automoto.ee foorumid

Täisversioon: Ümberregistreerimine ja ülevaatus
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Kas saab autot ümber registreerida ilma ülevaatuseta? Ja kas autot tahetakse näha?
Nimelt siis järg. nädal plaanis hankida VW golf 2 1,6d 84\'a

tänud
.Ümber vormistamiseks pole vaja ei kindlustust ega ülevaatust aga sel juhul on vajalik liiklusvahendi näitamine.Kui autol on KEHTIV ülevaatus siis ei taheta näha.
Kui autol on KEHTIV ülevaatus siis ei taheta näha.

_________
see eelpool mainitud fakt ei ole päris õige.Nimelt on ARK-s kasutusel paralleelselt kaks registrit, või kui päris täpne olla ,siis isegi kolm erinevat versiooni.Kui auto on selles kõige uuemas registris ja kõik andmed on passis olemas ja on ka kehtiv ülevaatus , siis ARK võib auto ettenäitamist mitte nõuda, kui aga on tegu vanemat tüüpi passiga, siis ei aita kehtivast ülevaatusest, tuleb ikkagi autot näidata.Sama kehtib siis ,kui on tegu ükskõik millise ümberehituse vormistamisega, (ka. värvi muutus).Lisaks sellele võib ARK alati kahtluse korral nõuda auto ettenäitamist.
Igaks juhuks mainin, et see \"näitamine\" ja vormistamine ei pea toimuma üheaegselt, minul säästis see hulga vaeva ja logistikat, et kõigepealt näitasin auto ette, sain paberi, ja mõned päevad hiljem läksin ostu vormistama.

Ja näidata võib ka seal, kus sõiduk parasjagu asub, inspektori kohale kutsumine maksab 250kr. Ma ei tea ainult, kas selle sees on ka transport või tuleb teda ise sõidutada, arvatavasti siiski viimane variant.
kui auto passis on tüübikood kirjas, siis ei pea autot näitama!
unicman Kirjutas:kui auto passis on tüübikood kirjas, siis ei pea autot näitama!
Kui see vaid nii lihtne oleks, mis siis viga oleks...
Tüübikoodist üksi tõesti ei piisa
inspektori onu käis minulgi külas ja tuli täitsa oma autoga ja lahkus kah sellega. teed ülekande 250 krooni, kontonumbri ja viite numbri leiad arki koduleheküljelt. selgituseks kirjutad et inspektori kohale kutsumine ning soovitatav oli ka auto number panna. ei tohi unustada lasta pangas koopiale ehtne tempel peale panna. selle kollase lehe annad inspektorile kodus, inspektor vaatab numbrid üle ja kirjutab tehnilisse passi oma allkirja. siis lähed mingipäev arki oma muude paberitega ja asi korras.
Templi asemel võib teha ülekande netipangas ja saata neile mailiga panga poolt digiallkirjastatud kinnituse. Kui nad seda ei aktsepteeri, tuleb neile meelde tuletada, et Eesti Vabariigi seadused kehtivad ka nende kohta.
Templite ja kollaste lehtede aeg on möödas, nüüd on ARK-l ligipääs pangaülekannetele, lased ise printeriga makselehe välja ja näitad ARK-i ette.

Aga kas nii võib teha, kui autu on üle värvitud ja ilma ülevaatuseta, et sõidad ARKi, vormistad uued paberid(värvivahetus) ja siis sealt kohe ülevaatuspunkti?
250 kr niisama tuulde loopida ka nagu ei tahaks.


