automoto.ee foorumid

Täisversioon: Citroen CX25 GTI ´84 + Pallas x2
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.
Lehti: 1 2 3 4 5
Jälle väike kekkamise kord.

Siin juba mõnda aega otsisin Volga asemele mingit igapäevaautot. Ja kogemata siis leidsin selle kuulutuse, kus müüdi teema põhjuseks olevat autot. salamisi olen sellest juba mitmeid aastaid unistanud..... Hind tundus väga meeldiv ja läksin kohe vaatama. Ja oligi meeldiv.

2.5R4, 100kW. Sissepritse. Valget värvi. Kere ongi kõige õnnetumas korras. Mõned roosteaugud ja muud sellised värvikahjustused ja kulunud ja üldse nii...
Tehnika on täitsa tip-top. Peab lihtsalt jälgima hakkama, et asi ära ei vajuks mul käest. Hüdraulika on korras, eelmine omanik pani tööle. Enne teda oli auto seisnud mitu aastat. Kõik vidinad, mis töötama peavad, töötavad ka.
Esimene mulje autost on, et ikka täielik Star Trek. Selline tunne, nagu oleks omale kosmoselaeva ostnud. esimest korda roolis olles ma ei julgenud midagi teha, selline tunne oli, nagu oleks esimest korda roolis.......

Mis veel rääkida....
Väga mugav auto on. Kõik neli akent ja katuseluuk käivad elektriga. Istmel istudes on tunne nagu oleks süles. Rool käib ropult kergelt, ülejuhitavus on see vist, mida ma seletada tegelt tahtsin. Mootor asub ka esisillast eespool. Käikude vahetamisega peab harjuma. Suht ebatäpselt liigub kang ja peab teadma kuhu lükata. Rahulikuks pean jääma, siis tuleb kõik ilusti välja.
Suunad käivad nupust, mitte kangist.
Tagaistujatel on oma päiksesirmid.


Väga huvitav oleks teada, et kui palju selliseid pille siin veel ringi liigub. tean, et üks on see hall, mille omanikul on ka see punane vanem Citikas. Didõkk vist oli härra nimi.
Ning Pärnu mnt-l peaaegu Petra pesutänava vastas seisab üks sinine ammust ajast. Soome numbritega vist. Rohkem ma ei teagi. Mitte just kõige levinum auto tundub olevat.

Soovin nüüd endale pikka meelt ja asju. tahan kallikest ilusti hoida. See \"tunne\" on jälle täiesti õige. Õigesse kohta sai raha paigutet.

Kõike head,

Chopper.

Edit: proovin täna ka pildid teha ilmarahvale rõõmuks ja vaatamiseks.
Nüüd meenuski veel, et aastatel ca ´99-´00 seisis üks tumeroheline isend pidevalt vanalinnas Vene tänaval Kloostri Aida läheduses. Umbes sellel ajal mul tekkiski huvi CXi vastu ja siis sai seal pidevalt seda vahtimas käidud.

Edit: type-o
Veel eelmine aasta seisis Jüris ühe kortermaja ees selline CX. Nüüdseks on see sealt kadunud,kuhu sai,ei tea,aga seisis seal pikemat aega.
Ootan suure huviga pilte, pole säärast masinat kunagi näinud.
http://www.carrating.org/car.php?7745
Selle omanikul ka Citroen DS.
Jah, see ongi see härra Didõkk, kellest mainisin. Vabandan, kui nime valesti kirjutasin, olen siiamaani niimoodi kuulnud seda.
Lastekodu tänaval ka analoogne vigur aegajalt seisab. Põhimõtteliselt on/oli antud liikur omaaja kohta tehnika ja mugavuse poolest 10 aastat ees.
Omaajal kui valesti parkimise eest rattaid lukustati, siis oli antud mudel ikka väga kõva sõna. Lased aga põhja vastu maad ja king enam auto alla ei lähe.
tuttava isal oli kunagi kaks tükki selliseid, üks vist isegi automaat?
seisid suviti aegajalt Haabneeme poe taga. mis nendest ja mu tuttavast saanud on ei tea...
kena.

aga minu päev läks korda, 5minutit tagasi liikus Sõles SEE Citroen DX
kahju, et nii kiirelt mööda sõitis Sad

sry OT pärast.
Saatuse tahtel (või tuleks siiski süüdistada oma maitsemeelt?Rolleyes ) olen mina kahe CX-i omanik olnud. Ühel ajahetkel omasin mõlemat suisa korraga:
http://www.pilt.ee/photo/285719/9901088/

Vasakpoolne - kuldne - on sel juhul täpselt sama, mis sulgi - 25Gti, väljalaskeaasta \'84. Tumepunane isend seal kõrval seevastu on (paraku tuleb mainida, et OLI) vist ainuke koduvabariigi CX Prestige - pikendatud kerega, aut. kastiga variant (samasugusega sõitis omal ajal ka Prantsuse president Jacques Chiraque). Mootoriks sellel sama, mis Gti\'l - 2,5L, sissepritse.

