automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mootori (välis)pesu
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Vaja oma igapäevasõidukil mootorit tiba kõbida ning enne seda tuleks selle külge kogunenud kõnts kuidagimoodi eemaldada. Mida siinsed asjatundjad arvavad mootori välispesust? Igasugu vastakaid arvamusi selle kohta silma/kõrva jäänud...
Mootoripesuvahendiga sussutamine ja kaltsuga nühkimine ei kuulu just mu lemmiktegevuste hulka (survepesurit vms ei evi)...
Ma olen kasutanud Liquid Moly universaalset pihustatavat toodet. Pärast on vaja ainult suruõhku, et lahti tulnud mustus eemaldada... suruõhk aitab niisama ka ehk ilma abivahenditeta.

Mainitud toodet ei olnud soovitatav plastmassile ja muudele taolistele pindadele lasta. Metallist pinnad sai vähese vaevaga puhtas...
Mina vedasin tühjaks tehtud ploki ja kõik seal sees olnud jupid kodusesse vannituppa, kus ma neid Ajaxi ja Fairy kaasabil nühkisin. Eeliseks on kindlasti soe vesi ja ruum, ka on kodukeemia üldiselt odav, aga vannitoa sisustusega peab ettevaatlik olema. Dushikabiini põranda kaitseks kasutasin Koduextrast ostetud vannitoamatti kui kõige odavamat lahendust, õnneks ei tekkinud probleeme ka raske ploki uksest sisse manööverdamisega.

Pärast veel korralik kuivatus, WD40-ga üle (et roostet ei tuleks) ja kogu kraam tolmu ja mustuse kaitseks toidukile sisse. Väga ilus jäi.
Uh-oh... Oma esimest postitust praegu üle lugedes paistab, et minu sõnade seadmise oskus vedas mind taas kord alt...
Ehk siis tahtsin küsida inimeste arvamust mootori välispesu kui teenuse kohta, mida vähemalt osad autopesulad pakuvad (ja hind ei tundu eriti kirves).

Seda ma teada ei taha, mis minuga siis tehtaks, kui ma vannituppa autojuppe tassima hakkaks...

lauri_L

mul isa käis ka mootorit pesemas ja pärast käima minnes ei töödanud kaks silindrit kuuest.Siis kodus surveõhuga ja küünlajuhtmete jne kuivatamisega hakkas lõpuks käima.Aga pese ise ja ära sinna süüte süsteemile väga vett pritsi vaid sinna ikka kust õline ja must.
Sai ära proovitud - kapotialuse sai üsna puhtaks ja pärast ka probleeme polnud.

Nimeta

Kuigi lahendus ilmselt juba leitud, soovitaks omaltpooltki head riistapuud igasuguste asjade puhastamiseks! Nimelt saab poest osta püssi, mille kopsikusse igasuguseid vedelikke võib valada.
Ise kasutan reeglina bensiini, vahel ka mootoripuhastusvahendit. Kuna tegelen kartidega, siis seal on see riist igati tänulik asi.
Proovisin Ford Ka mootorit puhastada - õnnestus hästi, pärast kuivatasin õhupüssiga veel kõik ära.
Pilt ka püssist, kui keegi ei tea juhuslikult: http://www.zone.ee/s90f/puss.jpg?2 (punane kopsikuga siis Toungue )