automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: lada valuveljed
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
terevisi!
olex vaja oma vaz-ile valuvelgi aga kuna (originaal)valuvelgi on raske hankida siis, millised valukad alla lähevad 2101-le.
no muidugi kui kellegil on pakkuda joox taolisi velgi siis olex kindlasti huvitatud.
ja teine kysimus selline, et kuidas tuleb vaz-ile kylge yhendada tahhomeeter siis tuleb sealt välja 4 juhet pruun, sinine, punane, ja valge- kuhu need yhendama peab.
ja kolmas kysimus :originaalis on mul 2101 71 aasta oma ent sellel vahetati kere 88 aasta ja on kyljes tagurpidikäigu tuli taga. ent minuteada selleaasta 01-dedel ei olnudki tagurpidikäigu tuld ent kereks on nyyd 011 või 013 kere(ei oska kindlaks teha ja paberite peal ka kirjas pole) ja kardan et äkki tuleb jama arkis selle tulega sest ei oska juhet ka vedada kust-kuhu.muidugi huvitav on see, kuidas oli eelmisel omanikul arkist vaba tee uxest sildiga exit?
tänud etteSmileSmile
Minul on ka 71. aasta auto, puuduvad nii tagurdus- numbri- kui ohutuled, aga kuna kõik see on vastava aastakäigu mudelil lisa- mitte põhivarustuses, siis ülevaatusega probleeme polnud.

Kandekerega auto on üldiselt see, mis on ta kere, seega kui kere on 88. aasta oma, siis on ka auto 88. aasta oma ja kehtivad tänapäevased nõuded.
Vazi poldiring on 4×98 mm ja samasugune kinnitus on ka osadel Lancia, Alfa Romeol ja Fiati mudelitel (ei tea, miks küll...). Keskavade ja offseti koha pealt igaks juhuks sõna ei võta.
Tahhoka osas on mälusoppides uduselt säilinud selline info – punane juhe +12 V, valge on taustavalgustuse ots, pruun läheb jagaja külge ja sinine on seega miinus. Aga uuri usaldusväärsematest allikatest...Rolleyes
Tagurpidikäigutulega on põhimõtteliselt 2 teed: paned toimima (sest kõik mis küljes, peab ülevaatusel ka toimima) või koristad ära ja asendad näiteks helkuriga (sest nii vanal mudelil sellist tuld olema ei pea).
Üldiselt peavad ülevaatusel kõik küljesoleva tuled põlema ja kui kerenumbrid klapivad, siis on kõik ok.

Originaal valuvelgi pole aga 01-l kunagi olnud. On kooperaatorite poolt tehtud ja sõjatehastes valatud.

Asp


samuti peaks sobima honda ja VW veljed
Viimastega on see asi, et need on poldijaotusega 4x100 - lähevad alla küll, aga all püsimine pole garanteeritud.

Kuigi pole kuulda olnud, et kellelgi oleks 4x100 ratas Lada alt ära tulnud, on tegemist siiski sellise asjaga, et kui ei tea täpselt, mida teed, siis hoia parem eemale. Elatakse üksainus kord.

siagahl

tõnn Kirjutas:samuti peaks sobima honda ja VW veljed


Omal kerisin kunaghi VW Golfile(auguvahe 4x100) alla veljed auguvahega 4x98....poldid ikka tuli jõuga sisse keerata.
Ja pärast olid trummlitel keermed maas....
Enam ma sellist nalja ei tee ja ei soovita ka teistel teha.
ma panin VW derby`le sigulli rattad alla, midagi ei pidanud jõuga väänama.

alts20

miks te mehed internetti ei kasuta http://www.hot.ee/spidomeeter/fitment.html#OPEL
poleks ju vaja siin midagi ise välja hakata mõtlema ja pikalt juurdlema vaadake tabelist mis läheb

ja kui keegi tahab 4x98 valuvelgi siis võin aidata nii uutega kui ka kasutatutega aga kuna saadavus on vähene siis võib hinnaklass olla mõnele soolane aga kui huvi on andke teada