automoto.ee foorumid

Täisversioon: Murdunud poldi kättesaamine
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Juhtus siis selline asi eile, et üks M12 polt suvatses krõks teha ja katki minna täpselt poldipea alt (defektiga polt? ise olen siiani ikka keerme juurest suutnud polt ära murda). Tavaliselt sellised asjad ikka välja puurinud ja augu keermepuuriga üle käinud, antud juhul ei tahaks seda aga hästi tegema hakata, sest eelnevalt tuleks sillatala ja sellega koos suht-koht kogu esisild alt ära võtta ja mootor toestada - teistmoodi ei mahuks seal tegema seda tööd lihtsalt Sad

Kui pädevad asjad need poes müüdavad murdunud poltide väljakeerajad on? Püüaks sinna poldisabasse augu puurida (seda peaks nibin-nabin teha ulatama) ja siis mingi sellise riistapuuga asja välja keerata (eelnevalt asja rohke MoS2 värgiga kostitades)?

p@üritas.stabikat.installida
Lase WD-40\'t ka vhele.
endalgi sama mure....aga murdunud bolt on magneesiumi sees Sad Seega ei kannata seda puurida ja pärast keermestada Sad
Kui keevitus käepärast siis saab ju muttri murdund poldile otsa keevitada ja peale maha jahtumist õnnestub tavaliselt polt välja keerata .Kui aga asi uuesti peaks murduma siis on kehvasti...
Magneesiumi kõrval ma eriti keevitusega ei tuuseldaks Wink

ints Kirjutas:Kui keevitus käepärast siis saab ju muttri murdund poldile otsa keevitada ja peale maha jahtumist õnnestub tavaliselt polt välja keerata .Kui aga asi uuesti peaks murduma siis on kehvasti...
Keevitamine suht keeruline - polt tala seest välja ei ulata. Alumiiniumi seest saab murdunud polte küll välja puurida (ise korduvalt plokikaante seest neid välja võtnud), ehk saab magneesiumi seest ikka ka.
Hangin omale ühe korraliku \"porgandi\" ja proovin sellega, eks annan siis teada, kuidas läks.
no see \"easy-out\" on kõva asi üldiselt (see vastupidi sammuga kooniline jurakas, mis puuritud auku sisse \"puuakse\"), väga levinud ka lennunduses, kus mõne hooldustaseme ja piisavalt suure lennuki juures poldi/kruvi kruttimist on oi oi kui palju. 12-sele peaks olema võimalik piisavalt tugev mutter (vahel on mõttekam ka mingi sanga moodi asjandus) keevitusega peale tsurada küll, seda muidugi juhul kui on seda ruumi teha. Kui proovid \"easy-oudiga\", siis see peab olema tõsiselt korralik toode, säästumarketi \"huvitavate kaupade keskriiuli\" omad ei mängi välja. Odav teras on kas pehme kusi või puhas rabe ise, kalli riista oma on õige vintskusega. puuri 6.5 ... 8 mm auk, mitte suurem. Lisaks VeeDeeSoorokitele soovitan pesuehtsat KokaKoolat (pole minu väljamõeldis, vana külaseppade nipp, toimib 60%), tõsijutt - sellel on võlujõud, peatingimus on, et saad luua mitmeks tunniks hermeetilise keskonna ja et kriisikolle istuks selle aja jooksul ninapidi kihiseva Coca sees (nt mingi kilepakett, mis otsast tihendatud käepäraste vahenditega ümber kriisikolde, paketis kihistavat cocat võib aegajalt ka uuendada). Peale seda kui minul õnnestus avada üks roosteklomp viimases hädas Cocaga juhenduste järgi proovides, ma seda enam eriti tihti ei joo - kõhukatlast hakkab kahju. Siis veel võib proovida jah mingit kuumutamise/jahutamise värki kui tulekahi ei ähvarda või muud lähedalasetsevate jublakate sulamise vms ohud, nt väikse gaasilambikesega. Kui õnnestub teha täpne sälk, ja on ruumi tegutseda, on ka korralik löökkruvikas tegija (paraku siiski ilmselt m12 on talle juba sutsu liiast)
ints Kirjutas:Kui aga asi uuesti peaks murduma siis on kehvasti...

Täpselt nii ka läks Cool
Stokkerist ostetud Made in Germany \"porgandi\" kättesaamiseks läks pool päeva ning komplekt minifreesi otsi (tavaline metallipuur ei teinud sellele midagi). Püüan millalgi pildi kah panna.

Edit: kirjavead
Stokker vist on natuke alt läinud nendega, igatahes minul läks ka Stokkeri oma lõpuks pooleks. Õnneks vähetähtsas kohas. Tööriistamarketi 95kr komplektis sisalduv samas tegi asja ära, olgugi et müüjad korrutasid umbes 50 korda et \"see pole profi, see pole profi\". Go figure.
Pakun,et tänapäeval firma nimi ei garanteeri enam! Mulgi mitu nimetut töörista funksivad paremini kui firma omad.Sageli on põhjus töörista materjalis, seega tasuks alati instrumenti hankides tutvuda toote materjali ja kaalu- jms. võrdlemisega.
See porgand on nii pisike vidin ju, mida sa seal võrdled. Kui puruks keerad, siis saad teada, kui tugev oli.
Isegi alumiin plokist on keevitusega teras polt kätte saadud.Mis asus sügavamal pinnast.Seda aitas mingi special elektrood.Nime ei mäleta.Kasvatati keevis august välja ja mutter otsa.
Polt käes Smile
Võtsin esisilla alt ära ning kolmandal katsel (oli teine üksjagu peenemaks roostetanud ja kui auku ka poldi tsentrisse täpselt ei saanud puuritud, siis kippus teine \"pudenema\") uue \"porgandiga\" nõustus asi lõpuks kere küljest eemalduma.
Siin on paar digikaklõpsu murdunud \"porgandist\".
Ja siin kurjajuur ise.

Ehk siis kokkuvõtteks võib öelda, et need murdunud poltide väljakeeramise vidinad on abiks küll, kui neid kasutada osata.

TOM167

Väike soovitus proovi see \"porgand\" kuidagi kindlalt sisse keerata,et peaks.siis osta ice 410 see on aine mis külmetab aga lase seda ainult poldile.külmudes tõmbub polt kokku ja on kergem keerata.olen ise proovinud toimib ja ükski polt pole sisse jäänd.

tarmo

Ise kasutan juba mõnda aega kõikvõimalike roostes poltide/mutrite lahti saamiseks gaasipõletit.
Siiani pole praktiliselt ükski polt ära murdunud pärast paarikümne sekundi kuni paariminutilist poldi/mutri kuumutamist gaasipõletiga.
Tulevad lahti nagu oleks tegemist uute detailidega.
Pika poldi korral on vahel tarvis mutrit mitu korda kuumutada, sest vahepeal jõuab keeramise käigus juba maha jahtuda...