automoto.ee foorumid

Täisversioon: Kütusekulu?
Teile näidatakse hetkel lihtsustatud versiooni tekstist. Vaadake täisversiooni õiges formaadis.

jarmo002

Mul on mure kütusega...Mul on Rigal D8 mootor, ning ma ei tea, palju see sajale võtab. Mul sõbrad ütlevad, et 3-4 l/100km, aga vanaisa, kes on ekspert, ütleb, et 1,5l/100km... Teine probleem on, et mis bensiini see kasutab? Ma ise arvasin, et 91. Ja mitmetaktilise õliga mis vahekorras segada???Sad

Nitro

Kõik oleneb sellest, kuidas ja kus sa sõidad. Ning muidugi segu rikkusest. Asfaldil ühtlase kiirusega sõites ja mitte päris põhjagaasiga võib jah nii 2-3l/100 minna. Kuid näiteks kuskil auklikul ja käänulisel külavaheteel, kus tuleb gaasiga palju mängida võib oma 4l/100km ära tulla. Näiteks maal oma võrriga mööda vanat teed(rohkem jalgrada, palju kurve ja auke) veidike rangemalt (kiirendused gaas põhjas jne) sõites, julgen öelda, et oma 4l/100km võtab kindlasti kohe. Karbuss on seadistatud heaks kiirenduseks st segu on rasvane.
Bensiini kasutan 95E, madalama oktaanarvuga pole mõtet tänapäeval panna, kui just rahaga kitsas pole. Nimelt võin öelda, et 91 on suht solk. Õli kasutan mootorratta 2T oma vahekorras 1:35...1:40, seda mida bensukates ja igalpool müüakse.

Jarmo1992

D8E võtab 2,5 liitrit 100km.

karukoobaz

õli(,mis on mõeldud 2 taktilistele mootoritele) ja bensu vahekorra saad tavaliselt teada õli pakendiltWink 1.40/1.50-või midagi sinna kanti.
mina kasutasin oma deltal bensu hulgas seda kõige tavalisemat ja odavamat AUTOOLI, mida peaks leiduma igas tanklas. maksab see kuskil 20 krooni ringis!

jarmo002

OK Arvestan sellega...Wink