automoto.ee foorumid

Täisversioon: IZ- Jupiter 3 surveaste
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Andres

Minul on siis valmimisel üks jupiter-3 tüüpi mootorratas. Sellega seoses tekkis küsimus, et... põhimõtteliselt on see masin ette nähtud töötama 76 bensiiniga, aga kuna praegu seda niikuinii kusagilt võtta pole, kas oleks õigustatud surveastme tõstmine 9-lt 10-le? Mida väntmehhanism sellest arvata võiks?
Kui aus olla siis ei soovita, kui tahad selle mootoriga rohkem sõita.
95 on igati korralik bensiin suvalisele kahetaktilisele vene mootorile. mina kasutan seda oma iz56-s kuhu on ettenähtud oktaan 66.
Kui sa oma jupiteri korralike ja tihedate juppidega kokku laod ning kasutad pikki küünlaid, peaks surveaste täiesti piisav olema.
Ja kui tahad rohkem võimsust, osta lääne mootorratas.
Kui tal surveaste juba 9 on, siis ta vist ikka ei ole ette nähtud bensiinile oktaanarvuga 76. Nii kõrge surveastmega peaks 76 juba detoneerima hakkama...

Margus

On kogemus pikkade küünaldega sõidust,tahmab vindiosa ära ja mahakeerates keerab vindi kaanes maha.Eriti ei soovitaks.

Andres

A. Palu piiblist võib lugeda, et jupiter-3 surveaste on 8,7...9 ja kasutatav bensiin 72 või 76, mis tundub mulle endale ka imelik, sest selliste surveastmete juures kasutatakse tavaliselt tõesti juba kõrgema oktaaniga bensiini.
Kuna mul on täiesti uutest juppidest (väntvõllid, kolvid, rõngad, silindrid) kokkulaotud mootor, siis pole vähimatki tahtmist teha mootori vastupidavust vähendavaid ümberehitusi. Samas on ju nii, et liiga kõrge oktaaniga bensiin kipub kolbe üles sulatama.... Ehk oleks kasulik muuta hoopis eelsüütenurka?
Ainukesed vene (tänavasõidu)isendid, mille kolbide sulamisest mina kuulnud olen, on planeta spordid. ja seda ka siis, kui omanik paaki järjekindlalt 98 bensiini kallas arvates, et see oktaan ongi sinna ettenähtud.