automoto.ee foorumid

Täisversioon: K: 17 mm võlliterase jupp?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Tere!

Ega kellelgi kolihunnikus ei vedele juhuslikult 17 mm läbimõõduga võlliterast 60-70 cm pikkune jupp? Oleks väga vaja ühe asja tegemiseks...
Kas oskad täpsustada, mida pead silmas võlliterase all?
Tavaline teras on Stal3, kas oskad selle terase marki nimetada?
Seoses sooviga lasta valmistada uus ZIM käigukasti vedav võll (ja paar-kolm tagavaravõlli) olen tasapisi kirjanduse põhjal selgitanud mis marki ja millise töötlusega terast erinevates autosõlmedes vaja läheb. Seda juhuks, kui treialid peaksid kavatsema mulle \"hambasse puhuda\" ja kasutama kehvemat marki terast.
Ühesõnaga, võin vaadata millist marki terast konkreetse detaili jaoks vajad kui midagi auto jaoks kavandad. Kui aga muud mõtted siis ...Aastaid tagasi tundsin papit, kes väga korrektselt valmistas Nõukogude ajal väga aktuaalseid autoratta ärandamisvastaseid polte e sekretkasid. Tema treis oma tooted kõik armatuuriterasest ja ajas selle suure läbimõõduga juppe lausa tikutulega taga. Pidas armatuuriterast salapoltide valmistamiseks kõige sobivamaks materjaliks. Ehk on sest vihjest abi.
Armatuuriteras peaks olema minu andmetel samuti Stal3, parandage mind kui eksin.
Võllidel minuteada kasutatakse tsementeerimist (spetsiaalne tehnoloogia, mis suurendab kõvadust) tugevust vajavatel kohtadel, nt laagripesad jne, tavaline teras on ülejäänud läbimõõdu osas piisavate parameetritega.
gaz 53 veovõll peaks ehk sobima, kahjuks pakkuda pole.
Teema võtab ilmet! Armatuuriterast valmistati vist laias skaalas, marki peaks iseloomustama terase pinnal olev muster? osa armatuuri küllaltki korralik materjal. Stallidega kipub juba hätta jääma, lääne margid tikuvad peale. kas veovõll võiks olla pooltelg? see vintske materjal aga treialid ei taha seda sugugi treida, võibolla praegu mingi paarituhandese jaapani teraga ehk. Läbimõõtu ka ju palju poolteljel . Kas Valdol valmis puhast mõõtu 17mm vaja, kalibreeritud materjali 17mm? kahtlane mõõt, ei võtnud algul seda muret tõsiselt, võin tööjuurest vaadata.
Pakun Lada käigukasti võlle emexihinna eest.
käigukasti võllid küll 60-70 cm pikad ei ole.
Aga poolteljed pole vist nii kõvad kui käigukasti võllid? Ja kas kord juba töödeldud(tsementeeritud) võll üldse sobib omadustelt (treimiseks)?
Mõned mosse poolteljed peaks kusagil vedelema, aga mõõta saan alles homme, kas annab 17mm ja 60cm välja. Karta on, et jääb alla 15mm.
näit gaz 51 käigukasti võlli teras on stal 40X, tsementeeritud 0,7-1,1 mm sügavuseni, karastatud tugevuseni Rc=56kuni 63. Nende remondil küll kasutatakse teatud tööpindade remondimõõtu treimist.
Selline jupp tuleb lihtsalt jämedamast treida, materjali saab valida vastavalt sellele mis omadusi vaja vaja.
olemas selline tükk: mingi pooltelg (tõenäoliselt mosse), pikkus 60 cm, läbimõõt 2cm ühes otsas ja 2,5 teises. Kui sobib, siis edasi privas.