automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: lada valuveljed
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
küsimus siis selline, et kas vaz 2101-le lähevad alla 15\" valuveljed ja kuis siis milline ta välja näeb:oleks soov siis pilte näha.
Oh... miks Sa seda teha tahad?

Lada eelis on hea läbivus maastikul (kõrge kliirens jms), mis eeldab kõrge profiiliga rehve. Madala profiiliga rehvid ei ole ebatasasel teel (kruusateel, roobasteel, maastikul) mugavad sõita ning suuremad konarused võivad hävitada velgi. Ja \"kõksu\" saanud valuvelje taastamine on väga aeganõudev/kallis.

Mina panin oma 111-le alla 14\" valuveljed (sain pruugituna ja väga odavalt) ning talveks neile 14\" laiad (185) naastrehvid (sain need jälle veidi pruugituna ja väga soodsa hinnaga). Muud pole hullu, aga täielikult väljakeeratuna nühib esirehvi nurk logariserva ning järsul pidurdamisel käib esirehv ka veidi vastu logarit. Sama vastukäimise jama oli taga, kuid sinna panin vedrustuse kõrgendusseeria, siis kadus see jama ära.

Nii et dilemma - madala profiiliga rehvi välistavad Maarjamaa teeolud (ja Lada eelis halbadel teedel) ning rehviläbimõõdu summaarset suurendamist välistab rattakoobaste geomeetria. Nii et - seetõttu soovitan ikka Ladale enam-vähem algse läbimõõdu ja laiusega asju alla. Äärmisel juhul 14\", kuid 15\" on selgelt liiast.

(Praegune läbisõit minu 111-l 221 tuh km, soetatud uuena.)
selke. aga ega siis pole teda kust oleks võimalik saada selliseid korralikke valu velgi sest jah 14\" tolli on äärmiselt vähe saada aga 15\" võib leida küllaga.auguvahega 4x98
2101-le ei taha 15\"velg enam alla mahtuda.Poritiiva äär(kaar)
on liiga väike.2105-07-me äär on natuke suurem ja sinna ta mahub.Aga ka ainult ilma logariteta.Meil Jõgeval ühe kummi -
töökoja mehaanikul on 05-e all 15\"valud.Sai oma 01-le ka
naljapärast proovitud kuid mis ei mahu see ei mahu.
Muuseas sobimine oli nagu sea selga sadul.
Isegi 13\" raske saada odavalt, korralike kodarvelgi. Olen kuulutanud, kuid ei midagi (börsis), 14\" kunagi pakuti, kuid loll olin ning ei jooksnud kohe järgi.

15\" on paljudel jah saada kuid need ei sobi. LAda välimuse rikub ära.
VW,audi,siks...
osad need veljed ju ühtivad minu aru saamise koha peal.
mu isa golf2 oli taga vahepeal siksi velje.
ja mul olid ka olemas mingid audi-golf2 ühised valuveljed.. 14tolli vist (ei mäleta täpselt)
hangi mingid sellised ja pane alla=P
arst666 Kirjutas:VW,audi,siks...
osad need veljed ju ühtivad minu aru saamise koha peal.
mu isa golf2 oli taga vahepeal siksi velje.
ja mul olid ka olemas mingid audi-golf2 ühised valuveljed.. 14tolli vist (ei mäleta täpselt)
hangi mingid sellised ja pane alla=P

Võimalk tegelt lood nii. Paljudel saksa autodel on veljed millel on auguvahe 4*100 ning sisemine augu suurus oli vist 54mm. M colt,lancer, golf ja paljud teised.
Ladal on aga auguvahed 4*98 ning siseauk on 57mm. Seega sa võid ju toppida kõigile lada velgi alla, kuid tegelt on su velg poltide otsas kinni, sisu ei hoia üldse. Olen palju kohanu inimesi, kes ei saa aru, miks neil autodel poldid on pooleks murdund.
RK
unimüts Kirjutas:Võimalk tegelt lood nii. Paljudel saksa autodel on veljed millel on auguvahe 4*100 ning sisemine augu suurus oli vist 54mm. M colt,lancer, golf ja paljud teised.

Golfil on 57 mm.
Ladale mahub ka 16\" velg alla kui madal rehv panna.Poldijaotustest annab ülevaate tabel:
http://lauren.kosei.ee/pcd-tabel.html