automoto.ee foorumid

Täisversioon: Autoraadio ja MP3 mängija ühendamine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Solenoid Kirjutas:Mul on ainult 2 kõlarit ees, makki pole aga katsun hankida mingi radio/kassettiga (panen selle juhtmega kasseti sisse ja juhtme külge mp3 lugeja).

Räägi lähemalt kuda see mp3 lugeja sinna makki läheb,,,mul kassetikas aga kasseti osa ei tööta
Volgamees Kirjutas:Räägi lähemalt kuda see mp3 lugeja sinna makki läheb,,,mul kassetikas aga kasseti osa ei tööta

Kui kasseti osa ei tööta, aga võimu osa töötab, siis on oluline, mis seal kasseti osas ei toimi. Kui ainult kasseti mehhaanika ei tööta(rihm katki, mootor kutu), siis on abiks selline asi nagu adapter-kassett http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=CLP-003
Kui aga ka kassetika eelvõimendi ka ei tööta, siis tuleks välise seadme ühendamiseks otsida välja maki lõppvõimendiosa sisend. Vanematel makkidel on see signaaliahel väga lihtne: eelvõimendi->hääletugevuse poteka äärmine klemm -> keskmine klemm -> lõppvõimendi sisend. Väline seade tuleb ühendada poteka äärmise klemmi peale (äärmine massi suhtes). Soovitavalt panna ka lüliti, mis ühendaks maki/raadio eelvõimendi poteka küljest lahti.
minu arust on see kasett päris äge aga ikkagist jah..m6tetu...kui k6va elektroonik oled v6id maki lahti keerata ja juhtmed ühendada tinutada maki helipea taha kaa.peaks töötamBig Grin
aga 150 kr seda plasmasi junni ja pool metrit juhet osta on röövimine.
ja kui makki pannes see kõva häält ei tee siis kasetti liigutades peaks heli isegi k6vemaks minema..mul endal oli siuke probleem
paar tikku sai nalja pärast vahele pandud ei kasett õiges asendis oleks.
arst666 Kirjutas:minu arust on see kasett päris äge aga ikkagist jah..m6tetu...kui k6va elektroonik oled v6id maki lahti keerata ja juhtmed ühendada tinutada maki helipea taha kaa.peaks töötamBig Grin
aga 150 kr seda plasmasi junni ja pool metrit juhet osta on röövimine.
ja kui makki pannes see kõva häält ei tee siis kasetti liigutades peaks heli isegi k6vemaks minema..mul endal oli siuke probleem
paar tikku sai nalja pärast vahele pandud ei kasett õiges asendis oleks.

Aga kas selle adapter kasettiga on ka nii, et kui panna MP3 pleier või tavaline CD pleier järgi kas heli on nagu CD-l või kasetil?
Pigem ikka nagu CD-l, aga siiski mitte päris sama hea.

FlammablE

Sai vahepeal sellega jännatud. Iseenesest on hea ja lihtne lahendus, kuid heli on vilets. Tasub katsetada pleieri puhul nii line outi kui kõrvaklapi väljundit ja mängida helitugevuse ja bass boostiga, et midagi normaalset kätte saada. Üldiselt on see maha visatud 150 eeq. Juhtmetega ühendades jääb parem heli. Ise loobusin üldse ja kuulasin raadiot, kui cd-maki jaoks raha ei ole.
No jah, kui makk on kehv siis ei aita miski. Korraliku maki puhul on see vahe marginaalne. Autos on enamasti nagunii nii kehv heli, et vahet pole.

Samas on olemas ka vidinad, mis tekitavad sisendi antenni kaudu, st muudavad sisendsignaali \"raadiojaamaks\" ja söödavad selle antenni kaudu raadiosse. Mitmed vanemad CD-boxid töötavad selle põhimõttega, ma kujutan ette et skeemi olemasolu korral pole vähegi elektroonikaga kokku puutunud inimesel selle vidina kokku tinutamine eriti keeruline.
adapter kasseti puhul tehakse sisuliselt sellist asja: pleierist tulev üsna tugev signaal 200-1000mV kantakse magnetiliselt üle helipeasse ja sealt võimendatakse 3mV jälle üles ca 100mV peale, et anda seda lõppvõimendi sisendisse. See mitmekordne muundamine ja võimendamine suurendab mürataset ja moonutusi.
Aga kasu on sellest niipalju, et inimesed ei pea võtma kätte tinutuskolbi ja ei saa sellega ennast ka ära kõrvetada Smile

Raadiosignaaliks muundamine on jah hea, siis ei teki mõistatamist, kuhu ja kuidas peaks juhtmeid ühendama ja säilivad kõik tavapärased juhtfunktsioonid maki paneelilt.

Ka iPodi mp3 mängijal peaks olema see saatjavärk sisse ehitatud.
Lisaks veel huvilistele, et vastavaid skeeme kaevake siit: http://www.epanorama.net/links/radio.html#fmtransmitter .

Ma elektroonikast eriti ei jaga, seega ei oska ühtegi esile tõsta, aga ehk mõni targem oskab.
Ise proovisin selle asja mp3 mängija autosse selle kaseti moodi asjandusega järgi. Lükkad kaseti sisse, paned juhtme otsa mp3 mängijasse ja mp3 mängija ja automaki lülitad sisse ja muudkui kuulad. See kaseti hääl on kuulda lugude vahel olevatel pausidel, kuid see pole ültse kõva vaid vaikne sahinamoodi hoopis. Lugudeajal pole seda ültse kuulda. A mis veel, muidu automaki paned põhja ja kõik aga kui automaki paned põhja ja veel mp3 kah põhja siis tuleb juba palju kõvem heli kui ainult siis kui automakk põhjas. Muidu päris hea süsteem on see. Varem oli nii kui tavalise kaseti sisse panid siis ühest kõllist tuli sahinat teisest kehva kvaliteediga muusikat aga nüüd mõlemast kõllist ja kvaliteet palju parem. Ise olen sellega rahulSmile.