automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kütusepaagi taastamisest
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Olemas üks kütusepaak (IZ56) , mis seest väga roostes on. Usun, et liivapritsi või haaveldamisega saab asja roostest puhtaks, aga siit minu küsimus: Oskate äkki öelda, mis tüüpi laki/värviga tuleks paagi sisepind katta, et roostetamine ei jätkuks. Eeldatavalt peaks see olema kütusekindel. Ja kust seda hankida?
Eestis eriti bensiinipaakide sisepindade katmise võimalusest midagi kuulnud pole. Saksas kasutasin selleks spetsiaalselt ettenähtud tooteid nagu \'Tanklack POR 15\' , \'Kreem Weiss\' või \'TAPOX\', mis on põhimõtteliselt bensiinikindlad lakid. Kõik nimetatud vahendid on küll suhteliselt kallid - kuskil 40-50 EUR/liiter, aga tihendavad paagi perfektselt ära ning peatavad edasise roostetamise paljudeks aastakümneteks. Eestis saadavuse kohta ei oska kahjuks midagi öelda.
damn...kindlasti on keegi veel peale minu sellise proble ees olnud. Vanu paake on ennemgi siinmail taastatud ning vaevalt nad seest roostetama on jäetud.
epovärv on ka ju bensiinikindel. seda saab odavamalt. paaki loksutati, paaki pandi pisikesi mutreid jms, et seest rooste jms värk lahti saada...