automoto.ee foorumid

Täisversioon: kuidas mõlki välja saada?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Ei tea kuidas sellist suurt mõlki välja saada? Pahtlit läheks liiga palju arvtavasti...Sellist võimsat kompressorit ka pole...
Igasugused targad ideed on teretulnud.
mõlgi pilt
poritiivas sain lohu välja auto õhulohvi kasutades.lohv sisse ja pumpad täis.vahest siingi abiks.
Üks variant on jah surve sisse lüüa aga see võib paagi mõnest teisest kohast jälle punni ajada. ma soovitaksin minna oskaja keevitaja juurde, kes keevitab mõlgi kohale mingi asja külge ning siis lihtsalt tõmbad mõlgi välja. paari katsega peaks enamvähem välja saama. hiljem lihvid keevitusjäljed maha ja pahteldad väiksemad mõlgid.
Hmm. Delta paak pole küll selline asi minuarust millekallal seda vaeva näha. lihtsam on osta uus paak.
mõnda tuttavat plekkseppa ei ole? tal kindlasti spott olemas, millega lihtne mõlki välja tõmmata!
ma arvan et plekksepa leiaks küll, aga mis asi on spott? ise ma muidu ei usu eriti sellesse keevitamisse ja siis tõmbamisse, kardan et siis tõmbab hoopis ära. aga kui midagi muud üle ei jää siis peab nii tegema. ise mõtlesin täna, et kui lasta sinna mingi sellise plaat keevitada, ja siis juba pahtliga viimistleda ja natuke käiata seal...?
sain selle probleemi lahendatud sõraga seest pool välja lüües, sellele tasandile, et nüüd saab pahteldada.
minumeelest oli ilus mõlk
Mina sain oma izhi paagil mõlgid välja nii, et puurisin mõlgi keskkohta väikse augu vedasin sealt trossi läbi, võtsin korgi august välja ja sinna otsa panin siukse lapiku junni ja siis tuleb paak kuidagi kinnitada kuskile ja trossi otsa väga tugevasti tõmmata. Võib ka trossi otsa panna mingi jeblaka mida kõksida saab. Ülejäänud kumerused mis jäid sai siis pahtliga tehtud. Aga ega pahtlit pole jah mõtet väga palju toppida. Pärast, kus palju pandud sai, hakkab lahti tulema.

speeder

viska yx kärakas paakiWink
speeder Kirjutas:viska yx kärakas paakiWink

... et:

a) paremal juhul minetab paak algse vormi ja läheb selliseks kerasuguseks ümmarguseks?

b) halvemal juhul viid plõnndi lõhkiläinud paagi Kuusakoski või hakkad rakendama meeletuid jõupingutusi plekiräbalate paagikujuliseks esemeks kokku tagasi keevitamiseks?
kõige halvema varjandi jätsid välja!Nimelt: juhtub mõni kild hästi lendama ja lappitakse teda haiglas kokku!peale seda ei taha vist paaki tükk aega näha!
kalev60 Kirjutas:kõige halvema varjandi jätsid välja!Nimelt: juhtub mõni kild hästi lendama ja lappitakse teda haiglas kokku!peale seda ei taha vist paaki tükk aega näha!

Ma eeldasin, et tuli viiakse paaki ikka väga pika toki otsas! Ega need killud väga kaugele ka ei lenda...
kas see kaua mõlk on olnud raskendab selle välja saamist?
kalev60 Kirjutas:kas see kaua mõlk on olnud raskendab selle välja saamist?

Osaliselt. Kereplekil on alati mingi karastus ning mida kauem mõlk sees on olnud, seda rohkem muutuvad elastsed deformatsioonid plastseteks.

Maakeeles - see jõud, mis püüab plekki algsesse kujusse tagasi tirida, kaob sealt seest tasapisi ära. Umbes nii, nagu Eestis oodati \"valget laeva\" kusagil 1950ndate lõpuni, siis kaotati tasapisi lootus Smile

Seepärast on mõistlik võimaluse korral väikesed mõlgid võimalikult kiiresti (tundidega) välja pressida.
ma mõtlesin kah midagi taolist, aga täitsa kindel ei olnud
kõige lihtsam - lähed kuhugi kus tehakse keretöid autodele.. hästi paludes spottiga tõmbavad välja .. võtab aega mõni minut kui teeb keegi kes on ennem teinud