja tulla. Ette peaks panema aga mingi suurema ratta, näiteks mini mopi ratta, muidu võib kruusal sõites ja kuskile auku sattudes halvasti minna.Big Grin Ja see plate kus jalgu hoitakse, peaks laiem olema, et saaks mõlemat jalga peal hoida. Aga jah keegi võiks selle projekti küll ette võtta.

Muide, ega sellest Jõgevatreffi tõukekast pilte pole?
Endal oli kavatsus rula moodi sõiduk selle mootoriga teha. Pööraks esimesed rattad, taga oleks üks käru ratas, millel kettülekanne mootorile. Pöörataks siis plate kallutamisega ja gaas oleks trossipidi peos - pigistada kokku.

kx080g

See ikka julm ehitis, eriti esiratas. Sellisega tahaks küll sõita proovida, huvitav kuda minek on. Aga mis mootor sellel huvitav peal on?
See pildil olev \"tõukekas\" kulges Jõgeva TREV-il minu ees, sõidukiirseks oli 60-70 km/h,ehitadud on see rannas sõitmiseks, aga kujutan ette, et see käitub viisakalt ka metsas, kõvemal lumel ja rääkimata kruusateest.Autor on pärit Narvast.Selle masina eest annaksin auhinnaks 2 X 3 konti ja tahaks ka ise teist proovida.Kui keegi juhtub selle masina leiutajat tundma, siis tervitaga minu poolt.
kx080g Kirjutas:See tõukevõrr võiks muidu väga huvitav välja tulla. Ette peaks panema aga mingi suurema ratta, näiteks mini mopi ratta, muidu võib kruusal sõites ja kuskile auku sattudes halvasti minna.Big Grin Ja see plate kus jalgu hoitakse, peaks laiem olema, et saaks mõlemat jalga peal hoida. Aga jah keegi võiks selle projekti küll ette võtta.

Muide, ega sellest Jõgevatreffi tõukekast pilte pole?
Kus juures minul on õnnestunud lõhkuda oma võrril esimene valuvelg, mis oli valmistatud plastikust!!!Big Grin Krt siiamaani teeb nalja et sellise velje sinna alla sain. Sõita sain kuskil nädala kui kui ühel pimedal suve- või oli see sügisõhtul õnnestus see puruks sõita. Sõitsime mööda kruusateed ja äkki käis raks ja esiots hakkas viskama, algul sõitsin rahulikult edasi, jõudsime asfalt teele ja hakkas juba metsikult viskama. Jätsin mootori seisma ja kättpidi sai seda uuritud kuna oli kottpime. selgus et täitsa katki veei ei ole aga üks suur pragu on küll sees. Mis siis ikka, uuesti käima ja sõit jätkus u.500m siis enam ei suutnud, hakkasin kartma et kui see tükk küljest tuleb ja rehv velje pealt kaob siis olen näoli asfaldil. Kõndisime rahulikult 1km veel ja hommikul selgus et asi polnudki nii hull kui käega tundes õhtul.
Jänestele oli vaja tuua värsket rohtu, sugulane liikus miniga ja mina mässisin enda purunenud veljele ja rehvi ümber kõvasti traati, sõita oli kokku umbes 1,5km. Traat mis sai lollipeaga valitud oli aluminium ja see teatavasti pehme ja kõik suudavat ette kujtada mida teeb 700m(üks ots) sõitu sellele. Kohale jõudes olid juba 3/4 traatidest kadunud. Sugulane vehkis juba uljalt vikatiga rohtu niita kui mina esiratta kallal mõtteid mõlgutasin.
Hakkame tagasi sõitma ja saime sõita paarsada meetrit kui mootor välja sureb, uputamine ka mingit erilist tulemust ei anna ja tagasi viis tee juba jala, võrr käekõrval. Ehk oli isegi hea et ei sõitnud sest traate ju praktiliselt enam alles ei olnudki.
braueri või kloostrimetsa motopoes oli kunagi võrrimootoriga tõukeratas myygilWink sellel lingil mingi lääne mootoriga, mõne firma poolt toodetud masin: http://www.osta.ee/index.php?fuseaction=...&id=271494
Tjah selliseid asju on tehtud ja tehakse siiani.Küll mitte võrri mootoriga ja maastikul sõitmiseks ta ka päris hästi ei sobi.

http://www.goped.com/

ressu

Tõesti peab ütlema et päris huvitavad need.Eriti see jõgevatreffi oma on eriti kobe.

maxter_d

ma ise tunnen vendasi kellel tõukeratta raamile mootor peale on aretaud ikka suhteliselt püss nende poe tõukekatele tee pikkapuuga ära kuna peal on võimsad 2taktilised mootorid max speed kegevennaga võib saavutada pea68 km/h seda siis kui tuul ei ole wastu.. õige varsti peaksid nad ka pildid ülesslaskma...Toungue
See pilt mis siin jõgeva trehvist toodud on on päris huvitav. Aga see pole see tõukeratas millest mina rääkisin.

See tõukeratas mida seal aastaid tagasi kohtasin oli tehtud võimalikult väike. Pensiini paak oli ka paigutatud juhtrauda kinnihoidva toru sisse. Või siis tegelikult toru oligi paagiks.

Selle monstrumiga (mis on pildil) võib tõesti 50-60 km/h sõita aga selle väiksega maksimaalselt 20-30 km/h.

siim14

Ma tahaksin ehitada sellisele raamile, nagu need vene aegsed suuremad tõukekad on. Kas kellelgi seisab äkki kusgil mõni raam?