automoto.ee foorumid

Täisversioon: IZ invaauto mootor
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

Nitro

Jõudu! Palun öelge, kas on mingit vahet Planeta mootoritel kuni Plan 4\'ni, just varuosade poolel. Asi selles, et ma sain ühe invakäru mootori ja ei tea mis Planeta mootor see on. Kuskil pole peal kirjas ka. Silinder on tal kandiline, seega IZ-56 ei tohiks olla, kuigi ega ma vene ratastest midagi eriti ei tea.
Mõni pilt ka igaksjuhuks: http://www.zone.ee/kes/web/Pic/k2ru/IMG_2789.jpg --- http://www.zone.ee/kes/web/Pic/k2ru/IMG_2793.jpg

Vabandan, kui selline teema juba olnud on. Otsisin aga ei leidnud küll.
sinna sobivad kõik IZ planeta jupid nagu käigukast/sidur/väntvõll/kolb jne.
ütleme siis nii, et sisu on planetadel sama, välimus erinev...
see on invakäru jaoks täiustatud 56\'e mootor(sundõhkjahutus,starter) ja peale on topitud Planeta 3 silinder(originaalis oli ikka 56 oma)
Miks sel mootoril silindripea põigiti peal on ?

Nitro

Raigo Kirjutas:Miks sel mootoril silindripea põigiti peal on ?

Sest seal käib jahutuskondel peal ja õhuvool on sellises suunas.
I.A Kirjutas:see on invakäru jaoks täiustatud 56\'e mootor(sundõhkjahutus,starter) ja peale on topitud Planeta 3 silinder(originaalis oli ikka 56 oma)

Siiski sobivad sellele planetade jupid ?

Nitro

Sai mootorit nädalavahetusel 15min näppida ja selgus, et kindlasti on vaja uut väntvõlli (kepsu laager läbi - keps loksub üles-alla). Kuna juba oma teadmatust vabandasin, siis küsiks, et kas sinna mõni planeta oma sobib ?

Ka uut kolbi on vaja, vanal mõra sees. Kaasa sain küll ühe kolvi, kuid see on vist kokku jooksnud (vaod peal küljel). Kui neid kolbe võrdlesin, siis ühel oli alumises osas see kaar (aken?) ühtlane aga teisel väikese nö. nurgaga. Kumba kolbi (tüübi poolest siis) tuleks kasutada ?
Nitro Kirjutas:Sai mootorit nädalavahetusel 15min näppida ja selgus, et kindlasti on vaja uut väntvõlli (kepsu laager läbi - keps loksub üles-alla). Kuna juba oma teadmatust vabandasin, siis küsiks, et kas sinna mõni planeta oma sobib ?

Loe kaasfoorumlase isandpauk\'i vastust (teine siin jutulõngas ehk #2) korralikult.

Nitro

valdo Kirjutas:Loe kaasfoorumlase isandpauk\'i vastust (teine siin jutulõngas ehk #2) korralikult.
Vabandan, ei pannud seda tähelegi. See on see algaja asi - õhin sees Toungue
Jõudsin siis oma aju piinates arvamusele, et kolb tuleks vaadata vastavalt silindrile (et aknad kanalitega kokku läheks).
tegelikult tehti invasõidukile uuemaid mootoreid ka, enamasti planeta 3 baasil.


I.A Kirjutas:see on invakäru jaoks täiustatud 56\'e mootor(sundõhkjahutus,starter) ja peale on topitud Planeta 3 silinder(originaalis oli ikka 56 oma)
Kui palju ja milles erinevad invaautol ja mootorrattal kasutatavad mootorid?

Kas auto mootorit saab kasutada ka mootorrattal?