automoto.ee foorumid

Täisversioon: Roomikmasin Eestimaal
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2
Nädalavahetusel kohtasin Lõuna-Eestis suuremõõtmelist roomikmasinat, sellist, mis on mõeldud Venemaa avaruste (tundra) vallutamiseks. Sellistest on siin ka varem juttu olnud, aga ei leidnud üles. Masin ise aga oli tõesti suur ja kiirel pilgul kompleksne, isegi roostet ei paistnud oluliselt olevat. Taga olid propellerid, mis kinnitavad tema ujumisvõimet ja ees vaike kabiin, mille taga ilmselt kast. Kahju, et kiire oli ja ei olnud mahti lähemalt uurida. Võibolla on see konkreetne masin kellelegi tuttav ja oskab rohkemat rääkida. Minu enda jaoks oli sellise kohtamine siinmail tõsine üllatus, vaevalt et neid siin rohkem on?!
PTS ?
Hm, tundub, et ma olen midagi sellist näinud, Lõunas ma mõtlen. Oli selline suur mölakas, vist kollast värvi. Kandejõudu pidavat olema niipalju, et suudab Maz vedada oma kastis.
Antud isend oli mattroheline ja vist mitte rasketehnika vedamiseks, sest puudus nö allakeeratav porte. Ta oli aga nii kõrge, et ei mina tea, kas oligi kabiinist taga pool üldse kast, või hoopis kinnine veoruum. Kahju, et dig.fotokat ei oma, muidu organiseeriks siia mõne pildi kah. Muidu aga - milleks Eestis üldse sellist mölakat vaja on? Kahju, et ma enam ei suuda üles leida seda kohta kus nendest juba juttu oli, veel olid mõned lingid üleval tehaste kohta, kus neid toodetakse.
Pane mulle privasse asukoht. Lähen teen nädalavahetusel pildid Smile
tundub, et tegemist sama masinaga mis brc müügis.
http://www.brc.ee/movable/index.brc?lang...0762=31569
Yhest sarnasest masinast oli juttu ka paari aasta taguses TM-is.
See oli vähe teine masin. sellel oli tagant kastiose kinnine ja seda kasutati yhes turismitalus \"lõbusõitude tegemiseks\".
kui kellelgi on soovi võin täpsemalt järele vaadata kus masin asub.
Lagedil sõjamuuseumis seisab kah üks Smile
Minu poolt nähtu on tõesti sarnane BRC-s seisvale, kuid puudus puldankatus ja ka katust toetavad tugikaared. Samuti ei jäänud silma, et kasti ? tagumine osa avatav oleks olnud. Aga muidu vahva sõiduk. Täna aga nägin Tallinnas Viimsis teist vahvat sõidukit, sedakorda ilmselt militaarset kaatrit, millel maismaal transportimiseks statsionaarsed jalgadel vedrustatud rattad all (keres vastavad süvendid, et saaks vees sõitmisel rattad nö alt ära keerata). Asi ise seisab [censored] kohas ja on üsna trööstitu välimusega. See nüüd läks küll sellest teemast välja, aga loodan, et ei leia liiga suurt kriitikat.
Kuigi ei satu just eriti tihti tallinnasse ja pole seal ka teab mis palju ringi käinud, olen ma selle masina kah ära näinud. Seisab teine suht nähtaval kohal. Tänava nime ei oska küll öelda. Teist samasugust näinud kusagil Tartu maakonnas.
on ka teisi roomikmasinaid, juhuslikult täna avastasin, et saaremaal- kuressaare lennuväljal on neid isegi, töin pildi ka väilja, ei tea mis mark, aga lint allSmile
[Pilt: IMG_3590.jpg]
Seal vimatitoodud pildil peaks olema Rootsi armee juurtega Volvo BV202 kuskilt 60-te lõpust-70-te algusest.Nende järglane on bussi meenutava kerega Hägglunds BV206,mida leidub ka Eesti armees (näha oli see nt viimasel Motorexil).
Kuressaare lennuväljal seisis kindlasti ka huvitav kollase topeltkabiiniga URAL- veomasin.
Sellest on mul olemas mõned pildid, paraku pole kuhugi üles riputada, erilist tähelepanu vääris URAL-i stangel ilutsenud plekist ovaalne riigitunnus SUSmile
Kas keegi on näinud Kaitseliidu Lääne maleva kasutuses olevat diiselmootoriga roomiktransportööri?
Olen ise sel korra sõitnud, piltidel GAZ roomikuga võrreldes on suurem ning diiselmootoriga (väidetavalt tankimootor)
Mõistagi kasutatakse masinat vaid üritustel mis toimuvad teedeta maastikul, kohale veetakse alati kollase Kirovetsi taga treileril...
Lauri Laanoja Kirjutas:Kuressaare lennuväljal seisis kindlasti ka huvitav kollase topeltkabiiniga URAL- veomasin.
Sellest on mul olemas mõned pildid, paraku pole kuhugi üles riputada, erilist tähelepanu vääris URAL-i stangel ilutsenud plekist ovaalne riigitunnus SUSmile
jah see Ural seisab veel siiani seal , aga minu mäletamis mööda on see kraz, võin ka eksida
AIR numbriga maastiku-Kraz on toimetatud endise Kuressaare II Keskkooli juurde, lennuväljal on ikkagi URAL. Seal kooli juures on veel paar huvitavat masinat (paar vana maastiku-ZILi, heas korras KAMAZ).
OT: AIR numbriga maastiku-Kraz mis on toimetatud endise Kuressaare II Keskkooli juurde on ostetud Tallinna Lennuväljalt minu mäeltamistmööda ligi 40000 krooni eest. Omal jõul tuli Kuressaarde ära.

Lisaks lennuvälja masinatele on saaremaal meie valdustes ka selline lintidega masin:
http://www.carrating.org/car.php?2380
Rõõmus üllatus - tuleb siis välja, et selliseid eriotstarbelisi roomikmasinaid polegi Maarjamaal nii väga vähe Smile
huvitav kus selline roomik masin seisab ka ?
to Wäintz: millist sa nendest loetletutest siis mõtled? Kui tunned huvi selle vastu, millisega ma teema algatasin, siis selle kohta võin privada!
Lehti: 1 2