automoto.ee foorumid

Täisversioon: Opel Astra 1.4i \'93
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Niisiis probleem järgmine:

Algul auto ostes probleemi ei olnud,pool aastat sõitis väga hästi ja ühtlaselt.Nüüd aga on viimasel ajal hakanud mootor välja surema.Mõned nädalad tagasi suri kohapeal töödates lihtsalt välja ja siis läks uuesti käima.Üks hommik hakkasime kooli minema ja läks ka kenasti käima ja pool minutit käis ja järsku suri välja,aga siis enam käima ei läinud.Sama on ka praegu, alguses pika \"käiamise\" peale läheb ja siis natuke aega töötab korralikult ja sureb välja ning käima enam ei lähe.Küünlad vaatasin üle, märjad nad eriti nagu ei ole.Bensiini filtri (mis asub põhja all) vahetasime ka ära, mõtlesime et äkki aitab,aga ikka sama jama.

Kas kellelgi on nõuandeid/soovitusi?

Suured Tänud!
Eks probleem ole kas süütes või kütuses. Mul äial juhtus mõnda aega tagasi analoogne lugu (küll Passatiga), et alguses ei käivitunud mõnikord ja siis ühel hommikul oli kõik, ketra palju tahes, käima ei lähe. Viga avaldus just eriti niiskete ilmadega. Seega võimaliku lahenduse juurde -

Kui käivitumine on seotud ilmaga, siis suure tõenäosusega asi süütes. Niiskus poeb ligi ja ongi power kadunud. Säde võib isegi olemas olla, aga on nõrk ja käivitumiseks ebapiisav. Äial aga oli asi süütepoolis, mille korpuses oli mikropragu ja käivitamisel nö peksis üle. Seekord läks vea avastamine isegi lihtsalt - tema käivitas ja mina viskasin pilgu kapoti alla, et mis toimub? Süütepoolil \"jooksis\" säde üle korpuse. Sai poest uus süütepool hangitud ja asi töötas jälle. Sellist lihtsat kontrolli on mõistlik hämaras teostada, üks käivitab ja teine vaatab, egas kuskil säde \"jookse\".

Järgmiseks - kontrollida üle kõrgepingejuhtmete ühendused, piibud - kas need on terved, kuivad. Pealt võiks ära võtta jagaja kaane ja selle seest puhastada. Ka jagaja kaanes võib mikropragu olla, kuid siis hakkab auto tavaliselt \"paukuma\", st säde jookseb valesse silindrisse.

Küünaldes vaevalt asi on - ei usu et need kõik korraga otsad annavad. Küünalde ebatõhus töö peaks avalduma pigem ebaühtlases mootori töös. Ise pole küll rakendanud, kuid üldiselt on olemas lihtne moodus süütesüsteemi kontrollimiseks (kas säde üldse on?), st keerad küünla maha, torkad piibu tagasi otsa ja alumise otsa toetad vastu plokki. Teine keerab siis hetkeks süüdet ja näedki, kas säde on, või ei. Kui sädet pole, on asi süütes, kui säde on, probleem kütusesüsteemis.

Kui viga kütusesüsteemis, siis .... jah. sellest võiks keegi teine rääkida. Mul need teadmised niikuinii pinnapealsed.

Aga loodame, et viga pole suur!

Edu!

Suured tänud!
Katsetan selle küünalde värgi ära,eile üksi tegutsesin ei saanud vaadata kas säde on.Ise ma kahtlustasin ka süütepooli,eks ma vaatan ta üle ja ka juhtmed kontrollisin üle ja lasin niiskuse eemaldajat sisse.

Kas keegi oskab kütusesüsteemist ka natukene rääkida?
Sai igasuguseid nippe proovitud kuid ei aidanud miski.
Pidime pöörduma autoteeninduse poole,
nädal aega oli uuringutel ja otsit viga mis põhjustas välja suremist ja enam käivitumast.
Lõpuks saadi viga teada ja selleks tuleb terve jagaja ära vahetada,
mis paraku maksab uuena mitmeid tuhandeid kroone.
Niisiis, äkki kellegil oleks pakkuda Opel Astrale jagajat,
võib olla kasutatud kui peab olema
töökorras.

feelix

Mine diagnostikasse Opeli esindusse
feelix Kirjutas:Mine diagnostikasse Opeli esindusse

Pole erilist mõtet, kuna viga on ju teada.
Jagaja sees on mingi pisikene jublakas (loe:süütes üks tähtis osa) ja osadel uuematel ja teisttüüpi mootoritle pidi see vahetatav osa olema, kui paraku meie Opelil ei ole see pisikene osa vahetatav ja selleks tuleb vahetada terve jagaja.

Jagaja pealne kood ka siis järgmine:
0237521024 Bosch koodiks nimetatakse.


tegu pritsungiga?

tsiklivend Kirjutas:tegu pritsungiga?

Jah,monopritsung.
Sõbral olid kadettil samad sümptomid, ta pani uue jagaja ja asi korras.

Kuid asja juurde, kas lammutustest oled otsind?Lammutustes on suht laialdaselt astra juppe.Mina olen sealt saanud vajalikud jupid
tsiklivend Kirjutas:Sõbral olid kadettil samad sümptomid, ta pani uue jagaja ja asi korras.

Kuid asja juurde, kas lammutustest oled otsind?Lammutustes on suht laialdaselt astra juppe.Mina olen sealt saanud vajalikud jupid

Jah,just lammutustest otsingi.
Leidin ühest Rootsi omast ja Eestis Opeli Klubi foorumis ( www.opelclub.ee/forum )
pakuti ka, eks vaatab mis saab.

Aga kellel on midagi võib pakkuda!!!

TOM167

Oled kindel,et asi ei või olla jagaja rootoris kui see ära koolab juhtub pahatihti sedapsi,et niiske ilmaga annab läbi aga muidu sureb.kontrolli rootori takistust kui olemas ok viga terves jagajas.Pole asju mida pole võimalik ära teha.
TOM167 Kirjutas:Oled kindel,et asi ei või olla jagaja rootoris kui see ära koolab juhtub pahatihti sedapsi,et niiske ilmaga annab läbi aga muidu sureb.kontrolli rootori takistust kui olemas ok viga terves jagajas.Pole asju mida pole võimalik ära teha.

Kahjuks,oli jagaja viga ikkagi.Tõime Rootsist uue (loe:lammutusest) ja töötab väga hästi-pole mingeid probleeme.

Teema lukku!