Jesper Kirjutas:Templi asemel võib teha ülekande netipangas ja saata neile mailiga panga poolt digiallkirjastatud kinnituse. Kui nad seda ei aktsepteeri, tuleb neile meelde tuletada, et Eesti Vabariigi seadused kehtivad ka nende kohta.
Sõita võib aga vahele jääda ei või.! 250le võib 0 juurde tulla.Maksma pead ikka värvi vahet. ja ümber reg. eest.
Aga kuidas siis on ,kui auto omanik elab kaugemal? Endal selline juhus - omanik elab Saaremaal, ise elan Keilas. Ostu-müügi leping on olemas. Tahaks enda nimele registreerid, samas auto ei liigu hetkel.
kas mitte ise välja prinditud ülekandelehga ei pindand kah kontorist läbi minema ja siis nad väljastavad selle alusel sulle oma lehe templitega? aastake tagasi pelgalt enda pritimisest ei aidanud veel aga tõesti kui su info paika peab siis tore et eesti vabariik ja ark arenevad.
Siis lased ark\'i vennal kylla tulla ...see maksab ! Ei mäleta palju.

vootele Kirjutas:Aga kuidas siis on ,kui auto omanik elab kaugemal? Endal selline juhus - omanik elab Saaremaal, ise elan Keilas. Ostu-müügi leping on olemas. Tahaks enda nimele registreerid, samas auto ei liigu hetkel.
Aga palju ülevaatuseta sõitmise eest trahvi saab? Eeldusel et kindlustus on olemas ja kõik muu nagu enam-vähem korras.

janosh

Mul ka taoline mure. Omanik elab kaugel, aga masina tõin ära:
http://pcr.mikare.net/pcr/gallery/G041001/IMGP0286.jpg

On see õige, et omanikuvahetuse registreerimiseks, ei pea omanik
isiklikult kohal olema (ei taha tüüdata nii palju) ja mis selleks tegema
peab?: http://www.ark.ee/atp/index.html?id=414.
Ehk oskab keegi aidata, kellel on taolisi kogemusi. Ise olen ARK\'i
toimingutes täielik võhik Sad


Kui ma ostsin auto, mis oli Viljandis, aga omanik teises Eesti otsas, siis tegin nii:
printisin ostu-müügi lepingu ( http://www.ark.ee/atp/dokumendid/leping.pdf ),
täitsin ära, saatsin posti teel omanikule, ta pani allkirja ala ja saatis tagasi, siis läksin ARki ja sai probleemideta ümber vormistada.
Hõljuk Kirjutas:Kui ma ostsin auto, mis oli Viljandis, aga omanik teises Eesti otsas, siis tegin nii:
printisin ostu-müügi lepingu ( http://www.ark.ee/atp/dokumendid/leping.pdf ),
täitsin ära, saatsin posti teel omanikule, ta pani allkirja ala ja saatis tagasi, siis läksin ARki ja sai probleemideta ümber vormistada.

...nii jah, juhul kui a)teh. pass või üks selle pooltest ei ole puudu b)sõiduk ei ole ühisvara(soetatud omaniku abielu ajal)
Sellistel juhtudel tahetakse omanikku või ka tema abikaasat näha.
Pluss muud ülalloetletud asjad - ülevaatuseta auto ja vana tüüpi teh passide korral vajalik ka sõiduki ettenäitamine.
ma olen paar korda nii ostnud, et omanik läheb talle sobival ajal ARKsse , vormistab seal ostumüügilepingu kuhu paneb peale oma allkirja, kaasomaniku allkirja , siis paberid minu kätte, mina lähen autoga või rattaga ark sse näitan ette ja vormistan enda nimele. Kindlustuse saab teha eelmise omaniku nimel tema koefitsentidega, aga peale ümbervormistust tuleb 5 päeva jooksul enda nimele ümber vormistada. Kindlustuse soovitan kindlasti ära teha kui ARKsse minek, üV ehk annab ära rääkida et äsja ostsin ja lähen/tulen
Ümber registreerida saab ka nii,et omanik kirjutab ostjale volituse,miilega siis ostja läheb ARKi ja teeb vajalikud toimingud.Paar aastat tagasi osteti isa töökohta (asub Haapsalus) üks traktor Põlvamaalt.Siis sai traktor treileril ära tuua,müüja kirjutas volituse ja pani paberitega kaasa ning pärast sai Haapsalu ARKis probleemideta läbi.
Lehti: 1 2