automoto.ee foorumid

Täisversioon: Vene vanatehnika autentseid fotosid
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Sattusid kätte mõned vanad fotod, mida keegi võib-olla tahaks vaadata.

Esmalt ühe 51 \"potsu\" tagavaade. Kuulsin, et keegi tahab sellise taastada ja suvisel sajandisõidul osaleda. Siit pildilt saab potentsiaalne taastaja aimu tulede numbrimärgi jm paigutuse kohta. Numbrimärk on autol muide 56-23 ESG (E on \"tagurpidi\")

[Pilt: 51_potsu.jpg]
Teiseks ühe presentkattega kastiga ZIS-150 (164 ta ometi ei ole?) külgvaade. Kes tahab oma kasti küljele teha kollase numbrimärgi teisaldatava kirje, saab siit snitti kirja suuruse, paigutuse jm osas.

Nimelt oli kollase numbnrimärgi ajastul Vene veoautodel tava teha teisaldatav kirje mitte tagaluugile, nagu hiljem, vaid külgluukidele. Eriti 1950tel.

[Pilt: zis_150.jpg]
Kolmandaks, GAZ-69 üsna hea kvaliteediga esivaade
[Pilt: gaz_69.jpg]
Neljandaks - üks teehöövel kruusateel oma tööd tegemas. Arvatavasti 1950te lõpp või 60te algus. Liikuri mark teadmata, kui keegi identifitseerib, oleks abiks (Paide tehase oma?).

[Pilt: hoovel.jpg]
Krt. esimese hooga mõtlesin ,et Paide tehase V-10 ,kuid kui oma pildikogu lahti lõin ,selgus ,et detailides on olulisi lahkuminekuid. Höövli tuvastamist raskendab ka see ,et näha on ainult esiots. Ei ,V-10-ga ei ole siin tegemist.
Aga muidu ennast ka huvitaks.
Otsisin selle ammuse Valdo postituse üles, kuna just praegusel momendil turgatas pähe mõte, et pildil võib tegu olla Paide tehases toodetud, GAZ-51 agregaatidel põhineva ja väidetavalt juba kolmeteljelise höövliga E-6-3, ehkki ma täpselt ei tea, kuidas E-6-3 välja näeb. Seda arvamust süvendab ka asjaolu, et kabiin tundub oma n.ö. üldiselt kontseptsioonilt sarnanevat Paide tehase hilisema diiselmootoriga höövli V-10 omaga, ehkki on sellest kitsam. Ka tundub, et võib-olla on kasutatud isegi GAZ-51 velgedel rattaid. Igatahes see on minu oletus, mida ei tasu võtta kindla tõe pähe.
Üks vana ZIS 154 v. 155 Kiltsi raudteejaamas (ligikaudset aega ei tea)
http://img84.imageshack.us/my.php?image=vanabusstv7.jpg
http://img151.imageshack.us/my.php?image...ss2hk9.jpg
andris Kirjutas:Üks vana ZIS 154 v. 155 Kiltsi raudteejaamas (ligikaudset aega ei tea)
http://img84.imageshack.us/my.php?image=vanabusstv7.jpg
http://img151.imageshack.us/my.php?image...ss2hk9.jpg

See on 155 ikkagi, 154 oli linnaliinibuss.
valdo Kirjutas:Neljandaks - üks teehöövel kruusateel oma tööd tegemas. Arvatavasti 1950te lõpp või 60te algus. Liikuri mark teadmata, kui keegi identifitseerib, oleks abiks (Paide tehase oma?).

[Pilt: hoovel.jpg]
Suure tõenäosusega on pildil jah Paide tehases toodetud, veoauto GAZ-51 agregaatidel põhinev höövel E-6-3. Panen paar pilti, millel on kindlalt E-6-3. Pildid on pärit Eesti Maanteemuuseumi arhiivist. Muuseumi arhivaarile hr. Rain Rikasele suur tänu abi eest höövli identifitseerimisel ja piltide saatmise eest!

[Pilt: f21087yw7.th.jpg] [Pilt: f3089gx9.th.jpg]

Ausalt öeldes, ega mina ka varem täpselt ei teadnud, milline E-6-3 välja näeb...