automoto.ee foorumid

Täisversioon: Mis bena deltale
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

R1X

oleks vaja teada kui palju see õli ja bena vahekord on deltal.

Mis bens mis õli jne.

oleneb õlist 1:25 - 1:50 õlipudeli peal peaks õige vahekord kirjas olema, kui ei siis loe oma masina manuaali !

bensiin 80, 91, võib ka 95 : erilist vahet ei ole, vaata mida kätte saad

R1X

see pole säilinud
siis pane \"tunde järgi\" 5 liitri bensiini(vähese oktaanarvu) kohta paar \"lonksu\" õli

iz3

ega see sis nii raske kah ole- deltale sobib väga hästi 80, 95 ainult uuematele- segamine-5 liitrit bensiini ja sinna lased umbes 100 ml õli----mootorratta õli sobib perfektselt
Bensiinist mopeedidele on siin teemas väga palju räägitud!
Kasutame otsingut!!!

delta

emm...mul ka nagu esimene masin-delta,ja tahaks teada,kust kohast ma peaks seda bensiin 80 võtma,kui 95 ei lähe,kes sellist jura ajab mul mingi 80-nendate delta ja 95ga sõidab jumala hästi!
Deltad ja muud mopeedid sõidavad 95-ga väga hästi-kui masin on korras ja süüde paigas.
Kütuseks kasutage 95 oktaaniga bensiini. Alla selle kuumeneb delta liialt ning võib detoneerida. Õliks kasutage spetsiaalset seguõli. Müügil põhimõtteliselt igas tanklas. Üks odavamatest on addinoli Super MIX, kesklassi omad on igasugu spetsiaalsed sae seguõlid suure koormusega mootoritele ning loomulikult on võimalik osta ka castroli ülikvaliteetset võistlusmootorratastes kasutatavat seguõli (kastoorõli) hinnaga ~300EEK/l.
Delta puhul ei oma mingit tähtsust millist eelnimetatud õlidest te bensiini sisse segate, kuid isiklikult addinolist kallimat ma küll ei ostaks. Segu vahekord on vastavalt õlile ning on kirjas pudeli peal (unustage oma tehasemanuaal - tol ajal polnud spets. seguõli olemas).
Üldjuhul on soovitatav segu 1:50 , kvaliteetsemate (loe: kallimate) õlide puhul läheb see number kuni umbes 1:100-ni.
Kogu see pikk jutt ümberseletatult:
Osta 5 liitrit 95 bensiini ning kalla sinna sisse 100-120ml spetsiaalset kahetaktilise seguõli.
Ma panin deltale 98 (surve oli ka veits tõstetud) ja süüde sai varasemaks keeratud ning asi käis ilusti, ei olnud ülekuumenemisi ega midagi. Õlina kasutasin 25kr lahtisena müüdavad 2T õli ei tossanud üldse (külmalt õrnalt), proovisin ka seda Castroli sport õli mis maksis siis 265 eeku l ja ütleme nii, et külmastpeast käis paremini ja mootor muutus ka vähe äkilisemaks (põleb paremini/ei sega bensiini põlemist).
Aga kas võrrile sobiks ka Husqvarna mootorsae kahetakti õli?
rnkx Kirjutas:Aga kas võrrile sobiks ka Husqvarna mootorsae kahetakti õli?

loomulikult sobib.... tglt mõned kutid segavad võrrile igasugust saasta sisse, isegi vanaks läinud käigukasti õliBig Grin niiet sellise loogika juures on see husqvarna ideaalneWink
Vabandan, et OT aga sõidan oma 1960. aastast pärit Jawa Stadioniga 80- oktaanarvuga bensiiniga. Surveaste on 7,5:1 ja peale kolvirõngaste vahetust sõitnud ca. 800 km. Selle benaga kipub külmalt suitsema ja küünalt tahamatama. Süüde on paigas. Praegu panen õli 1: 30. Kas kõrgema oktaanarvuga bensiini võiks sisse valada (mõtlen siinkohal 92 või 95)?

Ette tänades
Mikk
no ma leian, et need masinad on nii vanad, et tol ajal polnudki 92 v 95, enda kogemus on 98 ja riga... ei mäleta täpselt aga punnvõrril oli algul 80 sees, krt asi oli ikka väga tuim, kui aga valasin sisse 95 siis oli asi teine kohe... lõpus sõitsin 95 -ga kogu aeg, pealegi ei tahma jms... ning proovitud on ka 98 Toungue natuke rohkem tleb KORRALIKKU õli panna ja käib see ka kui süüde on paigas, kuigi jah mootor läks 2x kiiremini kuumaks kui 95 -ga sõites normaalse seguga! Minu arvamus on see, et 95 kalla sisse igasse masinasse ja kärab küll, ainult peab korraliku segu tegema!
-matu- Kirjutas:
rnkx Kirjutas:Aga kas võrrile sobiks ka Husqvarna mootorsae kahetakti õli?

loomulikult sobib.... tglt mõned kutid segavad võrrile igasugust saasta sisse, isegi vanaks läinud käigukasti õliBig Grin niiet sellise loogika juures on see husqvarna ideaalneWink

Mind ei huvita see mis mõned kutid teevad! Nad võivad kasvõi oma võrrid õhku lasta, pole minu asi.

Mind huvitab ikka see, et kas see mootorile midagi halba ei tee ja kas tal on mingid head ja halvad omadused?

KUI SA EI TEA, SIIS ÄRA ÜLDSE HAKKA SELETAMA!!!

MÕNI KES VÄHEM TEAB, VÕIB ISEGI USKUMA JÄÄDA JA OMA MASINA TÄIELIKULT ÄRA RIKKUDA.