automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kroomimistööde kohta infot vajakka
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

rnx69

Tere!

Probleem siis järgmine: on vana Jawa (250 aastast 1964, mudel 559), mille originaalkujul taastamise ümber juba paar aastat mõte on keerelnud. Tsikkel seisab algosadena töötoas, enamik juppe on värvist vabanenud ning haljad, probleemiks on aga kroomitud vidinad. Muude juppide kroomi taastamise variantide kohta olen isegi paarist kohast infot leidnud, aga problemaatilisim detail on paak. Konditsioon on sellel tegelikult suht hea, kroom on eemaldatud ning suuremad mõlgid-kriimud hõbejoodisega täidetud. Küljed on ka enam-vähem poleeritud ning vasetamiseks valmis. Probleemiks on aga see, et kust ka uurinud pole on paagi külgede kroomimise jutuga mind pikalt saadetud. Mingist juppideks lõikamisest ning hilisemast kokku keevitamisest ei tahaks ka kuulda.

Ehk on kellelgi häid soovitusi, kuhu probleemiga pöörduda võiks?
Paak tuleb ju üleni ära kroomida, mitte ainult küljed.
Kloostrimetsa motopoe poole tasuks pöörduda.

rnx69

Tehaseviimistluses on konkreetne paak ainult külgedelt kroomitud, servades on ca 1-2 cm kroomi värvi alla jäänud...
Jawa paakide kroomimisele on spetsialiseerunud Märt Karu 56684440, ainuke viga on see, et töö võtab kaua aega. Enamus tellimusi tuleb talle Soomest Jawasakki klubist ja kui nemad seal juba rahule on jäänud ja oma tsiklite eest auhindu saanud, siis peaks ilmselt olema tegu õigete töövõtetega.
[quote=stretch]
Paak tuleb ju üleni ära kroomida, mitte ainult küljed.

Tegelikult ei pea paaki üleni kroomima:
50-date aastate erialakirjanduse andmel kaetakse kroomimist mittevajavad pinnad atsetoonis lahustatud tselluloidi võõbaga. Atsetoon aurub ja asemele jääb tselluloidivaap.
Nüüd on kindlasti täiuslikumad võõbad välja töötatud.
võit \"Hobi klubist\" kah vaadata, seal on kah natuke selle kohta kirja pandud.
Paak lahti ja mõlgid välja! Lihvid ja poleerid,lihvid ja poleerid!

info 51 990078