Chopper - õnnitlen - valisid endale igati vägeva sõiduki. Kui sujuv ja mugav sellega sõita on, teavad need, kel võimalus seda proovida on olnud. Muuseas, Chopper - tegemist ÜLIhea talveautoga! Ilmselt suures osas tänu oma ebaühtlaselt jaotatud raskusele (mis küll, mis seal salata, toob teisest küljest kaasa ka mõningate esi-vidinate lühema eluea) tõmbas see auto ilma mingi vaevata läbi sellisest paksust lumest, kus SUUR enamus kõiksugu erinevad (sõidu-) autod abitult kinni siplesid. (Sedasama olen kuulnud ka mõne teise CX-i omaniku kogemustest)

Nii et õnnitlen ja - jõudu!
(Kui mingil meelesegadushetkel seda müüma kavatsed hakata, anna esmajärjekorras mulle teadaWink )
Tänan, Tom

Mugav on sõita küll. Ise olen hullult rahul ostuga. Üks ebamugavusjama on käiguvahetamise juures. Nimelt ei taha mõnikord esimene hästi sisse minna ja üleüldse peab nagu kangi hoolega sättima, et ta õigesse kohta läheks. Veits \"kangelt\" nagu käiks.

Ning natukene puterdab ka. Tühikäik ei ole ühtlane ja kiirendades ka jõnksutab. Mingitest pööretest aga liigub ühtlaselt.


See kaalujaotus jah...... Roolitunnetus on vägagi erinev paljudest autodest. Mootor ju eespool silda asub ka.
Avastasin muidugi ka esimese hulluse juba tehnika poole pealt - selleks, et akut maha võtta, peab enne eemaldama esitule pirni.


Aga et, huvitav kui palju selliseid sõitvaid on veel jäänud Eestimaale?
chopper Kirjutas:selleks, et akut maha võtta, peab enne eemaldama esitule pirni.
Soohh - sellist asja minul küll polnud. Sai aku kätte ilma liigse akrobaatikata. Tea, kas sul on aku alus äkki ümber tehtud (suurem aku sisse surutud)...?

Allesjäänud isenditest ei ole suuremat ülevaadet. Üks kindel on seesama mainitud Hr. Didõki hõbehall Gti (osalenud korduvalt ka talverallil). Mina enda kuldse müüsin kellegile rahuvalvajale Keilasse, rohkem teda pole kohanud. Tumepunane läks... kõige kaduva teed. Kahjuks.

ja siin üks link, kus CX-i (küll Prestige mudelit) täies hiilguses näha:
http://www.citroen-cx.de/meine_Citroens/...stige.html


P.S. - Chopper - paluks oma aparaadist pilte!!!
[Pilt: DSC02189.sized.jpg]
[Pilt: DSC02188.sized.jpg]
[Pilt: DSC02190.sized.jpg]
[Pilt: DSC02226.sized.jpg]
[Pilt: normal_DSC04897.JPG]
nii umbes kuu aega tagasi tuli mulle kuskil mõisaküla (lõuna-eestis) kandis vastu üks valge isend.kuid see vist ei saanud olla chopperi oma sest to oli suht nutuses seisus,nii paljukest kui ma selle kahe sekundi jooksul jõudsin teda näha ,mil ta must möödus.silma jäid rohkelt rooste plekke.
aga chopperile õnnitlused.
R.i.h.o oli veel päris poisike kui esimest korda sellise auto roolitaha sai istutud.väga head mälestused siiamaani.kümnekonna aastaga väga paljude autodega sõidetud kuid seda cidrunit nimetan ikka kõige mugavamaks autoks kus sees istunud.super mugav auto.kui ei ole saladus siis mis kanti sellise iluduse hind ka oli.
ja väike nali ka juurde,nii u.10 aastat tagasi oli Raadi auto turul müügis saksamaalt toodud punane CX millele oli ümber ehitatud ferrari f 40 bodykitSmile ,see koosnes suurest kogusest ebamäärases vormis klaasriidest,suurest taga tiivast ja suurtest aukudest külgedel.ilmselt maha ta müüdi sest rohkem ma toda autot enam ei näinud.
huvitav kas keegi teab tollest autost midagi?
Tänan Robi, piltide eest!

Minu omal on ikka ka neid roosteplekke nii siin kui seal. Ka mõned augud. Kere ja sisu ongi suht õnnetus korras juba.
Just kui selle aku maha kiskusin, siis aku all olev plekk on täiega läbi mäda.
Aa... Ja hind ei ole saladus.
6000.- maksin selle eest.
Teise saan veel doonoriks kaasa.
Kui veel Laki tn. trennis käisin paar aastat tagasi, oli jõusaali omanikul või ta sõbral selline. Aegajalt seisis ka 21 DS Pallasse vms. Teadaolevalt peaks vähemalt neid vähemalt kaks tk olema eestis: punase-valge Didõki oma ja üks must.
Kuulsin siit-sealt, et mõni on veel, aga tunduvalt kehvemas seisus. DS-id siis.
[Pilt: DSC02227.sized.jpg]
Lehti: 1 2 3 4 5